Ο Καϋμενάκης ζητάει την στήριξη της Λίγκας

Ανοικτή επιστολή προς όλους του ιδιοκτήτες και προέδρους των ομάδων της Super League απέστειλε ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε, Είχα …

Διάφορα

Ανοικτή επιστολή προς όλους του ιδιοκτήτες και προέδρους των ομάδων της Super League απέστειλε ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Είχα σκοπό όσα αναφέρω στη παρούσα επιστολή μου, να τα θέσω υπ όψιν σας στο προγραμματισμένο για τις 4-10-2011, Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ, πλην όμως εξ’ αιτίας της αναβολής του, αποφάσισα να αναφερθώ εγγράφως, προς όλους τους Προέδρους και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Αφορμή για αυτή την επιστολή είναι η πρωτοφανής και πρωτόγνωρη απόφαση της, Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας. Την Παρασκευή 30-9-2011, η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, συνήλθε για να αποφασίσει, μετά τις πειθαρχικές διώξεις των Ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων, για τον Αστέρα, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι αποφάσεις της Επιτροπής γνωστές σε όλους. Αποφασίσθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας μας. Θα μου πείτε και εμάς τι μας ενδιαφέρει. Και όμως, κύριοι, σας ενδιαφέρει και μάλιστα άμεσα.

Διότι , όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, όταν βλέπεις να έχει πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου, να περιμένεις ότι θα έλθει και στο δικό σου. Και σας ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο, διότι με τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι στο ποδόσφαιρο, μαθηματικά βέβαιο είναι ότι όλο το οικοδόμημα οδηγείται στην καταστροφή.

Ουδείς και πολύ περισσότερο εγώ, ισχυρίζεται ότι, οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές, πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Όμως, από του σημείου αυτού και εν ονόματι της δήθεν επιχειρούμενης κάθαρσης, να αφανίζεται μία ομάδα, χωρίς, επαναλαμβάνω χωρίς την ύπαρξη, έστω και μίας απλής ένδειξης, νομίζω ότι απέχει πολύ από την, δήθεν επιχειρούμενη κάθαρση.

Και για να γίνω σαφής και συγκεκριμένος: Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έκρινε ότι οι συνομιλίες τρίτων, ήταν αρκετές για να αποφασίσει τον υποβιβασμό του Αστέρα. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, αν μπορεί να θεωρήσει κάποιος, ότι αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να καταδικάσουν μία ομάδα.

Και όμως, κύριοι, για τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής μας, αυτά ήταν αρκετά. Οι συνομιλίες ούτε επιβεβαιώθηκαν από κάποιον από τους μάρτυρες, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο στοιχείο. Και όμως, μόνo οι συνομιλίες των τρίτων, μας οδήγησαν στην κατώτερη κατηγορία.

Κύριε Πρόεδρε,

Αισθάνομαι ότι σε αυτή τη χώρα, που επενδύσαμε, τόσο στο ποδόσφαιρο, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όσο και άλλες επενδύσεις σε επιχειρήσεις, που εργάζονται και συντηρούνται πάνω από 300 οικογένειες, είμαι ανασφαλής. Διότι είτε στην ίδια συνομιλία, είτε σε οποιαδήποτε άλλη με άλλους συνομιλητές, θα μπορούσε να λεχθεί ότι εγώ η οποιοσδήποτε άλλος από σας, είναι έμπορος ναρκωτικών η τρομοκράτης.

Με βάση τη λογική της Πειθαρχικής Επιτροπής μας, θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε στη φυλακή. Η εγώ, να έχω αποτρελαθεί και να αρχίσω να καταγγέλλω ότι όλες οι ομάδες που κέρδισαν τον Αστέρα στην Τρίπολη, δεν κέρδισαν γιατί το άξιζαν, αλλά γιατί ήλθαν και μου προσέφεραν ανταλλάγματα. Και χωρίς να επιβεβαιώνεται από κανένα αυτή η θέση μου, η Πειθαρχική Επιτροπή, θα πρέπει όλες τις ομάδες να τις υποβιβάσει. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ.

