Κωφίδης: “Δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή”

O Σάββας Κωφίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ηρακλή, ενώ τόνισε πως ο Ηρακλής είναι αναγκασμένος να αναγεννηθεί από τις στάχτες …

Ηρακλής

O Σάββας Κωφίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ηρακλή, ενώ τόνισε πως ο Ηρακλής είναι αναγκασμένος να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Για το πως βιώσε τον υποβιβασμό του Ηρακλή ο κ.Κωφίδης είπε: «Πολύ επώδυνο και δύσκολα περιγράφεται αυτό που βίωσα. Δεν αξίζει αυτά που περνάει ο Ηρακλής. Δεν μπορεί μια τέτοια ομάδα με τέτοια ιστορία να περνάει αυτή την ταλαιπωρία. Δεν αξίζει μια ομάδα με τέτοια ιστορία να εξαφανιστεί. Δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή. Υπάρχει πίκρα και αγανάκτηση στον κόσμο του Ηρακλή. Ο υποβιβασμός του Ηρακλή θα έχει τεράστιες συνέπειες γιατί πρόκειται για έναν αθλητικό ιστό.  Τα επακόλουθα μιας τέτοιας απόφασης σε ένα ποδόσφαιρο που δεν  χαίρει υγείας έχει τεράστιες συνέπειες».

Για το πως οδηγήθηκε ο Ηρακλής σε αυτό το σημείο ο κ.Κωφίδης είπε: «Η ίδια ομάδα από μέσα έδωσε την αφορμή για να στηθεί κάτι τέτοιο εις βάρος της. Η διοίκηση που είχε την ομάδα στα χέρια της τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στις σημερινές εξελίξεις. Δεν πάτησαν στα γερά θεμέλια για να χτίσουνε μια μεγάλη ομάδα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα διοικητικά και οργανωτικά που οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

Για την επόμενη ημέρα του Ηρακλή : «Δύσκολο ερώτημα. Δεν μπορώ να απαντήσω στο πως μια ομάδα μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποδοχή της κατάστασης, ακόμα και εάν δεν το θέλουμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, και να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση στον κόσμο του Ηρακλή. Οι άνθρωποι που αγαπάνε τον Ηρακλή και έχουν χρήματα να βοηθήσουν στην αναγέννηση αυτής ομάδας έστω και μέσα από τις στάχτες».

Για το αν θα υπάρξει τελικά κάθαρση στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Δεν βλέπω να υπάρχει αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αίσθηση μου. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με  αποφάσεις που τις βγάζουν και τις παίρνουν πίσω, δείχνει ότι δεν υπάρχουν υγιείς αποφάσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει περίπτωση προοπτικής. Η μόνο ελπίδα  που βλέπω είναι να αναθεωρήσουμε οι ίδιοι τον πολιτισμό μας και την ηθική μας για να μπορέσουν στο μέλλον να  αλλάξουν τα πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top