Ερχονται κι άλλες διώξεις από τον ανακριτή

Στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης, που αφορά τα τεράστια κέρδη από τα παράνομα στοιχήματα, έχει εισέλθει η ανάκριση για τους στημένους αγώνες, με το άνοιγμα …

Διάφορα

Στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης, που αφορά τα τεράστια κέρδη από τα παράνομα στοιχήματα, έχει εισέλθει η ανάκριση για τους στημένους αγώνες, με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» μετά από εντολή του ανακριτή κ. Γ. Κασίμη που διενεργεί την έρευνα, ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε άρση του τραπεζικού απορρήτου για 16 άτομα που φέρεται ότι ενεργούσαν ως ενδιάμεσοι κρίκοι στη μεγάλη αλυσίδα που συνέδεε γνωστούς παράγοντες του ποδοσφαίρου με το κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Από το άνοιγμα των λογαριασμών προέκυψαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικά στοιχεία για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος από τα παράνομα στοιχήματα, οδηγώντας τον ανακριτή σε άσκηση νέων συμπληρωματικών διώξεων.

Ανάμεσα σε εκείνους για τους οποίους η άρση του τραπεζικού απορρήτου αποκάλυψε μεγάλα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, φέρεται να είναι και ένας από τους τρεις που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση.

Σε λογαριασμό του βρέθηκαν περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ που συνδέονται άμεσα με κέρδη από παράνομα στοιχήματα, ενώ αντίστοιχα ποσά βρέθηκαν και σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων που χαρακτηρίζονται ως «αχυράνθρωποι».

Κι ενώ η ανάκριση, μετρά ήδη τις απώλειες από την εξέλιξη που είχε το θέμα με τον Μάκη Ψωμιάδη, νέος κύκλος απολογιών αναμένεται να ξεκινήσει για 68 εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων, γνωστά ονόματα ποδοσφαιρικών παραγόντων που κατηγορούνται ήδη για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής, ετοιμάζει ήδη τα κατηγορητήρια προκειμένου να τους καλέσει σε απολογία, ενώ παράλληλα επιβαρυντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, που έχει προσλάβει διεθνείς διαστάσεις, έρχονται από τις έρευνες που διενεργούν παράλληλα οι δικαστικές αρχές της Κύπρου.

Μετά την αποστολή στον ανακριτή καταλόγου με οκτώ άτομα που φέρονται ότι διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στο πλυντήριο του μαύρου χρήματος -που μεταξύ άλλων λειτουργούσε στη Λευκωσία- οι κυπριακές αρχές προχωρούν τώρα σε άνοιγμα λογαριασμών και στον εντοπισμό των εταιρειών, μέσω των οποίων, γινόταν η διακίνηση των κερδών του παράνομου στοιχήματος.

Παράλληλα, σημαντικά είναι τα στοιχεία που δίνουν διεθνή διάσταση στο κύκλωμα με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα, τα οποία έχουν φθάσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από τις γερμανικές αρχές οι οποίες έχουν μπει για τα καλά στις έρευνες μετά τα πρώτα ευρήματα της ΟΥΕΦΑ.

Στα χέρια του Ελληνα ανακριτή, ήδη έχουν φθάσει, όπως αποκάλυψε η «Κ» της περασμένης Κυριακής, αναλυτικά στοιχεία για την οργάνωση του διεθνούς κυκλώματος, με επικεφαλής έναν Κινέζο, όπως και τα πλήρη στοιχεία για τον εκπρόσωπο που δρούσε στην Ελλάδα και ο οποίος συντόνιζε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες κυρίως για τα μεγάλα κέρδη από τα στοιχήματα σε Κίνα και νοτιοανατολική Ασία.

Πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο, βουλγαρικής καταγωγής που ήδη αναζητείται καθώς η σύλληψή του κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έρευνα της υπόθεσης και την αποκάλυψη αθέατων πλευρών της.

 

Πηγή: kathimerini.gr


 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top