Ειλικρινά, πληροφορούμενοι την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, αναρωτήθηκα αν πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε, όχι με το ποδόσφαιρο, αλλά αν θα πρέπει να συνεχίσουμε στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να υφιστάμεθα τέτοιο διασυρμό, να σπιλώνονται τιμές και υπολήψεις, από την συνομιλία ενός ατόμου, που έχει καταδικασθεί από την ίδια επιτροπή, χωρίς αυτή η συνομιλία του να έχει περιληφθεί στο κατηγορητήριο η την πειθαρχική του δίωξη, με κάποιο άλλο πρόσωπο, άγνωστο σε μας και αυτό να αρκεί για να εξαφανισθεί από τον χάρτη της Λίγκας η ομάδα μας.

Και βέβαια εύλογο είναι το ερώτημα που μας απασχολεί: Αφού, είναι δεδομένο και αποδεικνύεται, ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο του Μάκη Ψωμιάδη, πως είναι δυνατόν να μη κατεγράφη οποιαδήποτε συνομιλία, κάποιου από τους ανθρώπους της ομάδας μας ή έστω κάποιου ενδιάμεσου τρίτου. Πως δηλαδή «προσφέρθηκαν» τα χρήματα. Ξύπνησε κάποιος από μας , πήρε το αεροπλάνο, πήγε στην Καβάλα και είπε του Ψωμιάδη, σου δίνω τόσα.

Σε ποιους απευθύνονται; Σε αφελείς; Είναι δυνατόν, να είμαστε τόσο αφελείς, να προσφέρουμε το οποιοδήποτε ποσό, όταν γνωρίζουμε ότι η Καβάλα από τον αγώνα αυτό θα κερδίσει όχι μόνον πολύ περισσότερα οικονομικά οφέλη (πριμοδότηση πρώτης επαρχιακής ομάδας, έξοδος στο EUROPA LEAGUE), αλλά και σε πρεστίζ και δόξα; Αυτά τα ερωτήματα δεν απασχόλησαν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής μας; Και αν όχι, για ποιο λόγο; Και ένα ακόμη εύλογο ερώτημα: Για ποιο λόγο καλούνται να καταθέσουν μάρτυρες, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό; Μήπως για να ενισχυθεί η κατηγορία, γνωρίζοντες εκ των προτέρων ότι είναι ανύπαρκτη;

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι όχι μόνον στους ιδιοκτήτες, αλλά και στους λοιπούς Προέδρους.

Εύχομαι σε κανέναν από σας να μην τύχει ανάλογη περίπτωση. Έχω όμως την άποψη ότι, αν δεν κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, αυτό που πρέπει, είναι πολύ κοντά ο χρόνος της διάλυσης. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, να αποβάλλουμε όσους δεν ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να υποχρεώσουμε αυτούς που ζουν από το ποδόσφαιρο, να σεβαστούν και τα χρήματα που επενδύουμε, και τον χρόνο που αφιερώνουμε, σε βάρος της υγείας μας και των οικογενειών μας. Και ίσως να έχουν δίκαιο, όσοι λένε ότι αυτοί που φεύγουν, γλυτώνουν. Όταν όμως έλθει ο χρόνος να φύγω εγώ, θα φύγω γιατί το θέλω εγώ και όχι επειδή κάποιους ενοχλεί η παρουσία μας. Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Ότι θα φθάσω όπου χρειάζεται για την δικαίωση της ομάδας μου. Ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αρκετοί θα μας λοιδορήσουν, ίσως και να μας χλευάσουν. Εκείνο όμως που έχω να απαντήσω σε όλους είναι ότι, ουδέποτε ασχοληθήκαμε με άλλους, παρά μόνον με την ομάδα μας και τα συμφέροντα της. Αν κάποια στιγμή οι περιστάσεις μας έφεραν αντιμέτωπους με άλλες ομάδες, πραγματικά το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και όλους τους παράγοντες τους. Απαιτούμε όμως τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αντιμετώπιση, να έχουμε από όλους όσους συμμετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στο ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας».

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top