“Δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει τον κόσμο”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο νομικός και μέλος του ΤΑΠ Ηρακλής, κ. Γιώργος Παπαβασιλείου και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής με …

Ηρακλής

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο νομικός και μέλος του ΤΑΠ Ηρακλής, κ. Γιώργος Παπαβασιλείου και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής με αφορμή την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου στην Ορεστιάδα χωρίς την παρουσία φίλων των 2 ομάδων που συμμετέχουν.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε :

«Η λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, όπως και άλλες διατάξεις της χούντας αλλά η απόφαση αυτή φέρνει μνήμες από το παρελθόν. Με την απόφαση αυτή στοχοποιείται και ενοχοποιείται ουσιαστικά ο κάθε φίλαθλος ως ένας εν δυνάμει τρομοκράτης. Θλίβομαι ως πολίτης όταν ο αθλητισμός λοιδωρείται με τέτοιον τρόπο, είναι σαν να λένε ότι ο κόσμος του Ηρακλή θα πάει στην Ορεστιάδα για να κάνει επεισόδια. Όποιος πήρε λοιπόν αυτή την απόφαση είναι αλλού νυχτωμένος και δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, δεν μπορεί ο τελικός κυπέλλου να γίνει ένα πριβέ πάρτι και πρέπει να αναθεωρηθούν αυτές οι αποφάσεις»

Μιλώντας για την συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της Ορεστιάδας τόνισε :

«Στην συνάντηση δεν πήγε καν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, για ποιο λόγο δεν πήγε; Δεν θα το εξηγήσω εγώ αυτό πάντως. Εμείς δεν ζητήσαμε φυσικά να πάνε μόνο φίλοι του Ηρακλή, θέλουμε να πάνε στον τελικό όσοι έχουν δικαίωμα να πάνε αλλά στην σύσκεψη δεν ανταλλάξαμε καν απόψεις, απλά μας ανακοινώθηκαν αυτά τα μέτρα, πρόκειται μάλιστα για αστεία μέτρα. Είναι μεγάλη προχειρότητα αυτό που έγινε, μίλησα στην συνέχεια στον αστυνομικό διευθυντή και μου είπε να πάω στην Ορεστιάδα να το συζητήσουμε πάλι, περιμένω λοιπόν να με καλέσει πάλι για να μιλήσουμε για τα μέτρα καθώς μέχρι τώρα υπήρξε μια μπακάλικη αντιμετώπιση του τελικού. Εμείς θέλουμε ίση μεταχείριση, ποιος μου εξασφαλίζει ότι στο γήπεδο δεν θα είναι μόνο φίλοι του Ολυμπιακού; Σαν Ηρακλής δεν φοβόμαστε τίποτε, έχουμε πάρει τίτλους σπάζοντας έδρες, ακόμη και στα γραφεία του Ολυμπιακού να παίξουμε θα το πάρουμε το κύπελλο. Δεν είναι όμως το θέμα αυτό, με την τακτική που ακολουθείται καταδικάζεται και περιθωροποιείται ο κόσμος του βόλεϊ και ο αθλητισμός. Έτσι θέλουν τον αθλητισμό, μεταξύ συγγενών και φίλων; Η καλύτερη διαφήμιση για το βόλεϊ, θυμίζω σε όλους, ήταν οι χιλιάδες Ηρακλειδείς που πήγαν στην Ρώμη και στην Πράγα»

Συνεχίζοντας είπε επίσης :

«Αν δεν μπορεί η αστυνομία ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει σωστά την δουλειά του, να πάει σπίτι του. Δηλαδή δεν μπορούν να διοργανώσουν έναν τελικό; Δεν θέλουν; Δεν ξέρουν; Ε, ας βάλουν άλλους που ξέρουν. Τέτοιες αποφάσεις προάγουν την βία, δεν υπάρχει ισονομία»

Για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε :

«Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΠ Ηρακλής είχαμε κάποιες πρώτες αντιδράσεις και πιστεύω στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει τον κόσμο να μετακινηθει ελεύθερα στην χώρα του, για αυτό ανέφερε πριν την χούντα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα τυπωθούν τελικά 2 χιλιάδες προσκλήσεις, που θα βρίσκονται σε κάποιο γραφείο και θα πηγαίνει να παίρνει πρόσκληση όποιος θέλει, για τέτοια προχειρότητα μιλάμε. Είμαι απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη, ο κόσμος είναι η γιορτή για το άθλημα, το έχουμε ζήσει στο εξωτερικό πολλές φορές με τον Ηρακλή και δεν πρέπει αυτή η γιορτή να γίνει πριβέ πάρτι»

Κλείνοντας, ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε :

«Ο Ηρακλής είναι ένα επαγγελματικό σωματείο, που προσπαθεί να είναι πάντα συνεπή στις υποχρεώσεις του και δεν μπορεί να έχει κανένα λόγο στον τελικό που συμμετέχει; Με ποιο δικαίωμα; Πιστεύω να μας καλέσει άμεσα, όπως είπε ότι θα κάνει, ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας για να βρεθεί μια λύση και να μην ακολουθεί απλά εντολές από αλλού».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top