“Ο καλύτερος προπονητής”

Στάζει μέλι για τον Γιώργο Παράσχο ο Δανιήλ Παπαδόπουλος. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την κυανόλευκη φανέλα (419 παιχνίδια πρωταθλήματος), συνεργάστηκε με 17 διαφορετικούς προπονητές. Κορυφαίο …

Ηρακλής

Στάζει μέλι για τον Γιώργο Παράσχο ο Δανιήλ Παπαδόπουλος. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την κυανόλευκη φανέλα (419 παιχνίδια πρωταθλήματος), συνεργάστηκε με 17 διαφορετικούς προπονητές. Κορυφαίο όλων χαρακτηρίζει τον 59χρονο τεχνικό, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Μακεδονία”.

Πώς κρίνετε την απόφαση της διοίκησης να εμπιστευτεί τον Γιώργο Παράσχο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή;

Ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να πάρει. Εξαιρετική επιλογή την χαρακτηρίζω.

Ποιες αναμνήσεις έχετε από τη συνεργασία σας με τον Παράσχο;

Νιώθω άτυχος, διότι ήρθε στον Ηρακλή την τελευταία μου χρονιά ως ποδοσφαιριστής. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές. Ο Τσατσέφσκι ήταν ο πατέρας μου. Ο Παράσχος όμως ήταν ο καλύτερος όλων.

Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει;

Είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Όλες οι προπονήσεις του στοχεύουν στον επόμενο αντίπαλο. Ποτέ δεν θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα. Ανάλογα με τον τρόπο που θέλει να αγωνιστεί η ομάδα του σε κάποιο παιχνίδι, καταρτίζεται και το πρόγραμμα προπονήσεων. Παράλληλα είναι ένας πολύ καθαρός άνθρωπος. Πράγμα που δεν το συναντάς συχνά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τους παίκτες;

Κάτι παραπάνω από άριστες. Είναι άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό. Πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν σε ομάδα που και οι 25 παίκτες αγαπούσαν τον προπονητή. Είτε έπαιζαν, είτε όχι στην ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νιώθαμε ότι έπρεπε να παίξουμε και για τον προπονητή. Από εκείνη την ομάδα, δεν θα βρεις νομίζω παίκτη που θα πει άσχημη κουβέντα για τον Παράσχο.

Από τότε όμως πέρασαν 13 χρόνια…

Και τι σημαίνει αυτό; Ο Παράσχος δεν έχει αλλάξει σε αυτά τα χρόνια. Έχει αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και ίσως μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ορισμένες δύσκολες καταστάσεις.

Υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι δεν είχε ίσως την πορεία που ίσως και εσείς θα περιμένατε;

Ο Παράσχος είναι άνθρωπος που δεν κάνει συμβιβασμούς. Αν λειτουργούσε διαφορετικά, τότε θα είχε άλλη εξέλιξη η καριέρα του. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Αν το καλοκαίρι η ομάδα τον εμπιστευτεί, είμαι βέβαιος ότι θα βγει ωφελημένος ο Ηρακλής.

Σχετικά Άρθρα

Φοφόνκα: “Ο κόσμος του Ηρακλή πληρώνει τα εγκλήματα των διοικήσεων!”

Ποδόσφαιρο

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top