ΣΧΟΛΙΟ: Μην τολμήσεις Ρέμο

Σε ένα διαρκή εφιάλτη για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή εξελίσσεται η παρουσία του Αντώνη Ρέμου στην κυανόλευκη ΠΑΕ. Ο άνθρωπος που πριν λίγα χρόνια αντιμετωπίσθηκε από …

Σε ένα διαρκή εφιάλτη για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή εξελίσσεται η παρουσία του Αντώνη Ρέμου στην κυανόλευκη ΠΑΕ. Ο άνθρωπος που πριν λίγα χρόνια αντιμετωπίσθηκε από το σύνολο των οπαδών του Ηρακλή σαν ο σωτήρας της ΠΑΕ και σαν ο ηγέτης που θα οδηγούσε την ποδοσφαιρική ομάδα σε κατάκτηση υψηλών στόχων φαντάζει σήμερα σαν ότι χειρότερο πέρασε από τον σύλλογο και τείνει να καταστεί ο παράγων που θα μείνει στα χρονικά ότι διέγραψε μια ιστορία 103 χρόνων και διέλυσε τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

Αυτό που έγραψε ο Δημήτρης Βλάχος είναι 100% αληθινό και διασταυρωμένο από πολλές πλευρές. Το περιβάλλον του Ρέμου (γιατί ο ίδιος δεν τολμάει να βγει και να το πει στα ίσια).. «μοιράζει»  ότι «Αν μέχρι την Παρασκευή δεν βρεθεί η διάδοχη κατάσταση, η εταιρία βάζει λουκέτο. Ο Ρέμος έχει πάρει την απόφασή του». Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι διαρροές αυτές έχουν σαν στόχο τον παντελή ώστε ο Κύπριος να συμφωνήσει όσο γίνεται πιο σύντομα και με τους όρους που βάζει ο Ρέμος και να αναλάβει την ΠΑΕ. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι σκοπός του Ρέμου δεν είναι να δώσει την ΠΑΕ στον Παντελή αλλά να την διαλύσει.

Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει αυτό;  Πριν από λίγες μέρες και ενώ οι πληροφορίες έφταναν  σε μας, ρώτησα ένα πολύ στενό συνεργάτη και φίλο του Ρέμου αν πραγματικά μέσα στις προσθέσεις του είναι η διάλυση της ΠΑΕ (και αυτό μπορεί να γίνει αν κηρυχτεί σε πτώχευση). Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: «Αυτό θα συμβεί μόνο αν του το ζητήσει ο ερασιτέχνης». Σήμερα και μετά την παραίτηση της διοίκησης Γωγάκου «ερασιτέχνης» δεν υπάρχει (εννοώ διοικητικά) και συνεπώς αν στο μυαλό του Ρέμου υπάρχει η σκέψη της πτώχευσης αυτή δεν περνάει μέσα από την διαδικασία της συγκατάθεσης του ερασιτέχνη.

Υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι που καθιστούν από δύσκολο έως αδύνατο το ενδεχόμενο να  επιχειρήσει ο Ρέμος την διάλυση της ΠΑΕ. Μια από αυτές είναι η λειτουργία της τον τελευταίο καιρό. Έχοντας  εγκαταλειφθεί  από το αφεντικό της (πληρώνει μόνο τις δόσεις στην εφορία γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά) η ΠΑΕ Ηρακλή για να αντιμετωπίσει κάποιες από τις ανάγκες της στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον κόσμο ο οποίος χωρίς να ξέρει σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται η ομάδα κάνει προεγγραφές στα διαρκείας και βγαίνουν τα έξοδα για τα παράβολα στο CAS και τα άλλα δικαστικά έξοδα τα οποία είναι πολυδάπανα. Δηλαδή ο Ρέμος αφήνει τον κόσμο να πληρώνει ενώ έχει σκοπό να διαλύσει την  ΠΑΕ; Λίγο . χοντρό δεν σας φαίνεται; Όμως από το άλλο μέρος είναι και αυτή η πληροφορία για την επικοινωνία του με τον Μυτιληναίο η οποία προέρχεται από πηγή η οποία δεν μου είπε ποτέ μέχρι τώρα ψέματα και την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του Ρέμου υπάρχει η σκέψη διάλυσης της ΠΑΕ. Θεωρώ όμως πολύ δύσκολο να το αποτολμήσει. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες και για τον ίδιο θα είναι πολύ δυσάρεστες.

Μέσα όμως από όλα αυτό ανακύπτει και ένα άλλο ερώτημα. Τι κάνουν οι Γωγάκος και Αρταβάνης; Μπορεί ο πρώτος να ισχυρισθεί ότι η διοίκηση του παραιτήθηκε. Οι φήμες όμως για διάλυση της ΠΑΕ υπήρχαν και πριν από την παραίτηση τους. Και  οι κύριοι του ερασιτέχνη που τόσο εύκολα ενοχλήθηκαν από ραδιοφωνικές εκπομπές και έφυγαν γιατί άραγε δεν ενοχλήθηκαν από την έντονη φημολογία και δεν ζήτησαν από τον Ρέμο να πάρει θέση; Αλλά και ο Αρταβάνης που εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και να συνομιλεί με τον Παντελή γιατί δεν σπεύδει να ζητήσει από τον Ρέμο να ξεκαθαρίσει την θέση του;  Οι δυο πρόεδροι που με χαρακτηριστική ευκολία έσπευσαν ο μεν πρώτος να ζητήσει πιστοποιητικά κυανόλευκων φρονημάτων και ο δεύτερος να διαμαρτυρηθεί στον Παντελή, όταν η BlueArena επισήμανε την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στους θεσμικούς ρόλους τους τώρα δεν κάνουν  τον κόπο να τοποθετηθούν. Και αυτό τους καθιστά συνένοχους.

Όμως ο λαός του Ηρακλή δεν παραμένει αδρανής. Να είναι βέβαιοι όλοι τους ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κάνει την παρέμβαση του.  Το μήνυμα που φτάνει στην BlueArena και το οποίο προσυπογράφω είναι ένα: «Μην τολμήσεις Ρέμο».

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιο λάθος κ.Κουρίδη; Αρχίσαμε τα ανέκδοτα πάλι;

Απόψεις

Back to Top