Αν το δούμε και αυτό…

Γνωρίζετε ποια θα είναι η ποινή του Ολυμπιακού, για όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια και (κυρίως) μετά το τέλος του αγώνα με …

Διάφορα

Γνωρίζετε ποια θα είναι η ποινή του Ολυμπιακού, για όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια και (κυρίως) μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό; Από μία έως δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο (!).

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα και εξηγούν το γιατί. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα “sport24.gr”.

“Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης για όσα έγιναν μετά την λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 αναμένεται θα ανακοινώσει την Τρίτη (22/3) ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης.

Την Δευτέρα παρέλαβε από την ομοσπονδία τις εκθέσεις των παρατηρητών, της αστυνομίας και το φύλλο αγώνα. Το κατηγορητήριο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague θα ανακοινωθεί σήμερα.

Ο Εμανουήλ Αντωνακάκης έκρινε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για ευρείας κλίμακας επεισόδια, που θα ισοδυναμούσε με ποινή μέχρι δυο αγωνιστικές για τους εξής λόγους: 1) Δεν είχαμε χρήση δακρυγόνων, 2)  Δεν υπήρξε φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο διαιτητής Καλόπουλος αναφέρει τις ρίψεις αντικειμένων και τις διακοπές του ματς, ενώ για την εισβολή των οπαδών μετά τη λήξη του αναφέρει πως εισήλθαν με στόχο να πανηγυρίσουν και όχι τον προπηλακισμό.

Εάν ο Ολυμπιακός κληθεί για εκτεταμένα επεισόδια, η ποινή είναι μία αγωνιστική, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει δίωξη για ευρείας κλίμακας, ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει 1-2 αγωνιστικές, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ότι έγινε κάτι μεμπτό”.

Θυμίζουμε ότι μία αγωνιστική ποινής επιβλήθηκε πέρσι στον Ηρακλή για την είσοδο ενός οπαδού πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη…

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top