Αυτοί ευθύνονται για την διάλυση της “ΠΑΕ Ηρακλής”

Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν διαλύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011. Απλά σήμερα έγινε η έκρηξη. Από το 2001 ξεκίνησε η… τοποθέτηση των εκρηκτικών. Από την ημέρα …

Ηρακλής

Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν διαλύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011. Απλά σήμερα έγινε η έκρηξη. Από το 2001 ξεκίνησε η… τοποθέτηση των εκρηκτικών. Από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μυτιληναίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

Η απόφασή του να εμπιστευτεί τον Γιώργο Σπανουδάκη, αποδείχθηκε καταστροφική. Μία καθαρή ΠΑΕ, μετατράπηκε σε λίγα χρόνια σε μία καταχρεωμένη εταιρία. Ακολούθησε η εποχή του Αντώνη Ρέμου. Με τα χρήματα που διέθεσε τόσο ο ίδιος, όσο και οι -τότε- συνεργάτες του (Ξανθόπουλος, Κορκόβελος, Χαϊτογλου κτλ), τα χρέη μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Η εξυγίανση όμως δεν συνεχίστηκε και η διαχείριση του Δήμου Πολύκαρπου, κάθε άλλο παρά πετυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού εκ νέου τα χρέη έγιναν “μη αντιμετωπίσημα”.

Για να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο, όπου ο Γιάννης Τάκης κλήθηκε να διοικήσει την ΠΑΕ. Αποπληρώθηκαν ορισμένες παλιές υποχρεώσεις, ωστόσο δημιουργήθηκαν νέες, αφού προκύπτουν οφειλές σε Εφορία, ΙΚΑ και παίκτες.

Ευθύνες έχουν φυσικά αρκετά ακόμη φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και όσοι διοίκησαν τον Ερασιτέχνη. Οι προαναφερόμενοι όμως είχαν το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτοί διαχειρίζονταν το ταμείο της ΠΑΕ, οπότε έχουν και την αποκλειστική ευθύνη αν -τυχόν- κάποιοι εκ των συνεργατών τους, τους… δάγκωσαν.

Σήμερα διαλύθηκε η “ΠΑΕ Ηρακλής”. Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής δεν θα πάψει ποτέ να υφίσταται. Όσοι δημιούργησαν τα χρέη, θέλοντας και μη θα τα φορτωθούν. Ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, καθαρός και ανεξάρτητος. Υπομονή χρειάζεται και σκληρή δουλειά από όλους όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπούν αυτόν τον σύλλογο. Ίσως η διάλυση της αμαρτωλής “ΠΑΕ Ηρακλής”, να αποτελέσει την ευκαιρία για να γίνει η ολική επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς.

Και για όσους προεξοφλούν την διάλυση του συλλόγου, καλά θα κάνουν να… γυρίσουν πλευρό για να μην πιαστούν. Δυστυχώς γι’ αυτούς, όσο η ομάδα παρέπεε αγωνιστικά, γιγαντώθηκε οπαδικά. Προ 15ετίας, ίσως και να το συζητούσαμε ως ένα ενδεχόμενο. Το 2011 όμως είναι ένα όνειρο απατηλό για τους εχθρούς του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top