- Bluearena - http://bluearena.gr -

Τελικά πρόεδρε της ΕΠΟ, δεν έχεις απάντηση

O δημοσιογράφος της εφημερίδας “Goal” και ρεπόρτερ του Ηρακλή, Θωμάς Καλέσης, σχολιάσει την χθεσινή (22/9) συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου.

“Κάποιες φορές δεν αρκεί το προφίλ του ήρεμου και φιλοσοφημένου ανθρώπου για να κερδίσεις πόντους στην κοινή γνώμη. Ειδικά όταν κατέχεις μια νευραλγική θέση όπως αυτή του προέδρου της ΕΠΟ, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να δώσεις πειστικές απαντήσεις, με ατράνταχτα επιχειρήματα για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας σου. Πρέπει να πείσεις, ότι οι προθέσεις σου, λειτουργούν προς την κατεύθυνση της «καθαρότητας» του ποδοσφαίρου, την απονομή δικαιοσύνης και την προάσπιση των συμφερόντων του θεσμού και της Ομοσπονδίας που εκπροσωπείς.

Αν ο Σοφοκλής Πιλάβιος -μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο συνδρομητικό κανάλι – θεωρεί ότι λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο, πολύ φοβάμαι ότι τον καθρέφτη τον χρειάζεται περισσότερο ο ίδιος. Κάθε άνθρωπος, όσο πράος κι αν είναι, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Και σ’ αυτόν τον τομέα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έχει να πει πολλά με τον εαυτό του. Και πρώτα από όλα να απαντήσει στην ερώτηση. «Τελικά έκανα όλα όσα χρειάζονται για να πείσω και τον πιο δύσπιστο ότι οι πράξεις μου συνάδουν με την πραγματική «κάθαρση» του ποδοσφαίρου; Τους έδειξα ότι δεν φοβάμαι να τα βάλω με όλους»;

Ήμουν από αυτούς που ταξίδεψαν εκείνο το βράδυ στην Αθήνα, για να συναντήσουν από κοντά τον πρόεδρο της ΕΠΟ και να του θέσουν ερωτήματα. Τίποτα από όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, δεν με έχουν πείσει, ότι ο Ηρακλής δεν ήταν το εξιλαστήριο θύμα, στο βωμό των συμφερόντων μιας παρέας που κινείται στο σκοτάδι και ελέγχει το ποδόσφαιρο. Ήθελα να δω στα μάτια του, αν όλα όσα προσπαθεί να προασπίσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχουν βάση. Ότι γνωρίζει τον πειθαρχικό κώδικα, τον ΚΑΠ, το καταστατικό της Ομοσπονδίας, όσο καλά το έχουν μελετήσει, όχι οι ρεπόρτερ του Ηρακλή, αλλά ο απλός κόσμος.

Χωρίς να θέλω να δώσω κανέναν ηρωικό τόνο στην πράξη εκείνη, διότι όλα όσα έγιναν, έγιναν στο βωμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της ανάγκης να μάθει επιτέλους ο κόσμος την άποψη του προέδρου, εκείνο το βράδυ εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μείναμε με.την όρεξη. Όχι μόνο δεν πήραμε καμία απάντηση, αλλά είδαμε κι έναν πρόεδρο τρομαγμένο, αιφνιδιασμένο, ανέτοιμο να απαντήσει ακόμη και στο τι καιρό κάνει έξω.

Κάποτε, σε μια συνομιλία που είχα με τον Γιάννη Τάκη, μετά την δήλωση ότι δεν προέβη σε πλαστογραφία του είχα πει πως.«Αν εμένα μου καταμαρτυρούσαν πλαστογραφία, μέσω της οποίας θα υποβιβάζονταν μια ομάδα με τόσο κόσμο, θα είχα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να αποδείξω ότι είμαι αθώος. Θα είχα κινήσει γη και ουρανό, χωρίς να λογαριάσω κόστος». Ομοίως λοιπόν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι η ώρα ήταν προχωρημένη -αν υποθέσουμε ότι είχε δίκιο- θα στεκόταν τουλάχιστον πέντε λεπτά να απαντήσει στις ερωτήσεις και δεν θα έφευγε σαν κυνηγημένος. Ή τουλάχιστον αν τον ενοχλούσε η ώρα, ας απαντούσε στο αίτημα της ΕΣΗΕΜ-Θ ή στο αίτημα των ίδιων επτά δημοσιογράφων που του ζήτησαν συνέντευξη Τύπου την επομένη της αιφνιδιαστικής κίνησης. Δεν το έκανε και εκτέθηκε.

Όπως εκτέθηκε και κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο συνδρομητικό κανάλι και θα εξηγήσω το γιατί ευθύς αμέσως. Διότι δεν μάθαμε τελικά ποτέ, αν το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρμόδιο να παίρνει αποφάσεις ή αν είναι αναρμόδιο μόνο για τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τον Ηρακλή. Διότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, προσπάθησε να μας πείσει για προσωπικά δεδομένα την στιγμή που μέσα στη Βουλή κουνούσε επιδεκτικά ένα χαρτί του Πίτου Γκαρσία.

