Πανηγύρια και κλάμα…

Γκάφα μεγατόνων από τους Νοτιοαφρικανούς, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικα, ωστόσο την επόμενη μέρα κατάλαβαν ότι έχουν αποκλειστεί! Το Σάββατο …

Διάφορα

Γκάφα μεγατόνων από τους Νοτιοαφρικανούς, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικα, ωστόσο την επόμενη μέρα κατάλαβαν ότι έχουν αποκλειστεί!


Το Σάββατο οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2010 έμειναν στο 0-0 ενάντια στη Σιέρα Λεόνε, πιστεύοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα θα τους έστελνε στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Μάλιστα, με το σφύριγμα της λήξης παίκτες και κόσμος ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ακόμη και γύρο του θριάμβου έκαναν, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κίρστεν Νεματαντάνι, έδινε τηλεοπτικά συγχαρητήρια στους διεθνείς.

Η χαρά, ωστόσο, των Νοτιοαφρικανών μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν την επόμενη μέρα η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε ότι η ομάδα που προκρίθηκε δεν ήταν η Νότια Αφρική από τον όμιλό της, αλλά ο Νίγηρας!

Οι δύο ομάδες και μαζί τους η Σιέρα Λεόνε ισοβάθμισαν στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς και σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως μετρά η διαφορά τερμάτων για να βρεθεί ποια ομάδα υπερτερεί, κάτι που πίστευαν και οι άνθρωποι της Νότιας Αφρικής.

Όμως, αποδείχθηκε πως έκαναν τελικά τραγικό λάθος αφού βάσει των κανονισμών της CAF υπερισχύει η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που εμπλέκονται στην ισοβαθμία, εν προκειμένω ο Νίγηρας που τελικά πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης!

Πηγή: Soccerplus.gr

Δείτε το βίντεο από τα πανηγύρια των Νοτιοαφρικανών:

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top