“Μεγάλο μένος κατά του Ηρακλή στην ΕΠΟ”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για όσα συμβαίνουν στην …

Ηρακλής

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα.

Αφορμή για την σημερινή κουβέντα ήταν η αποκάλυψη της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Δίκη» ενός διαλόγου που είχε ο ίδιος με τον κ. Κουρίδη και ο κ. Χατζηαποστόλου ανέφερε σχετικά :

«Στα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΠΟ γίνεται απομαγνητοφώνηση και γράφεται ότι έχει ακουστεί στην αίθουσα. Το πρόβλημα με την αποκάλυψη αυτή του κ. Θωμαϊδη είναι ότι με εκθέτει καθώς είμαι αντιπολίτευση στην ΕΠΟ και όλοι νομίζουν ότι του τα δίνω εγώ ενώ δεν είναι αλήθεια αυτό. Θα πάρω τηλέφωνο τον κ. Θωμαϊδη για να το πει αυτό και να μην νομίζουν ότι είμαι εγώ που του δίνω τα πρακτικά. Δεν είναι πάντως όπως ακριβώς νομίζει ο κ. Θωμαϊδης για το θέμα αυτό, νομίζω ότι βιάστηκε λιγάκι. Έχει περάσει καιρός από τότε και δεν θυμάμαι ακριβώς τι ειπώθηκε αλλά είχα επισημάνει ότι έγινε παρανομία από την ΕΠΟ τότε με τις ενημερότητες, ήταν σαφές αυτό και ίσως ο Ηρακλής θα έπρεπε να το είχε ψάξει νωρίτερα με τα πρακτικά αλλά δεν τα βρήκε εγκαίρως»

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης :

«Υπήρχε και υπάρχει μεγάλος μένος κατά του Ηρακλή στην ΕΠΟ και ίσως θα έπρεπε να είχε ψάξει νωρίτερα το θέμα αυτό και να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα αλλά δεν το έκανε. Εγώ πάντως έχω δικαιωθεί σε όλα όσα έχω καταγγείλει κατά καιρούς και μάλιστα όλα αυτά τα έχω δηλώσει στα μέσα πολλές φορές. Από τον Ηρακλή πάντως, με εξαίρεση τον κ. Ατματζίδη και τον κ. Γωγάκο, δεν μου έχει τηλεφωνήσει ποτέ κανείς για να με συμβουλευτεί και να βοηθήσω αν μπορέσω, δεν με ενόχλησαν ποτέ από τον Ηρακλή για κάποιο θέμα που είχε να κάνει με την ΕΠΟ»

Ακολούθως αναφέρθηκε στις αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ, που έχουν προκαλέσει εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα :

«Η ΕΠΟ κάτι πήγε να κάνει με το Διαιτητικό, προσπάθησε να διορθώσει κάπως την κατάσταση αλλά τελικά και αυτό το πήρε πίσω. Θεωρώ πάντως κι εγώ ότι το Διαιτητικό δεν ήταν αρμόδιο για να λύσει αυτές τις υποθέσεις, ήμουν από αυτούς που είχαν πρωτοστατήσει στην δημιουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου και δεν ήταν αυτός ο ρόλος του, για άλλους λόγους δημιουργήθηκε και όχι για να λειτουργεί ως Άρειος Πάγος του ποδοσφαίρου. Στα υπόλοιπα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ όμως βγήκαν αποφάσεις που μπέρδεψαν περισσότερο τα πράγματα, θα μπορούσε ο κ. Πιλάβιος να συστήσει σε όλους τους δικαστές να εφαρμόζουν ρητά τον νόμο και τους κανονισμούς ώστε να μην έβγαιναν αυτές οι αλλοπρόσαλες αποφάσεις που είχαμε όλο το καλοκαίρι όπως π.χ. για αφαίρεση βαθμών και άλλες»

Ερωτηθείς για τις νομικές κινήσεις του Ηρακλή όλο αυτό το διάστημα :

«Δεν ξέρω αν στον Ηρακλή ψάχτηκαν όσο θα έπρεπε ώστε να αποφύγουν αυτή την μεγάλη περιπέτεια. Από ότι γνωρίζω και ότι διάβασα είχε υπάρξει και μια διχογνωμία μεταξύ των νομικών του Ηρακλή σχετικά με το που θα έπρεπε να προσφύγει τελικά η ομάδα για να βρει το δίκιο της. Θεωρώ πάντως ότι ούτε στο CAS θα έχει τύχη ο Ηρακλής, συνήθως στο CAS δίνουν λύσεις σε οικονομικά κυρίως ζητήματα και όχι σε θέματα βαθμολογιών κτλ. Επίσης από ότι ξέρω ο Ηρακλής δεν έχει προσφύγει ξανά στην επιτροπή αδειοδότησης ώστε να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση της αδειοδότησης με αλλαγή μέλους στην επιτροπή από τον κ. Πιλάβιο ενώ για τον διάλογο αυτό που αναφέρθηκε χθες βράδυ, δεν νομίζω να είχε γνώση ο Ηρακλής ώστε να έχει κάνει κάτι τότε. Δεν μπορώ πάντως να κακίσω κανένα από τον Ηρακλή, έτρεξαν και τρέχουν για τις υποθέσεις της ομάδας»

Σε ερώτηση αν τελικά ισχύσει η απόφαση για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης :

«Για τον Αστέρα Τρίπολης ακούγεται ότι ίσως τιμωρηθεί τελικά με αφαίρεση βαθμών ή κάτι άλλο. Θέλω όμως να πω ότι όταν ο κ. Πιλάβιος κουνούσε το έγγραφο του Ηρακλή στην Βουλή, του είχα πει τότε ότι τα μέσα στην Β. Ελλάδα τον κατηγορούν για ιδιοτέλεια και τώρα θα δούμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Αν όλα είναι καθαρά και ορίτζιναλ ο Αστέρας Τρίπολης θα πρέπει να υποβιβαστεί όπως επίσης και η Παναχαϊκή, που έκανε δωροδοκία με την Χερσόνησο. Πάντως δεν θα είναι και μεγάλη έκπληξη αν βγει διαφορετική απόφαση»

Τέλος για την εμπλοκή της ΕΕΑ στα του ποδοσφαίρου, ο κ. Χατζηαποστόλου είπε :

«Η ΕΕΑ κανονικά δεν έχει καμία δουλειά να αποφασίσει για τα θέματα του ποδοσφαίρου, έχει όμως υποκαταστήσει τον ρόλο της ΕΠΟ τώρα. Σε άλλες εποχές θα είχε έρθει ήδη ο Μπλάτερ στην Αθήνα για να διορθώσει αυτή την κατάσταση»

Σχετικά Άρθρα

Πισωγύρισμα: Απόφαση για παύση προπονήσεων στις “κόκκινες” περιοχές…

Ποδόσφαιρο

Back to Top