Περί βιωσιμότητας ο λόγος

“Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν είναι βιώσιμη. Έχει υποχρεώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες δεν μπορεί να τις καλύψει”, είχε δηλώσει ο Δημήτρης Σμαΐλης στην …

Ροπαλιές

“Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν είναι βιώσιμη. Έχει υποχρεώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες δεν μπορεί να τις καλύψει”, είχε δηλώσει ο Δημήτρης Σμαΐλης στην BlueArena, επιχειρώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του να απορρίψει τον φάκελο της ΠΑΕ.

Στον σημερινό (5/10) Τύπο, διαβάζουμε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησε ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ. Διαβάζουμε στην εφημερίδα “Σπορ του Βορρά”: “Το πόρισμα, αφορά στις τρεις πρώτες διαχειριστικές περιόδους της διοίκησης Ζαγοράκη (από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2010) και στοιχεία από τη μισή τέταρτη περίοδο (2010-2011), δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Μέχρι τότε (31/12/2010) έγινε γνωστό ότι το συνολικό άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αγγίζει τα 5,7 εκ. ευρώ”.

Στην ιστοσελίδα “olapaok.gr”, τονίζεται ότι: “Το μοναδικό νούμερο που είναι γνωστό και αφορά στο άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυτό που δήλωσε ο ίδιος ο σύλλογος το περασμένο καλοκαίρι στο φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε στην ΕΠΟ. Αυτό, θυμίζουμε, είναι το ποσό των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ. Καθώς, όμως, όπως είπαμε παραπάνω, ο οικονομικός ελεγκτής που διόρισε ο Α.Σ. ΠΑΟΚ δεν έχει ελέγξει την τελευταία χρήση της ΠΑΕ, δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει ότι αυτό είναι το πραγματικό άνοιγμα που υπάρχει σήμερα στον σύλλογο”.

Σε αυτά τα νούμερα, προσθέστε ένα πολύ μεγάλο ποσό που -άπαντες υποστηρίζουν ότι- δημιουργήθηκε την περασμένη περίοδο (δεν είναι τυχαίο που ο Βασίλης Φλωρίδης μιλούσε για άνοιγμα 10 εκατομμυρίων ευρώ) και φυσικά τα… παγωμένα χρέη παλαιότερων ετών (μόνο το αρχικό κεφάλαιο ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και με τις προσαυξήσεις τα τριάντα).

Μετά από όλα αυτά (φυσικά κάτι ανάλογο ισχύει και για την πλειοψηφία των ελληνικών ΠΑΕ), υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ακόμη ότι η ΠΑΕ Ηρακλής είναι η μοναδική μη βιώσιμη εταιρία στην Σούπερ Λίγκα;

Σχετικά Άρθρα

Back to Top