Κάνει τέτοια πράγματα ο Κομπότης; Αποκλείεται…

Ο Λεβαδειακός παλεύει για την άνοδό του στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστεί, βάσει του κατηγορητηρίου της σημερινής (3/10) εκδίκασης για …

Διάφορα

Ο Λεβαδειακός παλεύει για την άνοδό του στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστεί, βάσει του κατηγορητηρίου της σημερινής (3/10) εκδίκασης για το… περίεργο ματς με την Ηλιούπολη. Τα ραντεβού Κομπότη – Τσακογιάννη. Η συμφωνία για “ανατροπή”. Η ενημέρωση παικτών και οργανωμένων. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται…

Τα κυριότερα σημεία της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ κατά του Λεβαδειακού και του προέδρου του, Γ. Κομπότη, είναι τα ακόλουθα:

“Ο Ιωάννης Κομπότης από κοινού με άλλους, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο… άλλοτε μεν πρόσφερε, άλλοτε δε υποσχόταν σε ποδοσφαιριστές, διοικητικούς παράγοντες, αξιωματούχους ομάδας ή άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου, δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές με σκοπό την παραβίαση των κανονισμών της ΕΠΟ, UEFA και FIFA και επιδίωξη ανεπίτρεπτης αλλοίωσης υπέρ ή κατά αθλητικού σωματείου του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί. Το παραπάνω δε αποτέλεσμα που επεδίωξε μάλιστα επήλθε.

Ειδικότερα, ενόψει του επικείμενου αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός της 21/3/11 είχε προσωπική συνάντηση στη Λειβαδιά με τον αφανή και αποκλειστικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γεώργιο Τσακογιάννη. Στη συνέχεια δε στην Αθήνα και Ηλιούπολη, ήρθε σε επαφή και συνεννόηση με άλλους παράγοντες και πρόσωπα που δρούσαν με εντολή του Τσακογιάννη και συμφώνησαν έναντι δώρων, ωφελημάτων και άλλων μη εξακριβωμένων παροχών που θα έδινε ο Κομπότης προς τον Τσακογιάννη με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα να είναι ανατροπή. Δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί η Ηλιούπολη και τελικώς να αναδειχθεί νικητής ο Λεβαδειακός”.

Ενημερώθηκαν για το στήσιμο ποδοσφαιριστές και οπαδοί

“(…) Έγινε σχετική ενημέρωση διαφόρων βασικών ποδοσφαιριστών για την παραπάνω προσχεδιασμένη τελική διαμόρφωση αλλοίωσης του αποτελέσματος, αφετέρου δε τους υποδείχτηκε να μην στοιχηματίσουν ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διαρροής στοιχείων και αποτραπεί η στοιχειοθέτηση τεκμηρίων για το στημένο-χειραγωγημένο αυτόν αγώνα.

Τέλος, δόθηκε υπόσχεση ότι τα όποια χρήματα δικαιούνταν οι ποδοσφαιριστές θα τα έπαιρναν μετά τον αγώνα ενώ ενημερώθηκαν οι οργανωμένοι «RABELS» ότι θα νικήσει ο Λεβαδειακός.

Με βάση όσα σχεδιάστηκαν και όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Κομπότη, Τσακογιάννη, Νικολόπουλου, Χάλκου, Αρφάνη και άλλων που δρούσαν ως εντολοδόχοι του Τσακογιάννη, στο πρώτο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν 2-1 υπέρ της Ηλιούπολης στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός σημείωσε δύο γκολ και υπήρξε ένα αυτογκόλ από τον Νικολόπουλο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 2-4 υπέρ του Λεβαδειακού και πραγματώθηκε η συμφωνημένη και προσχεδιασμένη ανατροπή”.

Επαίζαν live betting και Ασιατικό στοίχημα

“Ο Γιάννης Κομπότης συμμετείχε ποικιλοτρόπως στον προκαθορισμό του αποτελέσματος προκειμένου να ωφεληθεί βαθμολογικά η ΠΑΕ Λεβαδειακός με αντίστοιχη προσπόριση σε τρίτα πρόσωπα περιουσιακού οφέλους μέσω χρηματικών αποδόσεων από ζωντανούς στοιχηματισμούς ή ασιατικό πλεονέκτημα. Τα πρόσωπα αυτά στοιχημάτισαν είτε τα ίδια είτε μέσω παράνομων πρακτόρων (Ζαβαντίας, Καρακούλιας, Δημόπουλος, Γεωρτσιάκος) οι οποίοι πόνταραν σε εταιρείες του εξωτερικού για το συγκεκριμένο αγώνα που είχε συγκεκριμένη απόδοση και έτσι κέρδισαν μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη και χρηματικές αποδόσεις από το συγκεκριμένο στοιχηματισμό”.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top