Αντε πάλι: «Καμία γραμμή δεν δόθηκε από μένα»

Ακόμη δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει το πώς και γιατί –σε ανύποπτο για… κάποιους χρόνο- ο ποδοσφαρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος είχε πει ότι το Διαιτητικό …

Ηρακλής

Ακόμη δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει το πώς και γιατί –σε ανύποπτο για… κάποιους χρόνο- ο ποδοσφαρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος είχε πει ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι… αναρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση του Ηρακλή.

Μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Ορφανού προς τον Ανδρέα Φάκο, ο ποδοσφαρικός εισαγγελέας αναγκάστηκε (11/11) και πάλι να αναφερθεί σε αυτό και η αλήθεια είναι ότι πάλι δεν έπεισε για τον χρόνο, τη στιγμή και την ώρα που διάλεξε να τοποθετηθεί σχετικώς.

Θυμίζουμε ότι ο Ανδράς Φάκος δεν είπε κάτι σχετικό ούτε όταν Α) ο Ηρακλής είχε δημοσίως εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραπέμψει την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ούτε όταν Β) κατέθεσαν εκεί τις απόψεις τους ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης, ούτε όταν Γ) το Διαιτητικό Δικαστήριο έβγαλε την απόφαση υπέρ του Ηρακλή ξαναστέλνοντας την υπόθεση να εξετασθεί από την Επιτροπή Εφέσεων με άλλη σύνθεση, ούτε όταν Δ) η Επιτροπή Εφέσεων με άλλη σύνθεση (αποδεχόμενη δηλαδή την απόφαση του Διαιτητικού) εκδίκασε την υπόθεση, ούτε όταν Ε) ο Ηρακλής με τον Αστέρα Τρίπολης πήγανε στην Εφέσεων. Ενώ γίνονταν όλα αυτά, ο Ανδρέας Φάκος δεν είχε πει τίποτα.

Διάλεξε να το πει στις 30 Αυγούστου κι ενώ είχαν γίνει όλα τα παραπάνω και είπε ότι το Διαιτητικό είναι αναρμόδιο. Τότε διάλεξε να το πει και ενώ η Επιτροπή Εφέσεων είχε δεχτεί τα αιτήματα των ομάδων να καταθέσουν και υπομνήματα μετά την ακροαματική διαδικασία. Το είχε δεχτεί αυτό χωρίς να το… ξεκόψει λέγοντάς τους π.χ. ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν από τη στιγμή που το Διαιτητικό ήταν… αναρμόδιο. Κι ενώ είχαν γίνει όλα αυτά χωρίς κανείς να πει κάτι ο Ανδρέας Φάκος έκανε τη δήλωση εκπλήσσοντας πολλούς (δικαιολογημένα πέρα ως πέρα) για τον χρόνο που είχε διαλέξει να το κάνει. Η απόφαση που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων στις 5 Σεπτεμβρίου είναι γνωστή. Και ήταν… ίδια με αυτό που είχε ο Ανδρέας Φάκος σε… ανύποπτο χρόνο στις 30 Αυγούστου. Οτι δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν… αναρμόδιο.

Ο Ανδρέας Φάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ και δέχτηκε ερώτηση από τον Γιώργο Ορφανό για αυτό που είχε πει για τον Ηρακλή και το Διαιτητικό. Και κάποια στιγμή του τέθηκε και η σημείωση ότι φάνηκε σα να έδωσε γραμμή με αυτό που είχε πει τότε. «Καμία γραμμή δεν δόθηκε από μένα», ήταν αυτό που προτίμησε να πει ο Φάκος. Απαντώντας σε αυτό που του ρώτησε ο Γιώργος Ορφανός είπε μεταξύ άλλων ότι… «σε πρώτη φάση είναι εύλογη η απορία. Τοποθετήθηκα επί αμιγώς νομικού θέματος. Δεν υπεισήλθα σε κρίση. Η απόφαση που πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν εξώφθαλμα εξωπραγματική. Δεν μπορεί να λέμε ότι λειτουργεί ως Αρειος Πάγος μέσα στην ΕΠΟ». Ο Ορφανός επέμενε ότι κάτι τέτοιο ορίζεται από τον Κώδικα της Ε.Π.Ο., απορία και τοποθέτηση εύλογη καθώς εδώ και καιρό έχει εκφραστεί η συγκεκριμένη άποψη ακόμη και από ανθρώπους της Ε.Π.Ο. όπως ο παραιτηθείς από το Διαιτητικό, ο Γιώργος Σφυρής ή ο Ανδρέας Καραγκιόζης. «Ηταν εκτός πραγματικότητας η απόφαση που βγήκε. Είναι δύο βαθμοί δικαιοδοσίας. Στην έφεση τελειώνει μετά είναι το CAS», είπε ο Ανδρέας Φάκος και στη συνέχεια παρέθεσε ένα παράδειγμα μάλλον… άστοχο λέγοντας ότι… «ο Ηρακλής εξέφρασε τα παράπονά του, εύλογα για μένα γιατί είπα τη νομική μου άποψη. Μετά, που άσκησα δίωξη κατά του Αστέρα Τρίπολης μου έμπλεξε το εγκώμιο».

Ε, και; Τι σημαίνει αυτό; Τι σχέση έχει η μία υπόθεση με την άλλη; Τι σχέση έχει μία ομάδα που κατηγορείται και τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για τα στημένα με οτιδήποτε άλλο; Τι σχέση έχει μία ομάδα που εμφανίζεται στους διαλόγους να λέει αυτά που όλη η Ελλάδα γνωρίζει με οτιδήποτε άλλο; Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να βάζει στην ίδια συζήτηση μια ομάδα με τιμωρία για εμπλοκή στα στημένα με οτιδήποτε άλλο; Τι σχέση έχει με το ότι επικροτεί κάποιος τη δίωξη που άσκησε τον Αστέρα; Δεν είναι απολύτως λογικό; Οπως είπε και ο Ορφανός κάποια στιγμή αργότερα… «τον Ηρακλή που τον ρίξανε, τον βρήκανε πουθενά;».

Ο Ανδρέας Φάκος γιατί συνεχίζει να συγχέει τις ιστορίες; Τι σχέση έχει η μία με την άλλη; Ο κόσμος όμως εδώ και καιρό έχει βγάλει τα συμπεράσματά του…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top