ΣΧΟΛΙΟ: «Περι προδοσίας και εχθρών «

O συντάκτης της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» που ασχολείται καθημερινά με το ρεπορτάζ του Ηρακλή, Δημοσθένης Μωυσιάδης, σχολιάζει στην Bluearena, τις εξελίξεις στην ποδοσφαιρική ομάδα …

BlueArena, Απόψεις

O συντάκτης της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» που ασχολείται καθημερινά με το ρεπορτάζ του Ηρακλή, Δημοσθένης Μωυσιάδης, σχολιάζει στην Bluearena, τις εξελίξεις στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή.

H ΕΠΟ, η Superleague, ο Αστέρας Τρίπολης και όσοι κρύβονται από πίσω του, σπρώχνουν τον Ηρακλή στον γκρεμό. Για να είμαστε ακριβείς τον έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού και. πατούν με βία το χέρι με το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί, ώστε να τον οδηγήσουν στο κενό.
Για όλους αυτούς μπορούμε να γράψουμε πολλά και να πούμε ακόμη περισσότερα. Τα βρώμικα σχέδια τους έχουν αποκαλυφθεί και όταν η ανίερη συμμαχία τους σπάσει (σ.σ γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό) θα βγουν στη. φόρα πάρα πολλά.
Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτοί που «παλεύουν» για την εξόντωση του Ηρακλή δεν το έπαιξαν ποτέ φίλοι του, ούτε ισχυρίστηκαν ότι μοιράζονται τα ίδια οράματα με όσους τον υποστηρίζουν.
Ο Ηρακλής ποτέ δεν είχε πάρε δώσε με την ΕΠΟ ώστε να αισθάνεται προδομένος από τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Παραδοσιακά οι «κυανόλευκοι» δεν υπήρξαν ποτέ τα αγαπημένα παιδιά της ποδοσφαιρικής εξουσίας ώστε να νοιώθουν προδομένοι από τη συμπεριφορά της απέναντι τους.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Superleague η οποία ποτέ δεν. έκλεισε χαριστικά το μάτι στον Ηρακλή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του, εντός ή εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Όσο για τις υπόλοιπες ΠΑΕ, ο Ηρακλής πάντα προσπαθούσε να έχει καλές σχέσεις με τις περισσότερες από αυτές, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία συγκρότησης συμμαχιών, ανεβαίνοντας σε κάποιο από τα. ποικιλόχρωμα άρματα που κάνουν βόλτες στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντίθετα, η πεισματική του άρνηση να ανέβει σε κάποιο από αυτά τα άρματα, τον οδήγησε σε περιπέτειες τις οποίες θα μπορούσε να αποφύγει.  
Για να μην μακρηγορούμε, ο Ηρακλής και κατ΄ επέκταση όσοι τον υποστηρίζουν μπορούν να αισθάνονται διάφορα πράγματα για τους διώκτες της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νοιώθούν προδομένοι από αυτούς.
Αντίθετα ο Ηρακληδέας, δικαιούται να αισθάνεται προδομένος από αυτούς που θεωρούσε δικούς του ανθρώπους, από εκείνους που ισχυρίζονταν ότι μοιράζονται την ίδια «καψούρα» με αυτόν για τον Ημίθεο και όσα αντιπροσωπεύει το «κυανόλευκο» λάβαρο, αλλά έχουν εξαφανιστεί…
Επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, απέχουν από τις εξελίξεις σφυρίζοντας αδιάφορα την ώρα που οι πραγματικοί Ηρακληδείς «παλεύουν», πονάνε, υποφέρουν, αγωνιούν και παλεύουν με νύχια και με δόντια να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί. Αυτοί είναι οι προδότες του Ηρακλή και όχι η ΕΠΟ.
Υ.Γ. Για όσους αναρωτιούνται σε τι αποσκοπούν αυτή τη στιγμή όσα αναφέρονται παραπάνω. Η άποψή μου είναι ότι η «μάχη» για τη δικαίωση του Ηρακλή πρέπει να συνεχιστεί, με όσους συμμετέχουν σε αυτή να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το ποιος είναι ο εχθρός και ποιοι οι προδότες. Άλλωστε η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι αυτοί που σπεύδουν να ρίξουν την ασπίδα τους, στην πρώτη δυσκολία της μάχης ή πριν καν αρχίσει αυτή, είναι σαφώς πιο επικίνδυνοι από τον ίδιο τον εχθρό.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top