Οι μετοχές στον κόσμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων “Goal” και “Σπορ του Βορρά”, εντός Φεβρουαρίου θα τρέξει διαφημιστική καμπάνια της ΠΑΕ Ηρακλής για το θέμα της αύξησης του …

Ηρακλής

Σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων “Goal” και “Σπορ του Βορρά”, εντός Φεβρουαρίου θα τρέξει διαφημιστική καμπάνια της ΠΑΕ Ηρακλής για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και τη συμμετοχή των φίλων του Ηρακλή. Στόχος της ΠΑΕ είναι σιγά-σιγά οι μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή του Αντώνη Ρέμου, να περάσουν στα χέρια ενός φορέα που θα ελέγχεται από τον κόσμο της ομάδας.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα “Goal”, στο οποίο γίνεται αναφορά στις φήμες περί προσπάθειας του Ανδρέα Παντελή να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο: “Παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί πολλές φορές στο παρελθόν να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει τα… σπασμένα της κακοδιαχείρισης των διοικήσεών του, εντούτοις σύντομα ο κόσμος του Ηρακλή θα κληθεί και πάλι να βοηθήσει την ομάδα του, αυτήν τη φορά στη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 16 εκατ. ευρώ. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό; Με την αγορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου οι διοικούντες την ΠΑΕ αναμένεται να ξεκινήσουν διαφημιστική καμπάνια, η οποία θα έχει ως βασικό στόχο την πώληση όσο το δυνατόν περισσότερων μετοχών (αξίας περίπου δέκα ευρώ) στους φιλάθλους του «γηραιού» έτσι ώστε να εφαρμοστεί άμεσα το μοντέλο λαϊκής βάσης. Κάτι βέβαια που δεν είναι απλό, με βάση την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ωστόσο στα γραφεία της Μίκρας υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

«Στοπ» στον Ρέμο

Το παραπάνω γεγονός, βέβαια, αποτελεί το τελικό στάδιο του σχεδίου που έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή η διοικούσα επιτροπή των «κυανόλευκων» και το οποίο προβλέπει αρχικά την απόκτηση των μετοχών από τον Αντώνη Ρέμο (που παραμένει μεγαλομέτοχος) και εν συνεχεία την παράδοσή τους σε μεσεγγυούχο, ο οποίος και θα τις κρατήσει «παγωμένες», μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Και τούτο θα συμβεί κυρίως για δύο λόγους: Αφενός γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ανδρέας Παντελή αναζητά και πάλι τρόπο για να εισχωρήσει στα κοινά του Ηρακλή, αφετέρου για να εμποδιστεί κάθε μελλοντική προσπάθεια του Αντώνη Ρέμου να παραχωρήσει τις μετοχές σε οποιονδήποτε επίδοξο αγοραστή αγνώστου προελεύσεως (βλ. Λαντάνι) που θα οδηγήσει και πάλι το σύλλογο σε οικονομικό αδιέξοδο.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί και η ομαλή απενεργοποίηση του νυν μεγαλομετόχου (καθώς μέσα από την αύξηση το ποσοστό του θα μικρύνει αισθητά), από τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα προσφέρει ελάχιστες βοήθειες στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει να καταβάλει και τις μηνιαίες δόσεις προς την Εφορία μέχρι το χρέος να εξαλειφθεί.

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top