“Νιώθουμε πάντα κοντά τον κόσμο μας”

Ο Νίκος Αραμπατζής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Wind, την οποία και σας παρουσιάζει η BLUEARENA. «Περάσαμε στιγμές έντονης πίεσης την περασμένη εβδομάδα αλλά δείξαμε …

Ηρακλής

Ο Νίκος Αραμπατζής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Wind, την οποία και σας παρουσιάζει η BLUEARENA.

«Περάσαμε στιγμές έντονης πίεσης την περασμένη εβδομάδα αλλά δείξαμε χαρακτήρα και με την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση πήραμε αυτό που θέλαμε στις Σέρρες. Με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη. Ας μην ξεχνάμε το πώς ξεκίνησε την προσπάθεια φέτος ο Ηρακλής. Με βάση τις αντιξοότητες, θεωρώ πως μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια καλή πορεία ως ομάδα. Σημαντική η βοήθεια του κόσμου και της διοίκησης και ελπίζω πως με την κατάλληλη οργάνωση ο Ηρακλής θα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον…».

** Νίκο, πως κατάφερε ο Ηρακλής και ξεπέρασε το άγχος των περασμένων ημερών για να φτάσει σε αυτή τη σημαντική νίκη στην έδρα του Πανσερραϊκού την περασμένη αγωνιστική;

«Όντως ζήσαμε δύσκολες στιγμές την περασμένη εβδομάδα καθώς όλοι μας νιώσαμε μια μεγάλη πίεση αφού η ομάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Δεν ήταν μόνο αυτό αλλά ήρθε και η αλλαγή προπονητή που μας αναστάτωσε ως έναν βαθμό αλλά νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες είναι αυτή που ανεβάζουν τον δείκτη της αυτοσυγκέντρωσής τους για να δώσουν την ώθηση στην ομάδα. Θα ήταν παράλογο να περιμέναμε ουσιαστικές βοήθειες από τον νέο προπονητή σε 3-4 μέρες. Μόνοι μας σκεφτήκαμε το τι έπρεπε να κάνουμε και πώς να πάρουμε αυτό που θέλουμε στο ματς των Σερρών. Κάτσαμε και συζητήσαμε για το τι έπρεπε να γίνει και με τις παροτρύνσεις των πιο έμπειρων παικτών η ομάδα πήγε αποφασισμένη για τη νίκη και αυτό τελικά έκανε. Δεν πιστεύω όμως πως ξεπεράσαμε πλήρως τους όποιους κινδύνους διότι βλέπετε πως στο φετινό πρωτάθλημα μια νίκη σου δίνει ώθηση και σε ανεβάζει ψηλά, αλλά ένα άσχημο αποτέλεσμα σου φέρνει μεγάλη πίεση. Πολλές ομάδες είναι ακόμα σε δύσκολη θέση κι εμείς θα βγούμε από τέτοια άγχη με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδό μας..»

** Ο Ηρακλής της φετινής σεζόν θεωρείς πως θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα;

«Πιστεύω πως ναι εάν λάβουμε υπόψη τις ικανότητες που έχει πραγματικά αυτή η ομάδα.. Όμως ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Ξεκινήσαμε τη χρονιά μέσα σε πολλά προβλήματα το περασμένο καλοκαίρι όπου κυριαρχούσε η αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα είχε λίγο χρόνο μπροστά της για να κάνει μια σωστή προετοιμασία. Ακόμα και οι φιλικοί αγώνες έγιναν μέσα σε μεγάλη χρονική πίεση. Όλα αυτά ήταν επόμενο να μας βγούνε στην πορεία της σεζόν. Γι’ αυτό εκτιμώ πως η ομάδα φέτος έκανε τον δικό της άθλο αφού μπόρεσε και έδειξε σε πολλά ματς έναν καλό χαρακτήρα και εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα βρισκόμασταν ακόμη πιο ψηλά. Έγινε προσπάθεια από όλους. Τώρα όμως δεν προλαβαίνουμε να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Είναι μπροστά μας το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Δύσκολος αγώνας αφού και οι αντίπαλοί μας είναι σε δύσκολη θέση. Θεωρώ πως ακόμα ο Ηρακλής δεν έχει ξεφύγει τους κινδύνους αλλά με νίκη θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να αποσπαστεί στο βαθμολογικό πίνακα σε βαθμό που να μην υπάρχει αισθητή απειλή. Για μας στο μυαλό μας υπάρχει πλέον αυτό το ματς καθώς αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητά του. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να κερδίσουμε και νομίζω πως θα το πετύχουμε εφόσον πιάσουμε την καλή μας απόδοση..»

