Τσίτας: “Βήμα-βήμα με τη φανέλα του Ηρακλή”

Συνέντευξη του Θωμά Τσίτα καταχωρείται (16/2) στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή που αναδείχθηκε από την Ακαδημία της ομάδας έκανε …

Ηρακλής

Συνέντευξη του Θωμά Τσίτα καταχωρείται (16/2) στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή που αναδείχθηκε από την Ακαδημία της ομάδας έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Η ροή σκοραρίσματος που έχει στα τμήματα υποδομής φυσικά και είναι άξια αναφοράς και εχέγγυο για το μέλλον, η δουλειά όμως θα πρέπει να είναι το σύνθημά του.

Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης για τον Τσίτα που είναι και μέλος της Εθνικής Ελπίδων είναι το εξής: “Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κ20 ΟΠΑΠ (22 γκολ σε 18 συμμετοχές), Θωμάς Τσίτας, μιλάει στην ιστοσελίδα της Super League για την εμπειρία που απέκτησε στα τμήματα υποδομής «συνεργάστηκα με ορισμένους προπονητές που με βοήθησαν πάρα πολύ όπως ο κ. Σπυρογιάννης, ο κ. Βακαλόπουλος», για το ποδόσφαιρο «Μετά την οικογένειά μου είναι το σημαντικότερο πράγμα της ζωής μου» αλλά για το στοιχείο που θεωρεί ότι κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή «η πολύ δουλειά, η υπομονή και η πειθαρχία». Αναλυτικά η συνέντευξη του επιθετικού του Ηρακλή που σε συνολικά 71 αγώνες στα τμήματα υποδομής μετράει 57 γκολ:

Πόσο σημαντικό είναι για έναν επιθετικό να σκοράρει συχνά και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος;

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα, θέλω να κερδίζει η ομάδα αλλά να σκοράρω κι εγώ αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες της ομάδες και οι κερδισμένοι βαθμοί».

Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

«Πολύ σημαντική εμπειρία αφού συνεργάστηκα με ορισμένους προπονητές που με βοήθησαν πάρα πολύ όπως ο κ. Σπυρογιάννης, ο κ. Βακαλόπουλος δίνοντάς μου όλα τα εχέγγυα για να συμμετάσχω στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας».

Θεωρείς ότι είναι ένα «σχολείο» για την πρώτη ομάδα;

«Είναι ένα μεγάλο σχολείο καθώς σου δίνει τα πρώτα πατήματα και τις βάσεις για να συνεχίσεις μετά σε ένα υψηλότερο επίπεδο».

Ο Ηρακλής έχει αναδείξει κατά καιρούς αρκετά ταλέντα τα οποία πρωταγωνίστησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι η σωστή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής είναι ένα από τα «ατού» του συλλόγου;

«Από τη στιγμή που έχει αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά στοιχεία των πρωταθλημάτων υποδομής και ποια τα αρνητικά;

«Ας αρχίζουμε με τα θετικά στοιχεία. Πρώτα απ’ όλα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που σε βοηθάει να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας μπαίνοντας σιγά σιγά στο κλίμα. Δημιουργούνται πολλές και δυνατές φιλίες με τους συμπαίκτες και γενικότερα με το οικοδόμημα της ομάδας. Όσο για τα αρνητικά στοιχεία, υπάρχει μικρή προβολή από τα ΜΜΕ σε σύγκριση με τους αγώνες των ομάδων της Super League».

Στον αγώνα με την Κέρκυρα έκανες το ντεμπούτο σου στην Super League. Ποια τα συναισθήματά σου λίγο πριν την είσοδό σου στον αγωνιστικό. χώρο; Ήσουν αγχωμένος;

«Ήμουν όπως ήταν φυσιολογικό να είμαι αγχωμένος αλλά περνώντας τα λεπτά σιγά, σιγά αισθανόμουν ακόμη καλύτερα».

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα;

«Μετά την οικογένειά μου είναι το σημαντικότερο πράγμα της ζωής μου. Η μισή μέρα περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο για μένα».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωτάθλημα και σε ποια ομάδα ονειρεύεσαι να αγωνιστείς;

«Το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα αγαπημένα μου. Οι αποκλείσεις εκεί όλων των ομάδων είναι ίδιες οπότε δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια από αυτές. Είναι μαγικό να αγωνίζεσαι σε μια τέτοια ομάδα όπως μαγικό είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής με μεγάλη ιστορία και κόσμο να τον ακολουθεί».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια;

«Σκέπτομαι πρώτα βήμα προς βήμα την εξέλιξη του εαυτού μου με τη φανέλα του Ηρακλή. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με σκληρή δουλειά και υπομονή χωρίς να θέλω να αποκαλύψω τα μελλοντικά μου σχέδια».

Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή;

«Η πολύ δουλειά, η υπομονή και η πειθαρχία. Είναι σίγουρα μια τριλογία που αν ακολουθηθεί κατά γράμμα ανεβάζει τις πιθανότητες της επιτυχίας».

Σχετικά Άρθρα

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top