Μπράβο Θόδωρε…

Η απαράδεκτη απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει την παρουσία των φίλων του Ηρακλή (αλλά και του Ολυμπιακού) στον τελικό κυπέλλου βόλεϊ, “έφτασε” μέχρι την Βουλή. …

Ηρακλής

Η απαράδεκτη απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει την παρουσία των φίλων του Ηρακλή (αλλά και του Ολυμπιακού) στον τελικό κυπέλλου βόλεϊ, “έφτασε” μέχρι την Βουλή. Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός για τα κυανόλευκα αισθήματά του, Θόδωρος Καράογλου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ζητάει ενημέρωση για την ταυτότητα του κυρίου που πήρε την απόφαση και παράλληλα ενημέρωση για το εάν υπάρχει η πρόθεση για αναθεώρηση της απόφασης.

Αναλυτικά:

“Σε μια απαράδεκτη απόφαση προχώρησαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στο βόλεϊ μεταξύ των ομάδων Ηρακλή και Ολυμπιακού. Ο τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη της Ορεστιάδας, χωρίς όμως την παρουσία φίλων των δυο ομάδων που συμμετέχουν, το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου. Αυτή η αδικαιολόγητη και αβάσιμη απόφαση που έλαβαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, προκαλεί την οργή των φιλάθλων των δυο ομάδων και η τακτική αυτή καταδικάζει και περιθωριοποιεί τον κόσμο του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα. Πρόκειται για αστεία μέτρα, που μόνο προχειρότητα τα διακρίνει. Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Με την απόφαση αυτή στοχοποιείται και ενοχοποιείται ο φίλαθλος ως εν δυνάμει τρομοκράτης. Παρόμοιες αποφάσεις δυστυχώς προάγουν τη βία και όχι την ισονομία. Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει και να απαγορεύσει τον κόσμο να μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα μας. Η αστυνομία το μόνο που θα πρέπει να πράξει είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, που πηγάζουν από το θεσμικό πλαίσιο και όχι να λαμβάνει αποφάσεις για απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων. Ειδάλλως και οι οξύτητες και οι βίαιες συμπεριφορές θα κυριαρχούν εντός των γηπέδων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

– Ποιος ήταν ο ιθύνων νους, που έλαβε μια τόσο προκλητική απόφαση περί απαγόρευσης μετακινήσεων των φιλάθλων των δυο ομάδων Ηρακλή και Ολυμπιακού για τον τελικό κυπέλλου του βόλεϊ;

– Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν άμεσα στην αναθεώρηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ελεύθερα τον σχετικό τελικό αγώνα;”

Σχετικά Άρθρα

Back to Top