- Bluearena - http://bluearena.gr -

“Ήρθα για να μείνω…”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, κ. Σωτήρης Δρίκος και συζήτησε για την ομάδα με τους συντελεστές της εκπομπής με αφορμή την κλήρωση των ομίλων του Champions League, όπου ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει την Νόλικο, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και την Αρκάς Σμύρνης.

Αναφερόμενος στην κλήρωση, ο κ. Δρίκος τόνισε αρχικά :

«Το πιο σημαντικό δεν ήταν η κλήρωση αλλά ότι ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από μια χρονιά απουσίας, του ταιριάζει η Ευρώπη του Ηρακλή, έχει βαριά φανέλα και είναι από τα μεγάλα ονόματα στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Ο Ηρακλής ήταν στο γκρουπ των ισχυρών και κληρώθηκε με αντιπάλους τους Νόλικο, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Αρκάς Σμύρνης. Ο όμιλος μπορώ να πω ότι είναι ισορροπημένος, δεν υπάρχει καμιά ομάδα από τα ισχυρά πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας ή της Ρωσίας. Η Αρκάς είναι μια πλούσια ομάδα, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα και εκεί αγωνίζονται παίκτες όπως ο Αγκάμεζ και ο Χάνσεν που τους ξέρουμε από το πέρασμα τους από την Ελλάδα. Η Νόλικο είναι η πιο γνωστή ομάδα, έχει εμπειρία ενώ η ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν έχει ακόμη διαμορφώσει το ρόστερ της για φέτος»

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης :

«Πιο δυνατή ομάδα από όλες δείχνει η Αρκάς αλλά δεν έχει την εμπειρία και την βαριά φανέλα του Ηρακλή ή και της Νόλικο ακόμη, οι Τούρκοι όμως ξοδεύουν πολλά χρήματα, ίσως και άκριτα και θέλουν προσοχή. Μου έκανε εντύπωση πάντως ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν όλοι πλέον ως Ελλάδα με την κρίση που υπάρχει. Μας κοιτούσαν όλοι με κάπως στραβή ματιά για όσα γίνονται εδώ το τελευταίο διάστημα ενώ σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την έλευση καλών παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα»

Για τον φετινό Ηρακλή :

«Αυτό που θέλουμε πρώτα από όλα είναι να κάνουμε μια λογική ομάδα, να μην γίνουν υπερβολές στο μπάτζετ και να μπορέσουμε να είμαστε συνεπής σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Ηρακλή αυτή την στιγμή και για αυτό λέω ότι θέλουμε να κάνουμε μια λογική ομάδα, από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογών και ίσως κάποιου ρίσκου ώστε η λογική ομάδα να γίνει μια πολύ καλή ομάδα στην συνέχεια. Έχουμε ήδη αρχίζει να χτίζουμε την φετινή ομάδα, πήραμε τον Πελεκούδα, που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία τα τελευταία 2 χρόνια, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχει βελτιωθεί σημαντικά. Επίσης είναι στην ομάδα και ο Χριστοφιδέλης, που είχε κάποια προβλήματα πέρυσι αλλά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ελληνικό βόλεϊ. Θέλουμε επίσης να κρατήσουμε και τους καλούς παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Προύσαλης με τον οποίο είμαστε κοντά και πιστεύω ότι θα μείνει στην ομάδα»

Για το τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο νέος Ηρακλής :

«Στον Ηρακλή για πολλά χρόνια το σερβίς ήταν ένα από τα όπλα της ομάδας αλλά το είχε πληρώσει ακριβά, φέρνοντας και πληρώνοντας πολύ καλούς παίκτες όπως ο Μπολ, ο Στάνλεϊ, ο Κράβαρικ κ.α. Αυτό βέβαια στην συνέχεια έγινε πρόβλημα για την ομάδα καθώς όλοι «κυνηγούσαν» το καλό σερβίς και αυτό έφερνε προβλήματα. Το βόλεϊ που θα παίξει φέτος η ομάδα είναι ανάλογο των δυνατοτήτων των παικτών που θα είναι στην ομάδα. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μπορεί να προσελκύσει καλούς παίκτες, που θα θέλουν να αγωνιστούν στην ομάδα. Θα έλεγα ότι θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα παίζει γρήγορο βόλεϊ σε άμυνα και επίθεση και θα δεν θα κάνει πολλά αβίαστα λάθη, που κόστισαν πάρα πολύ στην περσινή σεζόν»

Κλείνοντας, ο κ. Δρίκος ρωτήθηκε τι σημαίνει για αυτόν ότι είναι στον πάγκο του Ηρακλή :

«Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας και ειδικά την στιγμή που κάνει στην επιστροφή του στο Champions League. Είναι μια πρόκληση και παράλληλα μια ευκαιρία για μένα ο Ηρακλής, έχω πάνω από 10 χρόνια στους πάγκους της Α1 και θέλω να δείξω την αξία μου, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στον Ηρακλή. Ήρθα για να μείνω στην ομάδα και όχι να αποχωρήσω μετά από 1 χρόνο»