ΣΧΟΛΙΟ: Ως πότε δεν θα εξηγεί ο Παντελή;

Ο Ανδρέας Παντελή έχει φθάσει τον ήδη τεντωμένο (η έκφραση όσο πιο κομψή γίνεται) κόσμο του Ηρακλή στα όριά του. Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει …

Ηρακλής

Ο Ανδρέας Παντελή έχει φθάσει τον ήδη τεντωμένο (η έκφραση όσο πιο κομψή γίνεται) κόσμο του Ηρακλή στα όριά του. Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να γίνει για να το καταλάβει; Εκτός αν επίτηδες κάνει –και αυτός- ότι δεν καταλαβαίνει.

Πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο Κύπριος έμπαινε στην επικαιρότητα του Ηρακλή είχαμε σημειώσει, από άλλο μετερίζι, ότι… «ακόμη κι ο Παντελή αν ρωτούσε να μάθει για τον εαυτό του, επιφυλακτικός θα ήταν».
Ο Παντελή ελάχιστα πράγματα έκανε για να άρει αυτή την επιφυλακτικότητα. Σε αυτό το διάστημα τα λόγια δεν τα συνόδευσαν οι πράξεις, εκτός βέβαια από την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια όπου και εκεί όμως είχε την επιταγή του συλλόγου.
Τις αγαθότερες των προθέσεων να έχει κάποιος, όταν δεν πράττει υπάρχει πρόβλημα. Ας συμφωνήσουμε (που δεν είναι έτσι 100%, αλλά ας το κάνουμε), για να κυλήσει ο συλλογισμός, ότι το μειονέκτημα του Παντελή είναι ότι έπεσε στη χειρότερη περίοδο του Ηρακλή στη σύγχρονη ιστορία και ήταν… «δεμένος» χειροπόδαρα.
Πάνω σε αυτό, δύο πράγματα: το θεωρητικό μειονέκτημα του Παντελή είναι ουσιαστικά το πλεονέκτημα της παραμονής του. Ο Παντελή αντέχει τόσο καιρό στον Ηρακλή ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ έχει πέσει στη χειρότερη περίοδο του Ηρακλή στη σύγχρονη ιστορία του. Σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, ένα ενδεχόμενο περιθωριοποίησής του από τον Ηρακλή θα ήταν πολύ πιθανό.
Από την άλλη, αν το εκλάβουμε καθαρά ως μειονέκτημα, τότε πάλι δεν μπορεί να δικαιολογήσει αρκετές από τις αναβλητικές κινήσεις του Κύπριου. Το να μην γνωρίζει εδώ και καιρό σε ποια κατηγορία θα είναι ο Ηρακλής δεν μπορεί να τα εξηγήσει όλα.
Η ανακολουθία στις εξαγγελίες των παικτών που ήταν να έρθουν, οι παλινωδίες με την επισημοποίηση συνεργασιών και συμφωνιών σε συνδυασμό και με το ότι το χέρι δεν μπήκε στην τσέπη ρίχνουν σκιές.
Εξ αρχής, ένα πράγμα ήταν δεδομένο. Ο Παντελή δεν είχε και δεν έχει να χάσει τίποτα. Ο Ηρακλής είναι αυτός που βρίσκεται στη μέση. Ο Παντελή τι έχει να χάσει; Κι αντί να φροντίσει να άρει την επιφύλαξη που υπάρχει τριγύρω, δεν το κάνει.
Δεν εξήγησε ποτέ πειστικά γιατί δεν φρόντισε τον φάκελο που κατατέθηκε στην ΕΕΑ. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά, αν σκεφτεί κάποιος τι έγινε με τον Κατσικά.
Όταν ο Κατσικάς έκανε προσφυγή, ήταν μέσα Σεπτεμβρίου. Η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε στο τέλος του μήνα. Ο Παντελή ήξερε για το χρέος προς τον Κατσικά, ήξερε επίσης ότι όλο το καλοκαίρι οι πόρτες της Μίκρας ήταν ανοιχτές και ο ένας μετά τον άλλον την κοπανούσαν.
Γιατί λοιπόν δεν φρόντισε το χρέος προς τον Κατσικά ώστε ο παίκτης να μην κάνει προσφυγή; Εδώ, δεν χωράει η δικαιολογία ότι δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Ηρακλής. Διότι, τότε που ο Κατσικάς έκανε προσφυγή, η απόφαση της ΕΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ.
Κι επειδή ο Παντελή ΠΟΤΕ δεν διευκρινίζει, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για το τι έγινε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ο καθείς έχει το δικαίωμα να κάνει εικασίες.
Δεν πλήρωσε α)διότι δεν έχει λεφτά, το ίδιο διάστημα, πάνω-κάτω, που είχε βγει η ανακοίνωση και των παικτών για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δεν πλήρωσε β)διότι δεν θέλει να ρισκάρει ευρώ για τον Ηρακλή. Δεν πλήρωσε γ)διότι ήξερε τι θα γίνει με τον φάκελο και την ΕΕΑ, μερικές μέρες μετά.
Υποθέσεις εργασίας είναι αυτές και καμία δεν είναι υπέρ του Παντελή. Αν ισχύει κάτι άλλο, ας το πει ο Παντελή να το μάθει και ο κόσμος. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες υποθέσεις ενισχύουν την ομιχλώδη κατάσταση αλλά για αυτό είναι και πάλι υπεύθυνος ο Κύπριος που δεν μιλά ξεκάθαρα.
Θα μπορούσε να δώσει κάποια χρήματα στους απλήρωτους παίκτες, να δώσει κάποια χρήματα στους απλήρωτους υπαλλήλους, θα μπορούσε να κάνει πράγματα για να συσπειρώσει το εσωτερικό του Ηρακλή για να πάει ακόμη πιο δυνατός στον πόλεμο που γίνεται από το σύστημα τριγύρω.
Μπορεί και να τα έχανε αυτά τα χρήματα. Ναι, αλλά το δικό του ρίσκο σε αυτή την υπόθεση ποιο είναι; Απέναντι σε έναν κόσμο που στην αρχή ήξερε ότι ο όρος, στις συζητήσεις με τον Ρέμο, για να μπει ήταν να βάλει 500.000 και στη συνέχεια και αυτός ο όρος άρθηκε, γραμμένος στο χιόνι.
Ας μην κάνει λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ας μιλήσει ξεκάθαρα, να εξηγήσει τι γίνεται.
-Ο Γιάννης Πάγκος εργάζεται στη NOVA.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top