Κάλυψε Λεβαδειακό ο Κούγιας

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Λεβαδειακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της F. League ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε υπέρ της πλευράς των Βοιωτών και …

Διάφορα

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Λεβαδειακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της F. League ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε υπέρ της πλευράς των Βοιωτών και του προέδρου της ομάδας, Γιάννη Κομπότη. “Είχε άκρες, αλλά δε σημαίνει ότι έστηνε αγώνες ο Λεβαδειακός”, είπε ο Κούγιας.

Αρχικά, ο Αλ. Κούγιας ανέφερε στην κατάθεσή του για τον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός: “Έχω ήδη καταθέσει στις υποθέσεις της Ηλιούπολης. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ήταν ένα από τα πιο ύποπτα παιχνίδια. Ήταν ματς με ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες και για την Ηλιούπολη για να μην πέσει και για τον Λεβαδειακό που το ήθελε για να ανέβει. Με κωμικοτραγικό τρόπο βλέπαμε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μια σκηνοθετημένη κατάσταση. Μόνο γέλιο προκάλεσε αυτό το παιχνίδι.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες μου και υπήρχε και η εμφάνιση των συνομιλιών του Μπέου. Παρακολούθησα τον αγώνα, αν και τότε δεν είχαμε ακούσει τις κασέτες του συγκεκριμένου αγώνα από τις διώξεις της κ. Παπανδρέου. Η εντύπωσή μου ήταν βλέποντας ήταν πως το ματς ήταν για γέλια. Αφήστε εμένα… Διαβάστε αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες την επομένη ημέρα. Όλες οι εφημερίδες ζητούσαν παρέμβαση εισαγγελέα. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αυτό.

Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Κομπότη, έχω πάει και στο σπίτι του. Έχει μια οικογενειακή υποδομή… Προσπαθούσα να δω αν ο Κομπότης είχε στρες. Στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε μετατραπεί σε Ρεάλ η Ηλιούπολη, αν και δεν ήταν καλή ομάδα, αυτό έβλεπα εγώ. Αν αυτό ήταν αποτέλεσμα πως βρέθηκε σε κακή μέρα ο Λεβαδειακός δεν το ξέρω.

Πρέπει να πω ότι σε εκείνο το διάστημα είχε τον κ. Παπακώστα προπονητή που τον θεωρώ εξαιρετικό και επιστήμονα. Ο Παπακώστας απαλλάχθηκε και χάρηκα… Εγώ αν θέλετε την προσωπική μου κρίση δεν θέλω να πιστέψω πως ο Κομπότης το έστησε. Όταν έχανε ο Λεβαδειακός στο ημίχρονο όλοι έπαιζαν παρά το 2-0 πως θα κερδίσει ο Λεβαδειακός”.

Στη συνέχεια, είπε: “Από εκεί και πέρα, είδα τον Νικολόπουλο να κάνει τα πάντα για να χάσει η Ηλιούπολη. Αν μπορώ να ορκιστώ πως ο Λεβαδειακός έστησε τον αγώνα, άσχετα αν ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα, θα πάρω αποστάσεις. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Για το συγκεκριμένο ματς σας είπα αυτό που είδα, είναι στη δική σας κρίση. Για αυτό που είδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τι να πω; Ήταν αστείο… Στο δεύτερο έγινε το αντίθετο. Ο Λεβαδειακός ήταν τελείως διαφορετικός”.

Κατόπιν ο πρόεδρος της Πειθαρχικής, κ. Κατσής, ρώτησε τον Αλέξη Κούγια: “Υπάρχει στο κατηγορητήριο και μια συνάντηση Κομπότη – Τσακογιάννη στη Λιβαδειά, τι έχετε να πείτε;”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ανέφερε: “Αν υπάρχει τέτοιο γεγονός τι να πω; Αν φτάσει ο Κομπότης να κάνει συνάντηση με τον Τσακογιάννη τι να πω; Αν υπάρχει συνάντηση Κομπότη – Τσακογιάννη αναθεωρώ όλα όσα πιστεύω και είπα για τον Κομπότη”.

Σε εκείνο το σημείο, ο Γιάννης Κομπότης απάντησε: “Όχι καμία συνάντηση… Σε ένα τηλέφωνο ο Τσακογιάννης μιλά με μια κυρία που του λέει ότι ο Κομπότης είναι στη Λιβαδειά”.

Ακολούθησε η ερώτηση του προεδρείου της Πειθαρχικής: “Υπάρχει περίπτωση μια ομάδα να έχει μεγάλη διαφορά απόδοσης ανά ημίχρονο;”.

