Παιδικό: Με στόχο να μπουν γερές βάσεις

Τη φετινή περίοδο, σε όλα τα τμήματα υποδομής του μπάσκετ του Ηρακλή, έχει γίνει μία αναδιάρθρωση. Αυτή τη φορά η BLUEARENA, σας παρουσιάζει το παιδικό …

Ακαδημία

Τη φετινή περίοδο, σε όλα τα τμήματα υποδομής του μπάσκετ του Ηρακλή, έχει γίνει μία αναδιάρθρωση. Αυτή τη φορά η BLUEARENA, σας παρουσιάζει το παιδικό τμήμα, όπου οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να αναθέσουν τις τύχες του στον έμπειρο Χριστόδουλο Μαλτέζο.
Ο κόουτς Μαλτέζος, από το 2003 μέχρι και σήμερα βρίσκεται καθημερινά ανελλιπώς στο Ιβανώφειο. Κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει προπονήσει εκατοντάδες παιδιά και έχει αναδείξει πάρα πολλά. Κάτι το οποίο θα επιδιώξει να κάνει και φέτος μέσα από πολύ σκληρή δουλειά.

– Κόουτς, φέτος γίνεται μία νέα προσπάθεια στις ακαδημίες. Πόσο έχει βοηθήσει σε αυτό ο Μάκης Καλανταρίδης;
«Όντως φέτος έχει γίνει μία νέα προσπάθεια. Με πρωτοστάτη τον Καλανταρίδη έχει δοθεί μεγαλύτερος βάρος στις ακαδημίες με σκοπό την ανάδειξη ταλέντων. Ο κόουτς είναι γεμάτος όρεξη και διάθεση να βοηθήσει το σύλλογο. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα αφού δεν έχει πολύ καιρό που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα αρχίζει να έχει θετικό αντίκτυπο η δουλειά όλων μας».

– Υπάρχει ταλέντο στο παιδικό τμήμα;
«Όλα τα παιδιά, έχουν πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις για να πάνε καλά. Καθημερινά βλέπω ότι έχουν όρεξη να δουλέψουν και να πάνε μπροστά. Στις προπονήσεις τα δίνουν όλα, έχουν τρομερή διάθεση. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά, εδώ και μία πενταετία είναι μαζί στον Ηρακλή. Εξαιτίας αυτού, έχει δημιουργηθεί μία πολύ καλή παρέα, είναι όλοι τους φιλαράκια. Όλοι ξέρουμε ότι για να καταξιωθείς σε αυτό το χώρο, χρειάζεται ατελείωτη δουλειά. Οπότε είναι στο χέρι τους για να τα καταφέρουν. Εγώ αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι από το επίπεδο δυο να τους πάω στο επίπεδο πέντε. Τώρα τα παιδιά βρίσκονται σε μία ηλικία όπου θα πρέπει να μάθουν να σκέφτονται μέσα στο ματς, να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει και να παίζουν άναρχα. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμένα, μετά από 3-4 χρόνια κάποια από αυτά τα παιδιά να τα δω να παίζουν επαγγελματικά».

– Ποιοι θα είναι οι στόχοι για φέτος;
«Ο δικός μου στόχος είναι να ευχαριστιούνται το μπάσκετ και μέσα από αυτό να βελτιωθούν. Όλα τα παιδιά πάνω-κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο, οπότε υπάρχει συναγωνισμός στη προπόνηση. Δεν θέλω να πω ότι θέλω να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι. Εγώ αυτό που θέλω είναι σε όλα τα ματς να είμαστε αξιόμαχοι μέχρι το τελευταίο λεπτό και ας χάσουμε. Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι όταν η ήττα έρχεται από μία κάκιστη εμφάνιση και όταν δεν τα έχεις δώσει όλα για τη νίκη».

 

– Πως είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος;
«Εμείς είμαστε στο δεύτερο όμιλο και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Και αυτό γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Θα γίνουν δυνατά παιχνίδια και μέσα από αυτά οι παίκτες μου θα βελτιωθούν πάρα πολύ σε όλους τους τομείς».

Το ρόστερ της ομάδας

Ανδρέας Στεφάνου     15χρ   γκαρντ    1.78
Χρήστος Πεταλωτής    15χρ    γκαρντ   1.82
Βασίλης Παναγιωτόπουκος    15χρ   πλέι μέικερ    1.81
Γιώργος Βουλγαράκης      15χρ     φόργουορντ   1.90
Χρήστος Παπαχαρίσης  15χρ    γκαρντ    1.83
Αλέξανδρος Χριστοδούλου     15χρ    φόργουορντ      1.85
Γρηγόρης Σακελλίων    15χρ     γκαρντ 1.82
Θανάσης Σουρλής       15χρ     γκαρντ 1.88
Αλέξανδρος Σύλας       15χρ     γκαρντ/φόργουορντ     1.86
Οδυσσέας Χριστάνης    15χρ     φόργουορντ      1.87
Δημήτρης Ταραμάς     15χρ      φόργουορντ      1.88
Χρήστος Προκοπίου    15χρ      φόργουορντ      1.87
Αναστάσιος Καλαμπόκης    15χρ     φόργουορντ    1.85
Χρήστος Κωστάκης      15χρ     πλέι μέικερ      1.78

Σχετικά Άρθρα

Back to Top