ΣΧΟΛΙΟ: “Η άλλη… τυπικούρα μιας γραπτής δήλωσης”

“Οι γραπτές δηλώσεις ενός προπονητή έχουν αρκετή… τυπικούρα μέσα τους. Φράσεις και λέξεις κλισέ, νοήματα που ανακυκλώνονται και θυμίζουν μια… εθιμοτυπική αίτηση που …

Ηρακλής

“Οι γραπτές δηλώσεις ενός προπονητή έχουν αρκετή… τυπικούρα μέσα τους. Φράσεις και λέξεις κλισέ, νοήματα που ανακυκλώνονται και θυμίζουν μια… εθιμοτυπική αίτηση που απλώς συμπληρώνεις τα κενά. Ο Γιώργος Παράσχος έτσι έχει διαλέξει να επικοινωνεί, στη διάρκεια της εβδομάδας με τον κόσμο. Πολλοί μπορεί να μην βρίσκουν ουσία, άλλοι μπορεί να τη διαβάζουν και μετά να μην θυμούνται τι διάβασαν, σε άλλους αρέσει διότι λένε ότι… «και να τα πει μπροστά στα μικρόφωνα, όχι ο Παράσχος, ο όποιος προπονητής, τι συνήθως διαφορετικό λένε;», όπως και να έχει, κουβέντα πολύ που δεν είναι και επί του παρόντος.

Στη γραπτή δήλωση όμως, αυτής της εβδομάδας υπάρχουν μέσα δύο πράγματα που αναβοσβήνουν σαν φλας. Κι όμως… Αρχικά τα προσπερνάς σαν… χορταριασμένες πέτρες, σαν κάτι που είναι από καιρό εκεί και δεν χρειάζεται να του δώσεις προσοχή. Και πώς να μην προσπεράσεις τη λέξη «υπομονή» και τη φράση «με τη βοήθεια του κόσμου» που θυμίζουν βασικά… συστατικά σε συνταγή μαγειρικής. Σε αυτά τα δύο όμως, εδώ, θα πρέπει να μείνουμε λίγο παραπάνω. Ξεκινάμε από την υπομονή. Μετά την εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης Κυριακής στις Σέρρες, στον Ηρακλή υπάρχει ευφορία. Κι αυτή, καμιά φορά, είναι κακός εχθρός και σύμβουλος για να παίξεις με υπομονή. Ευφορία σημαίνει καλή ψυχολογία και αυτή είναι καλοδεχούμενη. Η καλή ψυχολογία όμως όταν δημιουργεί υπερβολική ευφορία, μπορεί να κάνει την αγωνιστική πειθαρχία να πάει περίπατο. Ο Ηρακλής χρειάζεται να έχει μεγάλη προσοχή και να έχει την καλή ψυχολογία σύμμαχό του.

Μέχρι τώρα στη σεζόν δεν έχει κάνει ποτέ δύο σερί νίκες. Ο Αστέρας από τους 21 βαθμούς που έχει, τους 13 τους έχει εκτός έδρας. Ο Ηρακλής από την πλευρά του μπορεί να ενισχύσει την ψυχολογία του υπολογίζοντας ότι από τους 26 βαθμούς, οι 19 είναι από την έδρα. Να ένα καλό πάτημα το οποίο όμως χρειάζεται πάντα υπομονή και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και έτσι θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και να πάρει αυτό που θέλει έχοντας και πάλι μια καινούρια ενδεκάδα στο τερέν σε σχέση με το παιχνίδι που προηγήθηκε. Ο τιμωρημένος, Ντάνι, ο τραυματίας, Κατσικάς, οι αμφιβολίες για Κυριαζή και Μαχόπ, το γεγονός ότι ο Παράσχος μέχρι την Πέμπτη δεν έκανε πρόβα ενδεκάδας βάζουν έναν ακόμη παραπάνω λόγο για υπομονή και αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτά θα πρέπει να είναι στην ατζέντα και στο μυαλό των παικτών και του κόσμου για να υπάρχει και η απαραίτητη προσοχή. Πάμε και στη βοήθεια του κόσμου. Από τη μια, να διαχειριστεί και αυτός την υπομονή διατηρώντας όμως με τη φωνή και την παρουσία ψηλά το αίσθημα της καλής ψυχολογίας. Και δεν αναφερόμαστε στο πέταλο βεβαίως. Εκεί, η φωνή κυριαρχεί. Αναφερόμαστε στα άλλα σημεία του γηπέδου. Και μαζί, να δώσει με την ατμόσφαιρα το πλεονέκτημα στον Ηρακλή. Να λοιπόν που μέσα σε μια γραπτή δήλωση μπορείς να βρεις σε δύο, εν πρώτοις τυπικές αναφορές, αρκετό ζουμί και ουσία”.

Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top