Το “χταπόδι” του Ηρακλή μιλάει στην BLUEARENA

Δηλώνει ευτυχισμένος, τόσο στον Ηρακλή, όσο και στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ντάνι. Ο Πορτογάλος μέσος των κυανόλευκων μίλησε στη BLUEARENA για την …

Συνεντεύξεις

Δηλώνει ευτυχισμένος, τόσο στον Ηρακλή, όσο και στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ντάνι. Ο Πορτογάλος μέσος των κυανόλευκων μίλησε στη BLUEARENA για την μεταγραφή του στον Ηρακλή, αλλά και για τους πρώτους μήνες παρουσίας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Η ομάδα είναι καλή και η πόλη πολύ όμορφη. Οι άνθρωποι στη Ελλάδα με συμπαθούν πολύ και δεν θα μπορούσα παρά να αισθάνομαι πολύ καλά εδώ». Όσο για το εάν έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα; «Μου ήταν σχετικά εύκολο να προσαρμοστώ γιατί η Θεσσαλονίκη μοιάζει πολύ με την Πόρτο και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαφέρει πολύ από αυτό που έχω συνηθίσει να παίζω».

Δηλώνει ευγνώμων στον πρώην προπονητή της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη και αναφέρεται και στο νυν τεχνικό, Γιώργο Παράσχο: «Ο Ουζουνίδης με έφερε στην ομάδα και με βοήθησε πολύ. Ο Παράσχος είναι διαφορετικός από τον Ουζουνίδη, δίνει μεγάλη σημασία στην τακτική και είναι σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Παραδέχεται ότι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ήταν μια μεγάλη απογοήτευση τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα: «Απογοητεύτηκα πάρα πολύ από τον αποκλεισμό γιατί ήταν ένα όνειρο για μένα και την ομάδα η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ελπίζω του χρόνου να προσπαθήσουμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος ένα άσχημο αποτέλεσμα; «Ένα άσχημο αποτέλεσμα είναι δύσκολο για την ομάδα. Προσωπικά δεν μπορώ να κοιμηθώ αλλά ούτε καν να φάω μετά από μια ήττα. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Ο Ντάνι δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας και συνεχίζει να υποστηρίζει πως ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη επιλογή της καριέρας του: «Είναι σημαντικό ότι στην ομάδα έχουν έρθει καινούριοι παίκτες που έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Τα πράγματα βαθμολογικά είναι πολύ ρευστά και οι ομάδες δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ποιοτικά. Αν συνεχίσουμε με μια νίκη εντός και μία εκτός όλα είναι εφικτά. Νιώθω πολύ καλά στον Ηρακλή και σίγουρα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω στην καριέρα μου».

Ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να μας εξηγήσει τον λόγο που το παρατσούκλι του στην Ρουμανία και στην Κλουζ που αγωνιζόταν ήταν “χταπόδι”. “Λόγω της ικανότητας μου να κρατάω τη μπάλα στα πόδια μου”. Από τη Ρουμανία έχει να θυμάται πολλές μεγάλες στιγμές και ευελπιστεί με τον Ηρακλή να ζήσει εξίσου δυνατές. Υποκλίνεται στον κυανόλευκο κόσμο και παραδέχεται πως τους εμψυχώνει πολύ η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο.

“Είναι εξαιρετικοί. Σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός, δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα και βοηθούν πολύ την ομάδα”.

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top