** Να θεωρήσουμε πως στέλνεις και ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει αυτού του αγώνα;

«Ο κόσμος του Ηρακλή ξέρει τι πρέπει να κάνει και νομίζω πως φέτος το έχει κάνει με όλη του την ψυχή σε βαθμό που εμείς οι παίκτες να είμαστε συνεχώς υπόχρεοι απέναντί του. Μας βοήθησε πάρα πολύ στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα κυρίως στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έδειξε και δείχνει την κάθε στιγμή την αγάπη του για την ομάδα εντός και εκτός έδρας. Τους νιώθουμε πάντα δίπλα μας. Η διοίκηση που βοήθησε σημαντικά στο να ορθοποδήσει η ομάδα πήρε δύναμη από την βοήθεια του κόσμου κι αυτό είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην εν γένει λειτουργία του συνόλου. Προσπάθησαν και προσπαθούν να είναι δίπλα μας κι αυτό τους το χρωστάμε.. Είναι σημαντική βοήθεια και νιώθουμε σίγουροι για την συμπαράσταση στη συνέχεια..»

** Τι άλλο καλύτερο θα ήθελες να ζήσεις ως το φινάλε τις φετινής περιόδου και ποια πιστεύεις ότι μπορεί να είναι η προοπτική της ομάδας στο μέλλον;

«ΘΕΛΩ να είμαστε σε θέση να διεκδικούμε τη νίκη και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την ομάδα του Ηρακλή. Πάνω απ’ όλα να είμαι γερός και υγιείς έτσι ώστε να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Να νικήσουμε την ερχόμενη Κυριακή και στη συνέχεια να τερματίσουμε το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν καλύτερες στιγμές για την ομάδα. Υπάρχει προοπτική στον Ηρακλή διότι υπάρχουν άνθρωποι που κοπιάζουν καθημερινά γι’ αυτό το λόγο. Εάν η διοίκηση μπορέσει να ισορροπήσει μέσα στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτή την εποχή θα μπορέσει να χτίσει μια ομάδα, με βάση το παρών έμψυχο δυναμικό αλλά και την κατάλληλη ενίσχυση έτσι ώστε να κοιτάξει ο Ηρακλής πιο ψηλά και πιο αισιόδοξα το μέλλον. Να ξέρει ο κόσμος πως οι παίκτες ανησυχούν και είναι σε μια μόνιμη εγρήγορση έτσι ώστε ο Ηρακλής να βρίσκεται στη φυσική του θέση. Κοντά στην κορυφή και όχι πιο κάτω. Δεν κάνουμε όνειρα μετά από κάθε νίκη και βλέπουμε με ψυχραιμία το κάθε αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να σκέφτεσαι την Ευρώπη εάν κάνεις 2-3 συνεχόμενες νίκες αφού χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση μπορεί να ξαναγίνουν δύσκολα τα πράγματα. Με σωστή οργάνωση και ηρεμία ο Ηρακλής θα καταφέρει σύντομα να διεκδικεί μεγαλύτερα πράγματα και ελπίζω αυτό να το ζήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται..»

Σχετικά Άρθρα

Νέα επίσημη σελίδα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή στο Facebook

Ποδόσφαιρο

Back to Top