ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Εγγραφο που καίει Δημητρίου και Ε.Π.Ο.

Είναι ένα ακόμη ανατριχιαστικό έγγραφο που έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν γίνει εδώ και μήνες. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει υπόγειες …

Διάφορα

Είναι ένα ακόμη ανατριχιαστικό έγγραφο που έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν γίνει εδώ και μήνες. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει υπόγειες διαδρομές. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει ότι ο Ηρακλής πήγε μόνος του εναντίον ενός όλων. Τριγύρω του, ένα σύστημα που δεν ενίσχυσε ποτέ το κοινό περί δικαίου αίσθημα ενώ όλοι φώναζαν για ισονομία.

Η συγκεκριμένη ιστορία αυτού του εγγράφου είναι κάπου στα μέσα του Μάρτη. Ο Γιώργος Δημητρίου, ο γνωστός Γιώργος Δημητρίου, ο υπεύθυνος δηλαδή του τμήματος αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. στέλνει ερώτηση στην ΟΥΕΦΑ (πιο συγκεκριμένα στον Αντρέα Τραβέρσο, που είναι από τα στελέχη του τμήματος αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ) και θέλει διευκρινίσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που μια ομάδα δεν εξασφαλίσει άδεια και υποβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία. Ο Δημητρίου ζητά διευκρινίσεις, βοήθεια για το θα γίνει, αν δηλαδή παραμείνει στη θέση της ομάδας που δεν έχει αδειοδότηση, ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα που υποβιβάστηκε αγωνιστικά ή αν τη θέση της θα πάρει ομάδα από τη Football League.

Σε κάποιο σημείο αυτού του εγγράφου που έχει σταλεί από τον Δημητρίου στον Τραβέρσο στις 10 Μαρτίου 2011 (Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ), ο Γιώργος Δημητρίου γράφει το εξής καταπληκτικό στον Τραβέρσο. “Σύμφωνα με τον κανονισμό μας αν το αίτημα μιας ομάδας για αδειοδότηση απορριφθεί, υποβιβάζεται. Και από τη στιγμή που σύμφωνα με τους κανονισμούς υποβιβάζονται για αγωνιστικούς λόγους και οι ομάδες που θα πάρουν τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, τότε μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια άσχημη κατάσταση έχοντας σχεδόν τις μισές (σ.σ: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ομάδες της Σούπερ Λίγκα υποβιβασμένες”.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ από τον Δημητρίου που μετά από όσα έγιναν τις επόμενες μέρες με τις αδειοδοτήσεις, γίνεται και ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ. Ο άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά το περιεχόμενο των φακέλων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ αναφέρει σε επιστολή στις 10 Μαρτίου, κι ενώ η καταληκτική ημερομηνία για να συμπληρώσουν οι ομάδες τους φακέλους τους ήταν στο τέλος Μαρτίου (ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ) ότι υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν οι μισές ομάδες της κατηγορίας. Το τι έγινε στη συνέχεια το γνωρίζουμε όλοι. Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λίγκα ήταν ο Ηρακλής. Ολες οι άλλες, οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, κατά τον Δημητρίου, πήραν το χαρτί της αδειοδότησης. Με μαγικό στην… ταχύτητα τρόπο. Οι ενδοιασμοί και οι προβληματισμοί του Δημητρίου λύθηκαν και εξαφανίστηκαν. Μέσα σε 20 μέρες -μέχρι τα τέλη Μαρτίου, από τις 10 εκείνου του μήνα- οι ομάδες έτρεξαν και κάλυψαν ΟΛΕΣ τις… υποχρεώσεις τους.

Κι επειδή καμιά φορά είναι απλά μαθηματικά. Η Σούπερ Λίγκα είχε 16 ομάδες. Στα μέσα Μαρτίου λοιπόν, ο Δημητρίου λέει ότι οχτώ ομάδες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υποβιβασμού. ΟΛΟΙ γνωρίζουν τι έχει γίνει στη συνέχεια. ΟΛΟΙ γνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημητρίου είχε πει για την επιτροπή με τον Σμαϊλη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το να συμμετέχει, όταν όμως αργότερα το Διαιτητικό Δικαστήριο έβγαλε άκυρη τη σύνθεση εκείνης της επιτροπής (για λογαριασμό του ΟΦΗ), ο Δημητρίου δεν είπε τίποτα. Τότε, όλοι ήξεραν ότι υπάρχουν πολλές ομάδες με πρόβλημα στην αδειοδότηση. Ακόμη και τώρα κανείς δεν έχει πειστεί για τους φακέλους που πεισματικά δεν άνοιγαν και για τα κενά και τις ελλείψεις που είχαν ΠΟΛΛΕΣ ομάδες. Τι έχετε να πείτε τώρα κυρία Αράπογλου, προέδρε εκείνης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και λοιποί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, παριστάμενοι τότε βουλευτές; Τότε που υποδεχτήκατε τον Πιλάβιο και τον Κουρίδη στη Βουλή;  