Διότι δεν μας είπε λέξη, σχετικά με το γιατί η ΕΠΟ, παίρνει αποδεδειγμένα το μέρος του Αστέρα Τρίπολης στις δικαστικές υποθέσεις του Ηρακλή, μιας ομάδας δηλαδή, που διώκεται ποινικά για την εμπλοκή της στα στημένα παιχνίδια. Μήπως έτσι πιστεύει τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ότι επιτυγχάνεται η κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Δικηγόρος είναι ο κ. Πιλάβιος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυσκολεύεται να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα στο δικάζομαι για πλαστογραφία και κατηγορούμαι για κάτι άλλο. Και εμ’ πάση περιπτώσει ο ίδιος ελέγχει τα πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας που διοικεί. Εφόσον δεν μπορεί να ελέγξει αν οι αποφάσεις τους είναι σωστές, τότε καλύτερα να αλλάξει πόστο.

Όσο για την αναφορά στην αναφορά του CAS, καλό είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος να μας ξεκαθαρίσει: Η κόντρα αυτή είναι προσωπική με τον Ηρακλή ή βασίζεται σε νόμους και διατάξεις; Διότι συγχωρήστε με, αλλά μιλώντας γι’ αυτό το θέμα ενώ έχει ερωτηθεί για κάτι άλλο πιο σοβαρό, ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έδειξε κανένα σημάδι σεβασμού στον Ηρακλή. Αντιθέτως έδειξε ότι το θέμα το έχει πάρει προσωπικά, μετά τα όσα του καταμαρτύρησαν οι άνθρωποι του Ηρακλή.

Θαρρείς και η συγκεκριμένη αναφορά έπρεπε να είναι γεμάτη γλυκόλογα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, θαρρείς και ο κ. Δημητρίου δεν είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Θαρρείς και η ιστορία με την αδειοδότηση, δεν προσπάθησε να φορτώσει τον Ηρακλή μία ακόμη πλαστογραφία για την περίφημη ιστορία Γκουτζελά, Βλάχου, στους οποίους έγινε ταυτοποίηση υπογραφής κατά την διάρκεια της τετράωρης εξέτασης του φακέλου. Ούτε αυτό όμως τους έπεισε. Γι’ αυτό και την έβαλαν ξανά στο σκεπτικό.

Όσο για τον Βασίλη Χατζηπαναγή; Αν πράγματι ο Σοφοκλής Πιλάβιος τον θαύμαζε από μικρό και τον σέβεται μέχρι σήμερα, ασφαλώς και δεν θα τον άφηνε να εκτίθεται με χείριστο τρόπο στις διάφορες Επιτροπές που τον έσερναν, οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Αν τον σέβονταν, δεν θα τον άφηνε να διασύρεται στις δικαστικές αίθουσες, για τα μάτια του Γιώργου Μποροβήλου και των συνεργατών του. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι χάρη σε ανθρώπους σαν τον Βάσια πληρώνεται ο κ. Πιλάβιος και ασκεί τα καθήκοντά του, χάρη σε ποδοσφαιριστές σαν τον Χατζηπαναγή, οφείλει την ύπαρξη του στο ποδόσφαιρο.

Αν σήμερα καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της ΕΠΟ θα είχαμε να συζητήσουμε πολλά. Θα μιλούσαμε για την περίπτωση Κουρίδη, για την συναίνεσή που επέδειξε στους ανθρώπους που εμπλέκονται στα στημένα (κάτι που φάνηκε από τις συνομιλίες), για την δική του βούληση να σταματήσει η διαρροή των συνομιλιών, για το γεγονός ότι μέχρι πρότινος η Ομοσπονδία δεχόταν φωτοτυπίες και όχι επίσημα έγγραφα, για την “καυτή πατάτα” της ΑΕΚ, για την ευκολία με την οποία η ΕΠΟ ρίχνει τον Ηρακλή κατηγορίες, πράγμα που δεν έπραξε ποτέ σε κάθε άλλη περίπτωση. Ωστόσο είμαι πλέον πεπεισμένος για ένα πράγμα, ότι δεν επρόκειτο να πάρω καμία απάντηση.

Διότι αν ο Σοφοκλής Πιλάβιος απάντησε σε κάτι ξεκάθαρα χθες. Αυτό ήταν απλά, ότι τελικά δεν έχει απαντήσεις.

ΥΓ: Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για ακαταλληλότητα των λεγομένων από την πλευρά των ρεπόρτερ του Ηρακλή όταν αυτοί θέλησαν να τον συναντήσουν στο αεροδρόμιο. Επειδή το γεγονός αυτό με θίγει πρώτα ως άνθρωπο που ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τον καλώ να δει ξανά το βίντεο που υπάρχει κι αν διαπιστώσει ακαταλληλότητα να μας την επισημάνει. Διαφορετικά πρέπει να ανακαλέσει άμεσα. Διότι την ψευτιά πολλοί αγάπησαν, τον ψεύτη ουδείς.