ΣΧΟΛΙΟ: Ο κόσμος θέλει όραμα και το όραμα… ευρώ

Το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ είχε θέσει ως στόχο για τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ η διοίκηση, ωστόσο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν …

Το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ είχε θέσει ως στόχο για τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ η διοίκηση, ωστόσο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν συνολικά ήταν λιγότερα από τα μισά. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν ανταποκρίθηκε -ούτε αυτή τη φορά- στο κάλεσμα και αποδεικνύεται ότι η αγωνιστική κατρακύλα των τελευταίων ετών έχει “ξενερώσει” ένα μεγάλο κομμάτι των φίλων του Ηρακλή.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος χρειάζεται όραμα και υψηλούς στόχους για να βρεθεί μαζικά στο Καυτανζόγλειο. Το απέδειξε στο ξεκίνημα της περιόδου. Κοντά στις είκοσι χιλιάδες με τον Ολυμπιακό, δέκα χιλιάδες με Λάρισα και Καβάλα, πάνω από δέκα χιλιάδες στα υπόλοιπα ντέρμπι. Όσο η ομάδα είχε στόχους (συμμετοχή στα πλέι οφς) ο κόσμος ήταν εκεί και στήριζε. Όταν χάθηκε η προοπτική της διάκρισης, έμειναν μόνο οι πιστοί. Τα προσκλητήρια σωτηρίας, δεν συγκινούν πλέον μία σημαντική μερίδα των κυανόλευκων οπαδών.

Με την κατάσταση όμως που επικρατεί στα διοικητικά της ΠΑΕ, ο κόσμος θα καθορίσει και πάλι την επόμενη μέρα. Όσον δεν υπάρχει η στήριξη από έναν οικονομικά εύρωστο επιχειρηματία και με δεδομένο ότι η εταιρία “κουβαλάει” χρέη περασμένων ετών, τα κουκιά θα είναι μετρημένα. Από τα εγγυημένα έσοδα των τεσσάρων-πέντε εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση θα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Τη διαφορά μπορεί να την κάνει μόνο ο κόσμος. Όσα περισσότερα διαρκείας διατεθούν το καλοκαίρι, τόσο γρηγορότερα θα απαλλαγεί η ΠΑΕ από τα παλαιότερα χρέη και ταυτόχρονα θα αυξηθεί το διαθέσιμο μπάτζετ της νέας περιόδου.

Ποιος δεν θα ήθελε μία ενδεκάδα γεμάτη με παίκτες επιπέδου Χοσέμι και Ντάνι; Μόνο που για να βρεθούν ποδοσφαιριστές ίσης η μεγαλύτερης αξίας, χρειάζεται, πέρα από ικανότητα και τύχη, χρήμα. Και δυστυχώς μόνο ο κόσμος μπορεί να το προσφέρει στην διοίκηση. Διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες από μία ομάδα αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ και διαφορετικές από μία ομάδα τριών ή τεσσάρων εκατομμυρίων.

Είναι βέβαιο ότι αρκετοί από εσάς θα υποστηρίξουν ότι στο ποδόσφαιρο το χρήμα δεν καθορίζει πάντα και το τελικό αποτέλεσμα. Και θα φέρετε ως παραδείγματα την Λάρισα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Η πρώτη με μπάτζετ δέκα εκατομμυρίων ευρώ υποβιβάστηκε ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο, ενώ ο Βόλος με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, έχει σοβαρές πιθανότητες εισόδου στα πλέι οφς. Αποτελούν όμως τις εξαιρέσεις του κανόνα. Γιατί, ειδικά στην Ελλάδα, όσα περισσότερα δώσεις, τόσο πιο εύκολα θα πετύχεις τον στόχο σου.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top