Η απάντηση του Ιωαννίδη στον Παντελή

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την γραπτή τοποθέτηση του Γρηγόρη Ιωαννίδη, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Παντελή. “Γράφω αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της …

Ηρακλής

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την γραπτή τοποθέτηση του Γρηγόρη Ιωαννίδη, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Παντελή.

“Γράφω αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Παντελή οι οποίες δημοσιεύθηκαν από μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011.

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω δηλώσεις άλλων ανθρώπων, αλλά επειδή ο κ. Παντελή αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά, με ανακρίβειες, οφείλω να ενημερώσω τους φιλάθλους του Ηρακλή για την ακριβή και αληθή εικόνα των πραγμάτων.

Ο κ. Παντελή φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα έπρεπε να μιλήσω μαζί του για την έφεση του Ηρακλή στο ΚΑΣ. Εκπλήσομαι τόσο για την χρονική στιγμή της δήλωσης, όσο και για την ανακρίβεια της. Ο κ. Παντελή προφανώς έχει ξεχάσει την τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε στις 28 Αυγούστου 2011 και ενώ είχα ήδη παραιτηθεί απο την έφεση στο ΚΑΣ. Συγκεκριμένα, έχουμε καταγράψει στο βιβλίο εξυπηρέτησης πελατών του γραφείου μας, την τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον κ. Παντελή στις 11:35 το πρωί ώρα Αγγλίας, στις 28 Αυγούστου του 2011.

Σε αυτήν την τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Παντελή μου ζήτησε να αποσύρω την έφεση από το ΚΑΣ. Εγώ αρνήθηκα καθώς είχα ήδη αποσυρθεί από την υπόθεση. Του δήλωσα επίσης ότι κατά την προσωπική μου άποψη, η απόφαση να αποσύρει την έφεση από το ΚΑΣ θα έχει καταστροφικές συνέπειες, αφού ακόμη και τώρα αποτελεί μέσο πίεσης προς την ΕΠΟ και την απόφαση της για την ασφαλιστική ενημερότητα.

Στις 30 Αυγούστου είχαμε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παντελή η οποία καταγράφηκε στις 13:00 το μεσημέρι ώρα Αγγλίας. Ο κ. Παντελή μου τόνισε ότι θα μου τηλεφωνούσε την επόμενη ημέρα [Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011] για να ζητήσει την συμβουλή μου για το πως θα προχωρήσουμε. Δεν μου τηλεφώνησε ποτέ.

Επομένως γίνεται αντιληπτό ότι οι δηλώσεις του κ. Παντελή όχι μόνο είναι αναληθείς και ανακριβείς, αλλά προκαλούν και έντονες απορίες για τον λόγο για τον οποίο έγιναν. Προσπαθήσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τίποτα γιατί ο Ηρακλής δεν χρειάζεται πόλεμο εκ των έσω. Δυστυχώς όμως, για λόγους τους οποίους γνωρίζει μόνο ο ίδιος, ο κ. Παντελή αποφάσισε να εκφράσει δημόσια επιθυμίες οι οποίες δεν ισχύουν, αλλά και ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Ποτέ δεν αρνηθήκαμε νομική υποστήριξη στην ΠΑΕ παρότι υπήρχαν αντίξοες συνθήκες, τόσο επαγγελματικές, όσο και προσωπικές.. Εάν ο κ. Παντελή χρειάζεται νομική συνδρομή για το ΚΑΣ, γνωρίζει που μπορεί να μας βρει. Αλλά δεν το κάνει και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους. Επομένως το να ρίχνει ευθύνες, με ανακρίβειες, προς το πρόσωπό μου, δεν είναι επαγγελματικό, αλλά δεν είναι ούτε και αντρίκιο.

Όσον αφορά στην έφεση στο ΚΑΣ και στην ουσία της υπόθεσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να κερδηθεί. Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος της δικαιοδοσίας, το ΚΑΣ θα εξετάσει την υπόθεση. Όμως ο Ηρακλής έχει καθυστερήσει αρκετά και το ΚΑΣ δεν θα περιμένει άλλο. Ήδη δημιουργήθηκε πρόβλημα με την προσφυγή του Ηρακλή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που ουσιαστικά δεν προσέφερε τίποτα άλλο από το να μειώσει τις ελπίδες του Ηρακλή για δικαίωση στο ΚΑΣ. Ευτυχώς, η ΕΠΟ, με τις διάφορες αποφάσεις των πειθαρχικών της οργάνων, έχει δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς ότι το Διαιτητικό της Δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο! Επομένως αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Ηρακλή να πείσει το ΚΑΣ ότι είναι αυτό το αρμόδιο δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση για την ασφαλιστική ενημερότητα.

Επομένως, εάν εξετάσει την υπόθεση το ΚΑΣ και ο Ηρακλής δικαιωθεί, τότε η απόφαση της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή θα ακυρωθεί και αυτόματα ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Νομικά ο Ηρακλής θα ανήκει στην Σούπερ Λιγκ, καθώς οι αποφάσεις του ΚΑΣ είναι δεσμευτικές και εφαρμόζονται άμεσα. Η ΕΠΟ έχει ήδη δεσμευτεί προς την ΦΙΦΑ ότι θα σέβεται και θα εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις του ΚΑΣ.

Προς το παρόν, θα αρκεστούμε στο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν κάναμε ποτέ παρεμβάσεις στην ΠΑΕ και προσφέραμε την νομική μας συνδρομή, όταν αυτή μας ζητήθηκε. Όταν όμως γίνονται προσωπικές αναφορές με ανακρίβειες όσον αφορά στα πραγματικά περιστατικά, τότε θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε, κυρίως με την συνδρομή του νόμου.

Δρ. Γρηγόρης Ιωάννη Ιωαννίδης

Δικηγόρος, Μπάκινχαμ 11 Οκτωβρίου 2011″.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top