ΣΧΟΛΙΟ: Περί «κακοδικίας» ο λόγος…

Ο συντάκτης της εφημερίδας “Goal”, Θωμάς Καλέσης, σχολιάζει στην BlueArena τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Καϋμενάκη. Μόλις πριν από λίγο διάβασα τις δηλώσεις ενός εκ των …

Ο συντάκτης της εφημερίδας “Goal”, Θωμάς Καλέσης, σχολιάζει στην BlueArena τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Καϋμενάκη.

Μόλις πριν από λίγο διάβασα τις δηλώσεις ενός εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, που όπως φαίνεται έχει βγει μπροστά αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να «σώσει» την ομάδα του. Θεμιτό αυτό αφού οι κ.κ. Μπάκος και Μποροβήλος, έχουν στιγματίσει για τα καλά το παρελθόν τους με συνομιλίες περί «κλειδαριών και σιδερικών» αλλά και προτιμήσεων σχετικά με τις ομάδες που θα πέσουν. Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα κι όσο κι αν θέλουν στην Τρίπολη να μας πείσουν ότι «δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε» πολύ δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε πως «δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Λέει λοιπόν ο κ. Καϋμενάκης, τον οποίο μάλλον τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ, δεν φρόντισαν να ενημερώσουν καλά για τις αποφάσεις «αστραπή» εναντίον του Ηρακλή, ούτε και για περιπτώσεις κακοδικίας. «Οι παρεμβάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου από όπου κι αν προέρχονται, πρέπει να σταματήσουν. Ο υπουργός που επικαλείται την κάθαρση στο ποδόσφαιρο ας καθαρίσει την βρωμιά». Ως εδώ, όλα καλά. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι η βρωμιά του ποδοσφαίρου, πρέπει να φύγει. Αν είναι όμως έτσι, δεν πρέπει να φύγουν και αυτοί που ζητούσαν δια της πλαγίας οδού να σωθεί η ομάδα τους; Διότι αν είναι έτσι, πολύ φοβάμαι ότι ο Αστέρας θα ξεμείνει από παράγοντες…

Πάμε παρακάτω…«Σκεφτείτε πόσο βρωμάει αυτή η κακοδικία, που το σκεπτικό της απόφασης, εκδόθηκε μόλις τέσσερις ώρες μετά την παραλαβή των υπομνημάτων. Σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς, ένας καλό δικαστής για τη σύνταξη 22 σελίδων σκεπτικού, χρειάζεται τουλάχιστον 3 με 4 ημέρες».

Είναι ανάγκη λοιπόν, να θυμίσουμε στον κ. Καϋμενάκη την 19η Μαίου του σωτήριου έτους που διανύουμε. Την ημέρα εκείνη δηλαδή, που ο Ηρακλής είχε τέσσερα δικαστήρια, εκ των οποίων στα δύο, παιζόταν το μέλλον του στην κατηγορία. Κι όμως στις 12.00 η Επιτροπή Μεταγραφών (με πρωτεργάτη τον εκπρόσωπο του Αστ…, με συγχωρείτε της Ομοσπονδίας κ. Κουρίδη) ανακάλεσε τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και λίγες ώρες μετά η Πειθαρχική Επιτροπή ανακάλυψε…δυσφήμηση του αθλήματος υποβιβάζοντας τον «Γηραιό».

Είναι ανάγκη επίσης να θυμίσουμε στον κ. Καϋμενάκη, ότι την στιγμή που οι νομικοί εκπρόσωποι του Ηρακλή αλλά και οι Χατζηπαναγής, Παπαϊωάννου, ζητούσαν αναβολή της υπόθεσης για να προετοιμαστούν καλύτερα, οι δικαστές όχι μόνο γύρισαν την πλάτη στα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου, αλλά «έτρεχαν» την υπόθεση (ποιος ξέρει γιατί βιαζόταν τόσο πολύ τότε) και έβγαζαν και αυθημερόν τα σκεπτικά.

Τότε βέβαια, για τον κ. Καϋμενάκη, όπως και για τους υπόλοιπους παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης, όλα ήταν καλώς καμωμένα, γιατί…«η καλύτερη λύση ήταν να πέσει ο Ηρακλής». Τώρα ξαφνικά όλα βρώμισαν. Τώρα προφανώς και ο Ηρακλής σταμάτησε να είναι μια από τις…«πιο συμπαθείς ομάδες», όπως είχε πει ο κ. Μποροβήλος μία μέρα μετά την περίφημη εκδίκαση.

Και ο κ. Καϋμενάκης καταλήγει…«Ένας Θεός ξέρει λοιπόν σε ποιο γραφείο, είχε συνταχθεί και παραδοθεί στους δήθεν δικαστές, για να το δώσουν σαν δικό τους, σε χρόνο ρεκόρ». Προφανώς κ. μεγαλομέτοχε του Αστέρα Τρίπολης, είναι ο ίδιος Θεός που ξέρει πώς προέκυψε το αδίκημα της δυσφήμησης του αθλήματος. Είναι ο ίδιος Θεός, που ήξερε πώς βγήκαν κι άλλες αποφάσεις σε χρόνο ρεκόρ.

ΥΓ: Και επειδή διαβάζουμε για πολιτικές παρεμβάσεις και κάποια στιγμή, θα πέσουν και τα μαλλιά μας, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το σύνολο των πολιτικών φορέων της Θεσσαλονίκης, άφησε τον Ηρακλή στο έλεος του Θεού! Πολύ δε περισσότερο κανείς δεν ευχαρίστησε κανέναν για την ανυπαρξία του. Ας ελπίσουμε λοιπόν κ. Καϋμενάκη ότι θα σταματήσουν οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχονται (και όχι μόνο από αυτόν της πολιτικής). Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε και ο Ηρακλής αλλά και εσείς θα αγωνιστείτε στην κατηγορία που πρέπει, με βάση την θέση των δύο ομάδων στον περσινό βαθμολογικό πίνακα. Είναι φοβερό πάντως…Την στιγμή που ζητήσατε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις, ο Βουλευτής, Ανδρέας Λυκουρέντζος…«μίλησε για μια κατάφωρη αδικία». Τι να εννοούσε άραγε; Κι αλήθεια, σήμερα τι θέλατε στο γραφείο του κ. Πιλάβιου;

ΥΓ2: Σε μια από τις ανακοίνωσής της ομάδας σας κ. Καϋμενάκη, είχατε πει ότι ήσασταν…«υποχρεωμένοι να υπερασπίσετε τα συμφέροντα του Αστέρα Τρίπολης». Τώρα γιατί δεν σας αρέσει που ο Ηρακλής υπερασπίζεται τα δικά του; Εξάλλου, ο «Γηραιός» δεν συμμετείχε ΠΟΥΘΕΝΑ όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή των παραγόντων του Αστέρα Τρίπολης στο δύσκολο θέμα των «στημένων αγώνων».

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top