Παρών ο κόσμος σε ένα ακόμη προσκλητήριο

Σε όλα τα προσκλητήρια, ο κόσμος φώναξε παρών. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και το Σάββατο (26/2 – 17:15) στο Καυτανζόγλειο. Κόντρα στην Ξάνθη, ο …

Ηρακλής

Σε όλα τα προσκλητήρια, ο κόσμος φώναξε παρών. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και το Σάββατο (26/2 – 17:15) στο Καυτανζόγλειο. Κόντρα στην Ξάνθη, ο Ηρακλής έχει τρεις στόχους. Δύο αγωνιστικούς και έναν ακόμη -ίσως και τον πιο σημαντικό- που αφορά την επιβίωση της ομάδας.

Με νίκη κόντρα στην θρακική ομάδα, οι κυανόλευκοι από τη μία εξασφαλίζουν -κατά πολύ μεγάλο ποσοστό- την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα και από την άλλη αποκτούν στόχο διάκρισης για τα έξι εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έστω και για ένα 24ωρο, θα βρεθούν σε απόσταση βολής από την τρίτη θέση (!) του βαθμολογικού πίνακα. Και ένας Ηρακλής απαλλαγμένος από την πίεση της παραμονής, είναι ικανός για πολλά πράγματα, έστω και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα παραδοσιακά ντέρμπι (Άρη, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ).

Πάμε τώρα στον στόχο της επιβίωσης. Από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και από μία σειρά γεγονότων που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, είναι ξεκάθαρο ότι και φέτος ορισμένοι επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης του Ηρακλή, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του μεγαλομετόχου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε. Η εικόνα της εταιρίας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρσι, ωστόσο υπάρχουν μία σειρά από εκκρεμότητες του παρελθόντος που πρέπει να τακτοποιηθούν. Και για να συμβεί αυτό, απαιτείται ρευστό.

Σε μία εποχή οικονομικής δυσχέρειας, είναι πολύ δύσκολο να ζητήσεις από τον φίλαθλο να συνεισφέρει τον οβολό του για να πληρωθούν αμαρτίες του παρελθόντος. Ο απλός φίλος του Ηρακλή δεν φταίει σε τίποτα που ο Τουμά και ο Μπόσνιακ θα πρέπει να εισπράξουν συνολικά 800.000 ευρώ, επειδή ο Αντώνης Ρέμος και ο Δήμος Πολύκαρπος δεν τους έδωσαν τα δεδουλευμένα όταν πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσουν. Τον Δεκέμβριο του 2009 θα μπορούσε να είχε κλείσει η υπόθεση με ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τις 800 χιλιάδες που επιδίκασε το αρμόδιο δικαστήριο στους δύο παίκτες. Τότε όμως δεν ασχολήθηκε κανείς. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα αρκετά παραδείγματα κακής διαχείρισης από το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες για τα χρέη βαρύνουν άλλους. Από τη στιγμή όμως που οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα, δύο τινά μπορεί να συμβούν: Είτε να αδιαφορήσει και ο κόσμος, με συνέπεια η ομάδα να οδηγηθεί στην καταστροφή, είτε να βάλει για μία ακόμη φορά πλάτη για να σταθεί ο Ηρακλής στα πόδια του.

Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, είναι βέβαιο ότι και αύριο θα προσφέρουν δεκαπέντε ευρώ για να αγοράσουν ένα απλό εισιτήριο της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Όχι για το θέαμα που θα παρακολουθήσουν, αλλά για να στηρίξουν τον Ηρακλή στη μάχη που θα δώσει και φέτος για την επιβίωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Φοφόνκα: “Ο κόσμος του Ηρακλή πληρώνει τα εγκλήματα των διοικήσεων!”

Ποδόσφαιρο

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top