Πρεμιέρα στο Παλέ: Τα πλάνα και τα διλήμματα του Δρίκου

Μετά από την δύσκολη φάση για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, ο Ηρακλής μπαίνει στην δράση της Λίγκας του βόλεϊ, με τον αγώνα του Παλέ Ντε …

Ηρακλής

Μετά από την δύσκολη φάση για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, ο Ηρακλής μπαίνει στην δράση της Λίγκας του βόλεϊ, με τον αγώνα του Παλέ Ντε Σπορ και με τον Σωτήρη Δρίκο να μετρά από το σημερινό (13/10) απόγευμα την μία και μοναδική προπόνηση με όλα τα στελέχη της ομάδας, καθώς αναμένονται να ενσωματωθούν και όσοι αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ο Έλληνας κόουτς, πέρα από την όποια ανομοιογένεια (η πρώτη επτάδα θα είναι κατά τα 5/7 διαφορετική από την περσινή) έχει να διαχειριστεί και δύο τεχνικά διλήμματα, τα οποία αντιμετωπίζει. Αφορούν σε δύο θέσεις της επτάδας, εφόσον οι πέντε θεωρούνται «κατειλημμένες». Αυτή του πασαδόρου από – τον κορυφαίο στη θέση του Έλληνα – Κώστα Προύσαλη, του ενός κεντρικού από τον έμπειρο διεθνή, Νίκο Σμαραγδή, του λίμπερο από τον – επίσης κορυφαίο στο είδος του – Γιώργο Στεφάνου και των ακραίων από τον Τούρκο διεθνή, Σινάν Τανίκ και τον Έλληνα διεθνή (και εξαιρετικής αγωνιστικής πληρότητας), Κώστα Χριστοφιδέλη.


Τη θέση, λοιπόν του δεύτερου βασικού κεντρικού συνδιεκδικούν ο νεαρός διεθνής, Παναγιώτης Πελεκούδας και ο νεοφερμένος Λετονός, Βίκτορς Κορζενέβιτς. Η απάντηση του προπονητή θα είναι – μάλλον – «Πελεκούδας», σε αυτήν τη φάση, μιας και ο νεαρός προπονείται για πολύ μεγαλύτερο διάστημα με την ομάδα από τον Λετονό, ο οποίος, σταδιακά, θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο συμμετοχής.


Και ερχόμαστε στη θέση, που ταλαιπώρησε τον «κυανόλευκο» τεχνικό σχεδιασμό σε όλη την προαγωνιστική περίοδο, αυτήν του διαγωνίου. Μη βρίσκοντας αξιόπιστη λύση με τα χρήματα, που διέθετε, ο Ηρακλής για το συγκεκριμένο ρόλο, ο Σωτήρης Δρίκος έδωσε το πρόκριμα στην περίπτωση του ταλαντούχου, αλλά πολύ άπειρου (δεν έκλεισε τα 17) Γιώργου Τζιουμάκα, με την υποστήριξη της εναλλακτικής λύσης, που προσφέρει ο πολύπειρος Αντρέι Κράβαρικ, βοηθώντας στο ρόλο, ο οποίος τον καθιέρωσε στο άθλημα, αυτόν του διαγωνίου. Ωστόσο, ο κόουτς έχει και την επιλογή του Άνσις Μεντένις, του Λετονού διεθνούς, που ήρθε να ενισχύσει τα άκρα της ομάδας, αλλά πρόκειται για «περίπτωση Άχρεμ». Για έναν ακραίο, δηλαδή, ο οποίος είναι εξαιρετικός επιθετικός και σέρβερ, αλλά με αδυναμίες στην υποδοχή και στην άμυνα.


Μάλιστα, ο Μεντένις είχε αγωνιστεί στη Λίγκα της Βραζιλίας (αποκλειστικά) ως διαγώνιος, με την εκεί ομάδα του να εκμεταλλεύεται τις επιθετικές δεξιότητές του, κάτι, που έχει ήδη δοκιμάσει και ο προπονητής του Ηρακλή. Το δίλημμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ισχυρό.


Αξίζει να αναφερθούμε και στους άλλους δύο νεοφερμένους ξένους της ομάδας, με τον έτερο των Λετονών, τον Βίκτορς Κορζενέβιτς να διαθέτει εξαιρετικές συστάσεις ως κεντρικός, καλό ύψος (2.04), ικανότητα στο τελείωμα πρώτου χρόνου, στο μπλοκ και στο σερβίς. Ο Τούρκος, Σινάν Τσεμ Τανίκ, είναι ένας σοβαρός και συνεπής ακραίος, με καλή υποδοχή και άμυνα και – υπό προϋποθέσεις, αναλόγως με την τροφοδοσία του και τη ροή του αγώνα – με ικανότητα να βοηθήσει στην επίθεση.


Τέλος, να σημειωθεί ότι – γεγονός, που συμβαίνει μετά από πολλά χρόνια στον Ημίθεο – ο βασικός πασαδόρος, Κώστας Προύσαλης,  διατηρεί την δυνατότητα της υποστήριξης από έναν «έτοιμο» συμπαίκτη στη θέση του, όπως ο πολύπειρος και ποιοτικός Θόδωρος Μποζίδης.


 


Λεπτομέρειες, ως προς την πραγματική αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αύριο, Παρασκευή 14/10, στις 19:00, στην πρεμιέρα του Αλεξανδρείου, κόντρα στον Άρη…  

Σχετικά Άρθρα

Μιχαέλα Κράβαρικ: “Ο Ηρακλής είναι ταυτόσημος με τον Κράβαρικ…” (pics)

Βόλει

Back to Top