“Καταργήστε την ΕΕΑ”

Με αφορμή την απόρριψη του φακέλου που κατέθεσε ο Πανελλήνιος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ξέσπασε εναντίον των μελών …

Διάφορα

Με αφορμή την απόρριψη του φακέλου που κατέθεσε ο Πανελλήνιος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ξέσπασε εναντίον των μελών της ΕΕΑ.

Για το «όχι» της ΕΕΑ στον Πανελλήνιο: «Δεν θέλω να μεταφέρω ούτε τα ευτράπελα της επιτροπής ούτε τους διάλογους, ούτε πως υπάρχουν φάκελοι με εμπάθεια και φάκελοι με εύνοια. Θα ρωτήσω απλά αυτό που ρωτάει κάθε νοήμων φίλαθλος.

Αφού η μεταβίβαση μετοχών του Πανελληνίου απορρίφθηκε -σωστά- από την επιτροπή, γιατί για την δεύτερη μεταβίβαση δεν ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο, ώστε να ξέραμε έγκαιρα και να μην είχε ξεκινήσει η Α2.

Τώρα πάμε σε πρωτάθλημα με 13 ομάδες και εξαφανίζεται μία ομάδα όπως ο Πανελλήνιος. Γιατί αμφισβητούσανε τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση; Είναι χαζά πράγματα αυτά. Κάποιος τους απέρριψε, να μην πω το όνομά του, γιατί αμφισβήτησε τα έσοδα επειδή δεν παρουσίασαν συμβόλαιο από τον ΟΠΑΠ.

Είναι κωμικά πράγματα αυτά. Εγώ δεν κρίνω ποιοι είναι οι μέτοχοι. Αφού όμως, είχαν απορρίψει την πρώτη, γιατί δεν κάτσανε την επόμενη μέρα και τυρρανούσαν όλη την κοινωνία και έλεγαν ελάτε μεθαύριο, παραμεθαύριο.

Επαναφέρω το πάγιο αίτημα να καταργηθεί η ΕΕΑ. Η Ελλάδα κουράστηκε από επιτροπές και περαστικούς. Ένας υπερήλικας που δεν έχει σχέση με μπασκετικές και ποδοσφαιρικές εταιρίες. Αν δείτε τους διαλόγους θα γελάσει ο κάθε Έλληνας».

Για το αν βιάστηκε η ΕΟΚ να ξεκινήσει τα πρωταθλήματα: «Θέλαμε να τελειώνουμε γρήγορα εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά γιατί θέλουμε να πάει η εθνική ομάδα στο Λονδίνο. Επίσης, αν πήγαινε μία ομάδα από την Α2 στην Α1 θα χρειαζόταν εύλογος χρόνος να γίνει ΚΑΕ.

Αυτοί που έχασαν το δικαίωμα να ανέβουν στην Α1 σαφώς αισθάνονται μια πικρία. Κακώς πάντως υπάρχει το σενάριο με ΑΕΚ. Προηγούνται Ίκαροι Σερρών, μετά αν θυμάμαι το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα δικαιούνταν αν αρνούνταν όλοι αυτοί.

Θα γλιτώναμε να παίξουμε 13, αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει αυτή η επιτροπή στις 12.05. Πήγαμε Ιούλιο μήνα και είπαμε μια φορά ας τηρηθούν καταλυτικές ημερομηνίες, να μην χρεωνόμαστε εμείς τα προβλήματα. Τίποτα δεν γίνεται, αλλά χειρότερα είναι τα πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

Basket League: To τηλεοπτικό πρόγραμμα των δύο προσεχών αγωνιστικών

Μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική, με τεράστιο “αστερίσκο”

Μπάσκετ

Back to Top