Κούγιας: “Ναι μπορεί. Στον αθλητισμό δεν είσαι μηχανή. Αν ήταν ο Ριαβόγλου ή ο Διαγόρας ή Καβάλα στη θέση του Κομπότη θα έλεγα πως είναι… καραστημένο. Εδώ κρατάω μια απόσταση με κ. Κομπότη, ίσως επειδή έχω προσωπική σχέση. Ο Κομπότης είναι από τους λίγους που έχουν έρθει εδώ και έχει επάγγελμα και φορολογική δήλωση. Και το λέω αυτό αν και έχω αδικηθεί σε ματς με τον Λεβαδειακό. Είχε άκρες ο Λεβαδειακός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έστηνε αγώνες”.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος του Λεβαδειακού, ο οποίος ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής: “Θα παρακαλούσα να δείτε τον αγώνα. Έχω φτιάξει ένα dvd με περιγραφή. Εμείς θα σας αποδείξουμε με τετράγωνη λογική πως δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως περιγράφονται. Έπαιζαν σκληρά οι παίκτες της Ηλιούπολης, δείτε πόσες κίτρινες κάρτες δόθηκαν. Είναι αληθές πως ο αρχηγός της Ηλιούπολης έκανε δύο πέναλτι;”.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας, κατά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ανέφερε: “Ο Νικολόπουλος προσπάθησε για τέσσερα πέναλτι. Κοιτάξτε, η Ηλιούπολη έχει το μαχαίρι, το πιρούνι και το πεπόνι”.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής αποχώρησε από την αίθουσα του Αθλητικού Δικαστή και ξεκίνησε η κατάθεση του Μπάμπη Κατσούλη, μάρτυρα της υπόθεσης του Λεβαδειακού.

Στην κατάθεσή του, ο Μπάμπης Κατσούλης ανέφερε: “Το ματς δεν είχε μπει στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Αυτό γιατί ο Λεβαδειακός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και η Ηλιούπολη σε ελεύθερη πτώση. Επίσης, ο Λεβαδειακός είχε μεγάλο κίνητρο για την άνοδο και ήθελε να πάει με καλή διαφορά, βαθμολογικό συντελεστή, στα play offs”.

Μετά κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Αριστείδης Ρούσσαρης, μάρτυρας της υπόθεσης. λέγοντας ότι: “Από το 1977 έως 2003, ήμουν δήμαρχος της Λιβαδειάς, δεν θα έρχομουν εδώ για να μην πω την αλήθεια. Ο θείος, ο παππούς του και δύο θείοι του (σ.σ. του Γιάννη Κομπότη) είναι ιδρυτές του Λεβαδειακού. Η εταιρεία του απασχολεί 60 άτομα. Είναι πρόεδρος του Λεβαδειακού 11 χρόνια και έμεινε τέσσερα χρόνια στη Δ’. Δεν ανέβηκε αμέσως.

Ήμουν στο γήπεδο (σ.σ. Ηλιούπολη – Λεβαδειακός). Υπήρχε ένας τρομερός άνεμος εκείνη την ημέρα, ο κ. Κούγιας το ξέχασε… Και στο πρώτο ημίχρονο ήταν κατά μας… Με τη βοήθεια του αέρα μπήκαν τα δύο γκολ της Ηλιούπολης… Το ημίχρονο έληξε με 2-1 υπέρ της Ηλιούπολης και στο 43′ ο Μπάρκογλου είχε και δοκάρι. Σε όλα τα ματς η Ηλιούπολη κλάταρε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ζούνε από τέτοιους ανθρώπους σαν τον Κομπότη 14 αθλητικές εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι, από το ποδόσφαιρο… Ο Κομπότης πληρώνει το πάθος του για το ποδόσφαιρο. 

Όσο για τα περί συνάντησης Κομπότη – Τσακογιάννη τι να σας πω; Ο Κομπότης δεν υπήρχε περίπτωση να συναντηθεί με Τσακογιάννη και ειδικά στη Λιβαδειά”.

Ακολούθως, κατέθεσε ο Γιώργος Κόλτζος, πρώην παίκτης του Λεβαδειακού, ο οποίος πλέον θα αγωνίζεται στον Θρασύβουλο. 

Στην κατάθεσή του, ο Κόλτζος είπε ότι στο ημίχρονο του αγώνα με την Ηλιούπολη ο Γιάννης Κομπότης μπήκε στα αποδυτήρια και τα “έσπασε” όλα, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές να βγουν και να κερδίσουν το ματς.

Στην συνέχεια κλήθηκε ο Μανώλης Ψωμάς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Λεβαδειακό, ενώ κατέθεσαν και οι Δημήτρης Κυριακίδης και Στέφανο Ναπολεόνι.

Πηγή: Soccerplus

Σχετικά Άρθρα

Back to Top