Ομολογία ενοχής

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά», Δήμος Μωυσιάδης, που ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ηρακλή σχολιάζει τις δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου στο συνδρομητικό κανάλι. “Φτάνει …

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά», Δήμος Μωυσιάδης, που ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ηρακλή σχολιάζει τις δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου στο συνδρομητικό κανάλι.

“Φτάνει να δείτε το υπόμνημα που έχει στείλει ο Ηρακλής στο CAS. Τι αναφέρει για μένα”. Δεν ξέρω πως ακούστηκαν στα αυτιά σας τα συγκεκριμένα λόγια του Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά στο δικό μου το φτωχό μυαλό αποτελούν ομολογία ενοχής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πριν προκαλέσει τα γέλια σε κάθε τηλεθεατή του συνδρομητικού καναλιού, λέγοντας ότι συμπαθεί τον Ηρακλή, παραδέχθηκε –άθελα του- ότι έχει προσωπικό πρόβλημα με τους “κυανόλευκους”.

Πείτε με γραφικό, πείτε με υπερβολικό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που άλλου μπορεί να αποσκοπούσε η ατάκα του για το υπόμνημα στο CAS. Αν ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν είχε πάρει επί προσωπικού την κόντρα με τους “κυανόλευκους”, δεν θα αναφερόταν καν σε αυτό το υπόμνημα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους για τους οποίους υποβιβάζονται αυτοί.

Αντίθετα θα απαριθμούσε έναν προς έναν τους λόγους για τους οποίους είναι σωστές οι αποφάσεις για υποβιβασμό του Ηρακλή, βάζοντας στη θέση του τον Ανδρέα Παντελή και όσους τον κατηγορούν για εμπάθεια απέναντι στους “κυανόλευκους”.

Το ίδιο αποκαλυπτική σε σχέση με το πώς νοιώθει για τον Ηρακλή ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ήταν και η εξιστόρηση των νεανικών του βιωμάτων όταν πήγαινε στα παιχνίδια των “κυανόλευκων” για να δει τον Χατζηπαναγή.

Αν πίστευε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να απολογηθεί, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, θα ξέκοβε την κουβέντα, αποφεύγοντας τα λόγια συμπάθειας για τον Ηρακλή και θα προειδοποιήσουμε όλες τις ομάδες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο, ότι θα υποστούν τις ίδιες συνέπειες.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια η οποία έχει να κάνει με το ύφος του Πιλάβιου όταν ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του Ανδρέα Παντελή.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά από αυτή την παρέμβαση ο κάθε ένας από εμάς θα περίμενε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, να μη… μασήσει από τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ και να του απαντήσει στον ίδιο τόνο.

Αντίθετα όλοι είδαμε στους δέκτες μας, τον Σοφοκλή Πιλάβιο να παίρνει το ύφος του ανθρώπου που προσπαθεί να αμυνθεί και να δικαιολογήσει αυτό το οποίο, ακόμη και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι αδικαιολόγητο.

Ίσως κάποιοι σπεύσουν να αποδώσουν τη συγκεκριμένη αντίδραση του Σοφοκλή Πιλάβιου στον ήπιο χαρακτήρα του αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλω για αυτό.

Άλλωστε, ακόμη και ο πιο ήρεμος άνθρωπος όταν αισθάνεται ότι τον κατηγορούν άδικα δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί, ούτε απευθύνει κολακείες σε αυτούς που τον κατηγορούν.

Υ.Γ: Όταν το Πρωτάθλημα της Superleague διεξάγεται κουτσουρεμένο. Όταν κανείς δεν ξέρει ποιοι, πόσοι και πότε θα αγωνιστούν στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες, όταν η διεξαγωγή του Κυπέλλου είναι στον αέρα, όταν τα σκάνδαλα για τους στημένους αγώνες ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, το να βάζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον επίλογο στις δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου λέγοντας ότι θα ήθελε να μιλήσει για το Beach Soccer και τα 5χ5, είναι τραγελαφικό.

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top