ΣΧΟΛΙΟ: Βάλε πλάτη για να φτιάξουμε τον Ηρακλή των ονείρων μας

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου των διοικούντων της ΠΑΕ, ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά πράγματα. Το πιο σημαντικό ίσως, ήταν μία φράση του Γιάννη …

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου των διοικούντων της ΠΑΕ, ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά πράγματα. Το πιο σημαντικό ίσως, ήταν μία φράση του Γιάννη Τάκη για τη σχέση του (εορτάζοντα σήμερα) Βαγγέλη Μυτιληναίου με τους φίλους του Ηρακλή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε για ωριμότητα που υπάρχει πλέον και στις δύο πλευρές. Ωριμότητα που δεν υπήρχε πριν από έντεκα χρόνια. Όχι μόνο από τον Έλληνα επιχειρηματία και τον κόσμο της ομάδας, αλλά από όλους όσους σχετίζονταν τότε με αυτό που λέμε… ποδοσφαιρικός Ηρακλής. Από παραδοσιακούς παράγοντες του συλλόγου, μέχρι και τους ρεπόρτερ του Ηρακλή.

Τότε, ο Μυτιληναίος ήταν 46 ετών, πασίγνωστος στον επιχειρηματικό κύκλο, άγνωστος όμως στο ευρύ κοινό. Ξαφνικά οι φωτογραφίες του πλημμύρισαν τις εφημερίδες, χιλιάδες κόσμου έκαναν το επώνυμό του σύνθημα στα χείλη τους και μία ολόκληρη χώρα ασχολιόταν με το “next big thing” στα παραγοντικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όντας άκρως επιτυχημένος σε ότι είχε σχεδιάσει επιχειρηματικά, πίστευε ότι και στο ποδόσφαιρο το χρήμα είναι το παν. Και η αλήθεια είναι ότι το χρήμα έρεε άφθονο το καλοκαίρι του 2000. Σε σημείο που η εφημερίδα “Φίλαθλος” τον παρομοίασε σε πρωτοσέλιδό της με… “Πρωτάρη στα μπ…λα”.

Κάπου εδώ αρχίζουν και οι ευθύνες της κυανόλευκης οικογένειας. Κανείς τότε δεν βρέθηκε να συμβουλεύσει τον Μυτιληναίο. Για τους κυανόλευκους ήταν το ξέσπασμα μετά από μία δεκαετία μιζέριας και απαξίωσης. Ξαφνικά, από μεταγράφες τύπου Κιντόντα, Άλεν και Μπάχερ, ο Ηρακλής βρέθηκε να “χτυπάει” ότι καλύτερο κυκλοφορούσε -ή τουλάχιστον έτσι πλασαριζόταν- στην αγορά. Ένα δισεκατομμύριο για τον αδικοχαμένο Γκοϊκοβιτς, 900 εκατομμύρια για τον Έντερσον, 100 εκατομμύρια για τον Σμετ. Φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε είδηση της ημέρας ότι… “ο Ηρακλής δεν έκανε σήμερα μεταγραφή”.

Εκείνο το καλοκαίρι της ανωριμότητας, το πλήρωσε στη συνέχεια ο Ηρακλής. Ο Μυτιληναίος “ξενέρωσε” σχετικά γρήγορα, αντιλαμβανόμενος ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα, οι επόμενες επιλογές του “ξενέρωσαν” τον κόσμο και ακολούθησε μία πολύ δύσκολη οκταετία για τον Ηρακλή. Μια οκταετία που μας έκανε όλους πιο έμπειρους και πιο ώριμους.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Ηρακλή, φέρει ευθύνες, που δεν είναι πάντως περισσότερες από όσους τον διαδέχτηκαν. Είναι όμως ο μοναδικός που μπορεί να βγάλει το… κάρο από τη λάσπη και να δώσει προοπτική. Αν το πράξει, ο Ηρακλής γυρίζει σελίδα. Αλλάζει επίπεδο. Διαφορετικά, θα συνεχίζει να μάχεται καθημερινά για την επιβίωσή του.

Ο Ηρακλής δεν ζητάει ελεημοσύνη από τον Μυτιληναίο. Του ζητάει να βάλει πλάτη σε μία κρίσιμη στιγμή, όπως το έκανε πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν. Να βάλει πλάτη για να γίνει επιτέλους ο Ηρακλής αυτό που εκείνος οραματίστηκε. Μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και δεν θα συμμετέχει απλά στο πρωτάθλημα. Η… Πόρσε (όπως παλαιότερα χαρακτήρισε τον Ηρακλή ο Μαχλάς) είναι σχεδόν έτοιμη στη Μίκρα. Βενζίνη χρειάζεται για να βγει τη νέα περίοδο και πάλι στον δρόμο με αξιώσεις.

Αν την βάλει ο Μυτιληναίος, θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα. Υπομονή…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top