Παπανικολόπουλος: “Δεν υπήρχε ηρεμία”

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ηρακλή και σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα superbasket.gr κατέθεσε τη δική του άποψη για τα όσα έγιναν στο …

Ηρακλής

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ηρακλή και σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα superbasket.gr κατέθεσε τη δική του άποψη για τα όσα έγιναν στο σύλλογο τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του: “Βίωσε από την αρχή, αλλά δεν θα βιώσει μέχρι το τέλος, την άκρως επεισοδιακή και κατά τα φαινόμενα αποτυχημένη σεζόν της επανόδου του Ηρακλή στην Α1. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν από τον «γηραιό» και καταθέτει τις εμπειρίες του από όσα συνέβησαν στο Ιβανώφειο, εκτιμώντας με την μεγάλη του πείρα από την Α1 τα αίτια του κακού.
Ξεκαθαρίζει ότι «επιμένω σε αυτό που έλεγα από την αρχή, ότι ούτε η ομάδα ούτε οι παίκτες είναι κακοί, ότι τα αποτελέσματα την αδικούν», όμως έχει εξηγήσεις για την κατρακύλα.

«Αρχίσαμε αισιόδοξα, γινόταν καλή δουλειά που μας ενέπνεε, αλλά ήρθε το καθοριστικό σημείο της αποχώρησης του Κώστα Πιλαφίδη που ήταν η αρχή μιας διαρκούς αναταραχής Ηταν λογικό να δημιουργηθεί αναταραχή σε μια ομάδα στην οποία πολλοί παίκτες είχαν έρθει και για τον προπονητή, επειδή είχαν συνεργαστεί καλά μαζί του στο παρελθόν. Εστω κι έτσι, τα μεγάλα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν εξασφαλιζόταν ηρεμία στη συνέχεια. Αυτή, όμως, δεν υπήρξε με νέα σύνθεση σε κάθε παιχνίδι και με νέο προπονητή κάθε 3-4 αγωνιστικές», είναι η γενική του εκτίμηση, πριν περάσει στις λεπτομέρειες.
«Με τις συνθήκες που επικράτησαν στη συνέχεια, όλοι περιμέναμε να κριθούμε από αγώνα σε αγώνα. Ετσι όμως, ούτε αποτελέσματα μπορούν να έρθουν ούτε και να καταλάβει εν τέλει τι ακριβώς έφταιξε. Ολοι έχουμε ευθύνες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος είχε μικρότερη και ποιος μεγαλύτερη. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν ούτε μυστικά, ούτε μαγικά. Ηρεμία και πίστη σε αυτό που κάνεις χρειάζεται και ξαναλέω, ότι τέτοια δεν μπορούσε να υπάρχει όταν έχουν αλλάξει δύο διοικήσεις, πέντε προπονητές και 20 παίκτες…

Για τις καταστάσεις που βιώσαμε, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών παρέμειναν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ακόμα και συνειδητά όμως να μην γίνεται κάτι σε μια τόσο έκρυθμη κατάσταση, υποσυνείδητα ο καθένας λειτουργεί πρώτα για τον εαυτό του και μετά για την ομάδα.
Όπως και στους παράγοντες, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να καταλογίσεις κακές προθέσεις. Αγαπάνε παθολογικά τον Ηρακλή και θέλουν να πετύχει. Όπως έλεγε όμως και μια παλιά διαφήμιση, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν τον τρόπο για να διασφαλίσουν αυτές τις προθέσεις τους και να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος της ομάδας, ώστε να της παράσχουν την απαραίτητη ηρεμία».

Υπήρξαν και γεγονότα με τους οπαδούς της ομάδας, στα οποία ο Καλαματιανός γκαρντ δεν δίστασε να αναφερθεί. «Κατ’ αρχήν, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο από την αρχή με μεγάλη διάθεση να συμπαρασταθεί, να βοηθήσει. Αυτό θεωρούσε ότι έκανε με όσες κινήσεις κι αν έγιναν στην διάρκεια της χρονιά. Γενικά στον αθλητισμό όμως και όχι μόνο στον Ηρακλή, όπου έχουν υπάρξει φαινόμενα τόσο έντονης παρέμβασης οπαδών στο έργο μιας ομάδας, δεν έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η πίεση που ασκείται είναι πολύ μεγάλη και λειτουργεί ανάποδα. Οι σχέσεις και οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί. Σαφώς και δικαιούται ο κόσμος να έχει γνώμη, να κάνει και κριτική πολύ σκληρή, αλλά όχι μέσα στο ματς.

Με όλα αυτά που ανέφερε, δημιουργήθηκε ένα κουβάρι το οποίο για να το ξετυλίξεις πρέπει να πας πολύ πίσω. Μια αλυσίδα λαθών, που είχε δυσάρεστα αποτελέσματα. Εγώ από την πλευρά μου, προσπάθησα όσο καλύτερα γινόταν από την πρώτη μέρα της παρουσίας μου στον Ηρακλή. Όταν είδα όμως, ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώνεται αλλά γίνεται και χειρότερη, συμφώνησα με την διοίκηση να αποχωρήσω».

Το μέλλον πλέον διαγράφεται δυσοίωνο για τον Ηρακλή, όμως κατά την γνώμη του Παπανικολόπουλου δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια. «Κατά πρώτον, υπάρχουν ακόμα δέκα παιχνίδια. Υπάρχουν και ελπίδες, έστω περιορισμένες και αυτές ο Ηρακλής πρέπει να τις διεκδικήσει μέχρι τέλους. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να παλέψει για να παρουσιαστεί με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους, γιατί σίγουρα στα δυο τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Ηλυσιακό η εικόνα μας δεν ήταν καθόλου αξιοπρεπής. Από ‘κει και πέρα και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, πολλά εξαρτώνται από το τι θα κουβαλάς πίσω σου μετά από μια τέτοια χρονιά. Αν αυτά αντέχονται, τότε ο Ηρακλής έχει τα πάντα ως σύλλογος για να ανασυνταχθεί και να επανέλθει δυναμικά. Αν δεν αντέχονται όμως, το σενάριο δεν θα είναι καλό», κατέληξε”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top