Τιμωρία ενός έτους σε Μπόουλντιν

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για τον Ματ Μπόουλντιν που είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο Αμερικανός θα …

Ηρακλής

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για τον Ματ Μπόουλντιν που είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο Αμερικανός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η τιμωρία του παίκτη δεν αφορά μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όλες τις αθλητικές δραστηριότητες Αναλυτικά η απόφαση: «Στον Bouldin Matt καλαθοσφαιριστή της ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας 4-Methlyl – 2- Hexanamine, παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ, ζ και παρ. 3 περ. Α΄ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρο 10.4 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA :
α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για ένα (1) έτος, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος και
β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top