Οι έφηβοι προτιμούν τη διαδικτυακή επικοινωνία

Με αφορμή την ”Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011”, την Τρίτη (08/02), μια νέα έκθεση του προγράμματος “EU Kids Online”, καταδεικνύει ότι σχεδόν οι μισοί νέοι, ηλικίας …

Τεχνολογία

Με αφορμή την ”Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011”, την Τρίτη (08/02), μια νέα έκθεση του προγράμματος “EU Kids Online”, καταδεικνύει ότι σχεδόν οι μισοί νέοι, ηλικίας 11-16 ετών στην Ευρώπη συμφωνούν ότι είναι ευκολότερο να είναι ο “εαυτός τους” στο διαδίκτυο παρά στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Το πρόγραμμα “EU Kids Online”, καθοδηγείται από τηΣχολή Οικονομικών του Λονδίνου, ενώ η έρευνα που διεξήγαγε κάλυψε 25.000περιπτώσεις παιδιών και γονέων σε 25 ευρωπαϊκές χώρες.Να σημειωθεί ότι οι νέοι που ανέφεραν ότι είναι ευκολότερο γι’ αυτούς να είναι ο “εαυτός τους” όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο, είναι επίσης αυτοί που πιθανότατα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν φιλίες στην πραγματική τους ζωή.

Το διαδίκτυο τους προσφέρει μια ευκαιρία να προσποιούνται ότι είναι άλλοι, ενώ παίρνουν και πιο πολλά ρίσκα καθώς αποστέλλουν προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστα άτομα.

Τα θέματα δε, που συζητούν οι νέοι στο διαδίκτυο είναι διαφορετικά από αυτά που τους απασχολούν στην καθημερινή τους ζωή.

Παράλληλα, ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 9-16 χρονών διαθέτουν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με μια σειρά εκδηλώσεων, εργαστηρίων και δρώμενων.

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top