“Κυανόλευκος” και ο διεθνής Λετονός Κορζενέβικς

Το «κυανόλευκο» βόλεϊ ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμη Λετονού, πέραν του Μεντένις. Πρόκειται για τον – επίσης διεθνή – Βίκτορς Κορζενέβικς και όσοι αναμένετε ότι …

Ηρακλής

Το «κυανόλευκο» βόλεϊ ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμη Λετονού, πέραν του Μεντένις.


Πρόκειται για τον – επίσης διεθνή – Βίκτορς Κορζενέβικς και όσοι αναμένετε ότι πρόκειται για τον διαγώνιο, που θα κάλυπτε τη θέση, την οποία δεν κρίθηκε ικανός να καλύψει ο Γκρομαντόφσκι, πλανάστε…


Αυτό, γιατί ο Κορζενέβικς είναι κεντρικός, με πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και θεωρείται, μάλιστα και πολύ καλός στη θέση του. Είναι 24 ετών (γεννήθηκε στις 9/7/1987), έχει κατάλληλο ύψος για το ρόλο του (2.04) και πέρσι αγωνίστηκε στην Μπερλίν, στη γερμανική Λίγκα.


 


Αναλυτικά η καριέρα του:


2010-2011 Μπερλίν (Γερμανία)


2009 – 2010 Ουνικάχα Αλμερία (Ισπανία)
2008 – 2009 Σάντασπορ (Φινλανδία)
2006 – 2008 Ρίγα (Λετονία)
2005 – 2006 Ρίγα Ινκουκάλνς (Λετονία)
2004 – 2005 Ινκουλκάνς (Λετονία).


Στο γερμανικό πρωτάθλημα αναδείχθηκε κορυφαίος κεντρικός, με  αποτελεσματικότητα στην επίθεση ποσοστού 66,55%, όντας δευτεραθλητής με την Μπερλίν. Με την Αλμερία κατέκτησε το ισπανικό κύπελλο και αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήταν και πάλι δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα.


Με βάση τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε το ρόστερ των ξένων του Ηρακλή, καθίσταται σαφές πως, όσοι προεξοφλούσαν ότι μετά το «ναυάγιο» με την περίπτωση του Νίλσον οι «κυανόλευκοι» δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κάποια ικανοποιητική λύση για τη θέση του διαγώνιου, δικαιώθηκαν.


Η τελική επιλογή του Σωτήρη Δρίκου είναι η κάλυψη της θέσης από το δίδυμο των Κράβαρικ και Τζιουμάκα (δύο παικτών, που βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετο, αλλά ακραίο ηλικιακό καθεστώς, δηλαδή ο υπερβολικά άπειρος, παρέα με τον αρχηγό, που έκλεισε τα 40 του), με την προϋπόθεση ότι και ο Άνσις Μεντένις θα μπορέσει να δώσει ανάσες σε αυτό το ρόλο, μιας και αγωνίζεται και ως διαγώνιος, την ώρα, κατά την οποία για τα άκρα υπάρχει η καλή και συνεπής λύση του Τανίκ και η εξαιρετική περίπτωση Χριστοφιδέλη.


Συνεπώς, η απόκτηση ενός καλού κεντρικού (με την απόσυρση Κράβαρικ στον παλιό ρόλο του) ήταν απαραίτητη, με τον Κορζενέβικς να έρχεται να πλαισιώσει τον Σμαραγδή και τους νεαρούς Πελεκούδα και Χαραλαμπίδη στη συγκεκριμένη θέση.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top