Με νύχια και με δόντια η Ακαδημία

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει την Ακαδημία της ομάδας ο Εμπενίζερ Χάγκαν. Μαζί με τους γονείς που μπαίνουν και αυτοί …

Ακαδημία

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει την Ακαδημία της ομάδας ο Εμπενίζερ Χάγκαν. Μαζί με τους γονείς που μπαίνουν και αυτοί μπροστά θέλουν να διαφυλάξουν ό,τι υπάρχει και ουσιαστικά, στη δίνη όλων αυτών των προβλημάτων της ΠΑΕ, η Ακαδημία χάρη στο πείσμα των γονιών, προσπαθεί να αυτοχρηματοδοτηθεί διότι από την ΠΑΕ δεν υπάρχει κονδύλι.

Κι όλα αυτά την ώρα που τριγύρω τα αρπακτικά δεν λένε να αφήσουν ήσυχο ούτε αυτό το κομμάτι του Ηρακλή, της μοναδικής ομάδας στην πόλη που εδώ και χρόνια έριξε βάρος στην ανάδειξη ταλέντων και έκανε ουσιαστική δουλειά στα τμήματα υποδομής. Τα αρπακτικά θέλουν να αρπάξουν τώρα, έτοιμο, ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Οι γονείς και ο Χάγκαν μπαίνουν μπροστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι γονείς μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν αυτοί τα ρούχα των παιδιών. Παλιότερα, έδιναν τη συνδρομή στην ΠΑΕ και μαζί με την εγγραφή υπήρχε και η παροχή ρουχισμού. Τώρα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από την ΠΑΕ (συμφωνία για ρούχα δηλαδή) οι γονείς από μόνοι τους μάζεψαν τα χρήματα και έκαναν συμφωνία με την εταιρεία ένδυσης ώστε να προχωρήσουν σε μια ακόμη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα από τις εισφορές των γονιών έχουν πάρει κάποια χρήματα και οι προπονητές που ήταν απλήρωτοι για έναν χρόνο την προηγούμενη περίοδο.

Η κατάσταση στην Ακαδημία μόνο ευχάριστη δεν είναι μιας και στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ δεν υπάρχουν χρήματα να διατεθούν για τα τμήματα υποδομής. Για αυτό και οι γονείς μάζεψαν τα χρήματα από τις δικές τους εισφορές και ήδη τα διαχειρίζονται για ρούχα και πληρωμές προπονητών ώστε να είναι σίγουροι ότι αυτά τα χρήματα θα απορροφηθούν στην Ακαδημία και μόνο εκεί. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίον και μαζεύτηκαν.

Η Ακαδημία που όλα τα προηγούμενα χρόνια διαφήμιζε και αυτή τον Ηρακλή τώρα κινδυνεύει να χάνει παίκτες και άλλες ομάδες να παίρνουν τον κόπο της δουλειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπονητές που αποχώρησαν πήραν μαζί τους και μικρά παιδάκια για άλλες Ακαδημίες ενώ 6-7 παιδιά είναι ήδη σε άλλες ομάδες της πόλης που εκτός από αυτό δοκιμάζουν κιόλας παίκτες για το αν τους κάνουν. Υπάρχει η πληροφορία ότι αυτή τη στιγμή ομάδα της πόλης δοκιμάζει εδώ και μερικές μέρες (ενώ έχει δελτίο με τον Ηρακλή) ποδοσφαριστή της Ακαδημίας. Είναι αλήθεια ή όχι;

Επίσης αν είναι αλήθεια ότι κάποιοι… ενδιαφέρθηκαν να πάρουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει οι γονείς, είναι ντροπή. Ας τους αφήσουν να τα διαχειριστούν όπως πρέπει. Αν χρειαστεί και δεν διορθωθούν κάποιες καταστάσεις θα επανέλθουμε… 

Ο Ηρακλής ίδρωσε και ιδρώνει πολύ για την Ακαδημία και αυτά τα χρόνια η δουλειά αναδείχτηκε. Επί πολλώ όμως πλέον την καρπώνονται άλλοι. Στον Αρη υπάρχουν παίκτες από την Ακαδημία όπως ο Αγγελούδης και ο Τοπούζης, στον ΠΑΟΚ είναι ο Στάμου και πηγαίνει ο Κατσικάς ενώ αυτό το καλοκαίρι πήγε στην ΑΕΚ και ο Τσίτας.

Η Ακαδημία πρέπει να προστατευτεί.

Σχετικά Άρθρα

Όσο θα υπάρχουν τέτοια Ηρακλάκια, ο Ηρακλής θα γιγαντώνεται… (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top