Αλήθειες και ψέμματα για την “επόμενη μέρα”

Στο ερώτημα που έχει ο απλός κόσμος της ομάδας “Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής;”, δεν είναι έτοιμος να απαντήσει κανείς. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν …

Ηρακλής

Στο ερώτημα που έχει ο απλός κόσμος της ομάδας “Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής;”, δεν είναι έτοιμος να απαντήσει κανείς. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο επόμενο 48ωρο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, πλην της συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα.

Θα προσπαθήσουμε όμως να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα δεδομένα την Παρασκευή), καθώς και το τι προβλέπεται από την Νομοθεσία, έχοντας προηγουμένως ενημερωθεί από δικηγόρους που έχουν χειριστεί ανάλογες υποθέσεις.

1. Η συμμετοχή του Ηρακλή στην Football League 2, μέσω της μετατροπής σε ΤΑΠ, μπλοκάρει σε δύο σημεία. Από τη μία, η απόρριψη της ΕΕΑ ισχύει για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Ακόμη όμως και αν υπήρχε τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, προκύπτει το εμπόδιο του Ερασιτέχνη, που φαντάζει ανυπέρβλητο. Για να μετατραπεί μία ΠΑΕ σε ΤΑΠ, ώστε να απαλλαγεί από τα χρέη που τη βαραίνουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει στο διάστημα που αγωνίζεται στην Football League 2, τον ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης όμως Ηρακλής, έχει τεράστια χρέη (ίσως και μεγαλύτερα της ΠΑΕ -ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση-) και ο ΑΦΜ είμαι “μαυρισμένος”. Με απλά λόγια, δεν έχει το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

2. Το πρόβλημα του Ερασιτέχνη, δεν επηρεάζει την ομάδα στο ενδεχόμενο συμμετοχής στη Δ’ εθνική. Και αυτό διότι στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ενημεροτήτων. Όταν η ομάδα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, τότε θα δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ, με καινούργιο ΑΦΜ, καθαρό από τα χρέη του παρελθόντος.

3. Είναι… μύθος ότι απαιτείται η παραμονή στην Δ’ για 20 ή 30 μήνες. Για να στηρίξουν μάλιστα κάποιοι τον συγκεκριμένο μύθο, ανέφεραν το παράδειγμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο Απόλλων δεν ανέβηκε στην Γ’ εθνική από την πρώτη σεζόν, διότι πολύ απλά τερμάτισε έκτος. “Με τα προβλήματα που είχαμε, αργήσαμε να δημιουργήσουμε ρόστερ και δεν είχαμε καλή πορεία. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανεβήκαμε και όχι κάποιο νομικό κόλλημα. Είχαμε το δικαίωμα να ανεβούμε, αλλά η ομάδα δεν ήταν έτοιμη σε αγωνιστικό επίπεδο”, μας ανέφερε ο Απόστολος Παπαδόπουλος, που ήταν τότε πρόεδρος του Απόλλωνα. Για να αποκτήσει και τυπικά το δικαίωμα ανόδου μία ομάδα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των χρεών. Στην περίπτωση του Απόλλωνα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε εντός πενταμήνου. 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top