ΣΧΟΛΙΟ: Οι… άλλοι πού είναι και άλλες απορίες

Ωραία. Ο Ηρακλής παραστάθηκε στην ακροαματική διαδικασία από την Επιτροπή Εφέσεων. Μάλιστα… Ο άλλος ο Ηρακλής πού είναι; Πού είναι ΟΛΟΙ να γεμίσουνε την πρώτη …

BlueArena, Απόψεις

Ωραία. Ο Ηρακλής παραστάθηκε στην ακροαματική διαδικασία από την Επιτροπή Εφέσεων. Μάλιστα… Ο άλλος ο Ηρακλής πού είναι;

Πού είναι ΟΛΟΙ να γεμίσουνε την πρώτη γραμμή σε μία ακόμη μάχη; Εχουνε αφήσει μόνο τον κόσμο να παλεύει με την αγωνία του. Σε μια από τις συναντήσεις του καλοκαιριού, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, οι παρευρισκόμενοι ζητήσανε από τον κόσμο να κάνει, πάλι, κινητοποιήσεις.

Μάλιστα. Πάλι ο κόσμος να βγει μπροστά, πάλι να είναι αυτός που θα φωνάζει. Ο κόσμος να κάνει το ένα, ο κόσμος να κάνει το άλλο.

Αν δεν το καταλάβανε όλοι οι υπόλοιποι (που το καταλάβανε…) αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής χρειάζεται γεμάτη την πρώτη του γραμμή. Τους δικούς του ανθρώπους, παράγοντες, βετεράνους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Να δώσει παλμό και να πάρει δύναμη κι ο κόσμος που έχει ξεζουμιστεί.

Και λίγο παραπάνω προσοχή από τον σύλλογο διότι σε ένα σημείο της η ανακοίνωση του Athens Club κάνει αναφορά στην… «-και πάλι- την αδιαφορία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προς τα μέλη του συνδέσμου μας» που ήταν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Τα τεντωμένα νεύρα γενικώς μπορούν να δώσουν το δικαίωμα σε κάποιον να μιλήσει για κάτι τραβηγμένο, έλα όμως που εδώ και πολύ, πολύ καιρό, ο Ηρακλής δεν αφουγκράζεται όπως πρέπει τον κόσμο. Οπότε, αδυνατίζει και το επιχείρημα της υπερβολής στη φράση.

Με την προσμονή ότι η συνολική αντιμετώπιση από τον Ηρακλή θα είναι πιο δυναμική, κι άλλα πράγματα είναι απορίας άξια: πριν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ του Ηρακλή, η Σούπερ Λίγκα δεν ανέβαλε –με τίποτα- το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης παρά το ότι υπήρχε η εκκρεμοδικία.

Στη συνέχεια βέβαια, και μετά την απόφαση, αναγκάστηκε να το ματαιώσει.

Τώρα, είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, που βγήκε κι έκανε τις δηλώσεις που έκανε. Αλήθεια: κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;

Αμφότερα, μπορεί ή δεν μπορεί κάποιος να τα λογίσει ως προσπάθεια επηρεασμού; Ναι ή όχι; Και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο. Η ερώτηση λοιπόν είναι σαφής: γιατί ο Πιλάβιος δεν… ξεσηκώνεται να πει ότι κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν;

Ο Πιλάβιος επίσης, που σίγουρα θα έμαθε τις δηλώσεις του Φάκου, κάτι θα έχει να πει (δεν μπορεί…) για την απόφαση που είχε βγει στις 6 Ιουλίου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και που έβαζε –ουσιαστικά- τον ΟΦΗ να παίξει στα play off ανόδου για τη Σούπερ Λίγκα. Τελικώς, κάτι φαίνεται να… κάνει κι αυτό το Διαιτητικό.

Κάποιοι λοιπόν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Σε παλιότερο σημείωμα, αναφέραμε, την ταπεινή γνώμη ότι δεν νιώθουν κάποιοι από τους φορείς της Θεσσαλονίκης ότι δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από φθηνά άλλοθι μικροπολιτικών συμφερόντων και να δείχνουν ότι αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν τριγύρω;

Νιώθουν ή δεν νιώθουν (αν εισπράττουν αυτή την αίσθηση κοροϊδίας) ότι η κοροϊδία έχει και προεκτάσεις πολιτικές, κοινωνικές;

Είπε κι άλλα όμως ο Ανδρέας Φάκος που επιδέχονται περαιτέρω σχολιασμό. Για την κάθαρση αναφέρει ότι… «με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, μετά από περίπου τριάντα χρόνια. Εάν δεν υλοποιηθεί και τώρα αυτός ο στόχος, να σηκωθούμε και να φύγουμε…» Σωστό, με μια μικρή διόρθωση. Η προσπάθεια είναι 30 χρόνια και… ένας μήνας που η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη έκλεισε λόγω θέρους.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει μια διαφοροποίηση στο «σίγουρα θα γίνουν νέες διώξεις» που έλεγε το ρεπορτάζ με αυτό που είπε ο κ.Φάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας για τη συνέχεια των διώξεων. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την υπόθεση της Ηλιούπολης, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 19 ΠΑΕ. Πρόκειται για υπόθεση, που αφορά δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Θα περιμένω την απόφαση της Δευτεροβάθμιας και μετά θα κρίνω εάν θα πρέπει να ασκήσω ή όχι νέες διώξεις».

Και λίγο μετά είπε στο MEGA ότι… «εγώ κι ο άλλος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο κύριος Αντωνακάκης, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και θα ασκήσουμε νέες διώξεις όπου προκύπτουν στοιχεία και θα τις παραπέμπουμε στις πειθαρχικές επιτροπές». Ενδιαφέρουσες δηλώσεις με ξεκάθαρες όμως μικρές διαφορές στη διατύπωσή τους (αλλά και σε σχέση με το ρεπορτάζ που προϋπήρχε) στην πράξη όμως θα φανεί αν είναι μεγάλες και στην ουσία…

Αλήθεια, με τα μεταγραφικά του Ηρακλή τι γίνεται; Πώς η βεβαιότητα του Ανδρέα Παντελή (χρωστά απαντήσεις) που συνόδευε αρκετές κινήσεις κατέληξε σε «όχι»; Και δεν είναι μόνο αυτοί που ήταν (σχεδόν σίγουρο) να έρθουν και δεν ήρθαν. Είναι και το πώς αποχωρούν αυτοί που αποχωρούν. Παίκτες με τους οποίους ο Ηρακλής είχε ανακοινώσει επισήμως συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας, συνεχίζουν σε άλλη ομάδα. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.

Το πρόβλημα και το θέμα που χρειάζεται απαντήσεις δεν είναι το αν κάνουν ή όχι για την ομάδα αλλά το γιατί αυτές οι ανακοινώσεις δεν ίσχυσαν. Είναι θέμα αξιοπιστίας. Επιτέλους, επιτέλους, ας γίνει αντιληπτό. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη.  

-Ο Γιάννης Πάγκος εργάζεται στη NOVA.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top