Η Δ΄ Εθνική και τα χρέη προς την ΕΠΟ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onsports.gr πολλές ομάδες κινδυνεύουν να μη συμμετάσχουν καν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής μεταξύ αυτών και ο Ηρακλής. Στο κείμενο αναφέρονται τα …

Ηρακλής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onsports.gr πολλές ομάδες κινδυνεύουν να μη συμμετάσχουν καν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής μεταξύ αυτών και ο Ηρακλής.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Ο υποβιβασμός αρκετών ομάδων στην Δ’ Εθνική επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ δεν συνεπάγεται και οικονομική ανάσα, καθώς έντεκα ομάδες πρέπει να πληρώσουν…. ακριβά τη συμμετοχής τους στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία.
Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική οι όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν πλην των Ηρακλή, Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου που έχουν εξασφαλίσει παράταση ως τις 15/10 κατόπιν αιτήματος του πρώτου, όπως και ο Εορδαϊκός, ο οποίος έχει διαλυθεί και φέτος δεν θα συμμετέχει σε κανένα πρωτάθλημα.
Η Επιτροπή της Δ’ Εθνικής έκανε δεκτές τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων, ωστόσο οι ομάδες καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την ΕΠΟ, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα.
Βάσει του ισχύοντος κανονισμού, η καταβολή των χρεών πρέπει να γίνει άμεσα. Ωστόσο, επειδή είναι μεγάλα τα ποσά, η Επιτροπή θα πάει το ζήτημα στο ΔΣ της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφασιστεί κάποιος διακανονισμός. Η Ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου θα πάρει σχετική απόφαση.

Αναλυτικά τα πρόστιμα:

Ηλιούπολη 376.000 ευρώ

Ηρακλής 312.000 ευρώ

Ιωνικός* 264.000 ευρώ

Αναγέννηση Καρδίτσας 187.000 ευρώ

Ολυμπιακός Βόλου** 180.000 ευρώ

Εθνικός 127.000 ευρώ

Αίας Σαλαμίνας 97.000 ευρώ

Τρίκαλα 91.000 ευρώ

Καβάλα 90.000 ευρώ

Ασπρόπυργος 61.000 ευρώ

Ρόδος 17.000 ευρώ

*Ο Ιωνικός έχει κάνει έφεση να μειωθεί το πρόστιμο ύψους 289.000 ευρώ που του έχει επιδικαστεί

**Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει έφεση για τις 90.000 ευρώ».

Επειδή, δημιουργείται θέμα, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο η τότε διοίκηση είχε αναφέρει ότι ρυθμίστηκε η οφειλή προς την ΕΠΟ να εξηγήσουμε ότι αυτό το ποσό που απομένει είχε εκχωρηθεί στη χορηγία του ΟΠΑΠ και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη νέα σεζόν. Όμως, οι συνεχόμενες καταδικαστικές αποφάσεις οδήγησαν την ΠΑΕ να μην μπορεί να ενεργοποιήσει αυτές τις δύο συμφωνίες, προκειμένου η ΕΠΟ να λάβει και τα υπόλοιπα χρήματα από τις περίπου 800.000 ευρώ που είχε να λαμβάνειν συνολικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top