Το έγγραφο είναι ανατριχιαστικό. Και για ακόμη δύο λόγους που έχουν να κάνουν με την ημερομηνία (ο ένας) και με μια άλλη λεπτομέρεια, ο άλλος. Πάμε στο πρώτο: Η ημερομηνία που ρώτησε αυτά τα πράγματα ο Δημητρίου στον Τραβέρσο είναι στις 10 Μαρτίου. Η απάντηση που του έρχεται από την ΟΥΕΦΑ είναι στις 15 Μαρτίου, πέντε μέρες μετά. Στην απάντηση εκείνη αναφέρεται, συμβουλευτικά από την ΟΥΕΦΑ, ότι η αδειοδότηση πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο για τον υποβιβασμό και έπεται ο αγωνιστικός υποβιβασμός. Ουσιαστικά δηλαδή η ΟΥΕΦΑ λέει ότι το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα και όχι της Football League. Και αυτό το πράγμα ο Δημητρίου (και φανταζόμαστε και η Ε.Π.Ο.) το είχε στην κατοχή του και το γνώριζε από τις 15 Μαρτίου!!!! Και άφηνε τόσο καιρό τον κόσμο και τις ομάδες να αναρωτιούνται τι θα ισχύσει. Ενα ακόμη χαρτί που εμφανίζεται (χρονικά…) επιλεκτικά. Ενα χαρτί που αποκαλύπτεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι ανατριχιαστικό.

Το δεύτερο (η λεπτομέρεια στην οποία κάναμε αναφορά) είναι το εξής: Αυτό το χαρτί, αυτή η αλληλογραφία είναι αυτό που παρουσίασε (Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου) ο Πηλαδάκης (πήρε αναβολή από το Διαιτητικό) για να ενισχύσει το αίτημα της Λάρισας (και κατ’ επέκταση και του Πανσερραϊκού) για να μείνουν στις θέσεις των ομάδων “Α” και “Β” στη Σούπερ Λίγκα. Αν παρατηρήσει κάποιος στο πάνω μέρος του χαρτιού θα δει ότι υπάρχει ένα νούμερο fax που είναι το νούμερο του παραλήπτη. Κι αυτό το νούμερο είναι το νούμερο fax της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Της ΠΑΕ της Λάρισας δηλαδή. Δίπλα, δεν φαίνεται από πιο fax έφυγε αυτό το χαρτί. Υπάρχει κενό. Ποιος το έστειλε; Ποιος έστειλε αυτό το χαρτί που αφορά αλληλογραφία του προηγούμενου Μάρτη και εμφανίστηκε τώρα;    

Είναι ένα ακόμη έγγραφο που προκαλεί τον κάθε έναν. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει το τι γίνεται και το τι συμβαίνει στον χώρο. Ντροπή…

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Οπως είναι γνωστό, Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο εναντίον μιας απόφασης που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων. Κάνουν δηλαδή κάτι που είχε κάνει και ο Ηρακλής μέχρι που πάρθηκε η… απόφαση ότι το Διαιτητικό είναι αναρμόδιο. Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν τι θα κάνει η Ε.Π.Ο. σε αυτή την περίπτωση. Μήπως αυτό το χαρτί είναι η… απάντηση; Μήπως δηλαδή πάλι η Ε.Π.Ο., όπως το έκανε και στην περίπτωση του ΟΦΗ κρυφτεί πίσω από την ΟΥΕΦΑ; Στην περίπτωση του ΟΦΗ ήταν πάλι η Ε.Π.Ο. που με την ΟΥΕΦΑ (τότε με τον Ινφαντίνο…) είχε αποφανθεί ότι (επειδή το είπε η ΟΥΕΦΑ) τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες από τη Football League δεν είναι ίδια. Κι έτσι, ο ΟΦΗ που δεν είχε πάρει άδεια, απέκτησε πλεονέκτημα.

Πολιτικοί, βουλετές, εισαγγελείς, η συγκεκριμένη ιστορία είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ στη διάθεσή σας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to Top