Αληθινό Θράσος, 2010 (video)

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει τη νέα ταινία των δαιμόνιων αδερφών Κοέν, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Charles Portis κι έχει ήδη γυριστεί …

Επικαιρότητα

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει τη νέα ταινία των δαιμόνιων αδερφών Κοέν, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Charles Portis κι έχει ήδη γυριστεί μια φορά από τον Henry Hathaway το 1969, χαρίζοντας το Όσκαρ στον πρωταγωνιστή της John Wayne.

Έτος παραγωγής: 2010

Είδος: Γουέστερν

Διάρκεια: 110΄

Παίζουν:

Jeff Bridges … Rooster Cogburn

Hailee Steinfeld … Mattie Ross

Matt Damon … LaBoeuf

Josh Brolin … Tom Chaney

Barry Pepper … Lucky Ned Pepper

Σκηνοθεσία: Ethan & Joel Coen

Η δολοφονία του Frank Ross είναι η αφορμή της απίστευτης περιπέτειας που πρόκειται να ζήσει η μεγαλύτερη κόρη του Frank, Mattie, στην προσπάθειά της να βρει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο του πατέρα της, Tom Chaney. Η Mattie στο ταξίδι της έχει για συντροφιά την εκκεντρική παρουσία του μονόφθαλμου, βετεράνου, ομοσπονδιακού αστυνομικού Rooster Cogburn. Οι δρόμοι των δυο τους θα συναντηθούν με του LaBoeuf, ο οποίος αναζητά κι εκείνος τον Tom, με σκοπό την αμοιβή της επικήρυξης του. Ο Tom μετά τη δολοφονία του Frank έχει ενταχθεί στην συμμορία του Ned Pepper που του προσφέρει ένα είδος προστασίας και σιγουριάς, γεγονός που από μόνο του περιπλέκει τα πράγματα.

Ως μεγαλύτερη κόρη του δολοφονημένου Frank, η δεκατετράχρονη Mattie θεωρεί χρέος της να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειάς της, βρίσκοντας και τιμωρώντας παραδειγματικά τον φονιά Tom Chaney. Είναι πεισματάρα, αποφασισμένη κι ετοιμόλογη. Φροντίζει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και στρατολογεί τον Rooster Cogburn, για τον οποίο έχει ακούσει ότι έχει τα κότσια που χρειάζεται για να αναζητήσει τον φονιά του πατέρα της, σε ινδιάνικα εδάφη. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Mattie είναι αποφασισμένη να παίξει κι εκείνη το ρόλο της στο κυνήγι κεφαλών.

Μετά την αξέχαστη εμφάνισή του στο “The big Lebowski”, ο Jeff Bridges συνεργάζεται ξανά με τους αδερφούς Κοέν και υποδύεται εξαιρετικά έναν σκληρόπετσο σερίφη που αγαπά το ποτό. Η -δεκατριάχρονη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων- Hailee Steinfel, ερμηνεύει με σπιρτάδα έναν ρόλο-πρόκληση και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον κινηματογραφικό κόσμο. Matt Damon, Josh Brolin και Barry Pepper αναλαμβάνουν τους υποστηρικτικούς ρόλους, με τον τελευταίο να ξεχωρίζει.

Οι αδερφοί Κοέν συνθέτουν ένα καθαρόαιμο γουέστερν παλιάς κοπής, τρία χρόνια μετά το πολυβραβευμένο “No Country For Old Men” που είχε αρκετά στοιχεία γουέστερν. Βασισμένοι στην κυνική και σουρεαλιστική κινηματογράφηση της Άγριας Δύσης, οι Κοέν επιδεικνύουν “αληθινό θράσος” καθώς ουσιαστικά σατιρίζουν την ίδια την ιστορία του έθνους τους. Οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι άξεστοι, μέθυσοι και περιπλανώμενοι μικροαπατεώνες. Χρησιμοποιώντας το ιδιαίτερο, σαρκαστικό χιούμορ τους, οι Κοέν “σπρώχνουν” το θεατή σε ένα ανθρωποκυνηγητό με κωμικοτραγικούς χαρακτήρες στα επικίνδυνα εδάφη της αμερικανικής γης.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to Top