The Fighter, 2010 (video)

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες του 2010, η οποία προβάλλεται ακόμα στους ελληνικούς κινηματογράφους, το “The Fighter”. – Είδος: Σπορ, Βιογραφία – Έτος …

Επικαιρότητα

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες του 2010, η οποία προβάλλεται ακόμα στους ελληνικούς κινηματογράφους, το “The Fighter”.

– Είδος: Σπορ, Βιογραφία

– Έτος παραγωγής: 2010

– Διάρκεια: 115′

Παίζουν:

Mark Wahlberg …   Micky Ward

Christian Bale …   Dicky Eklund

Amy Adams …   Charlene Fleming

Melissa Leo …   Alice Ward

Mickey O’Keefe …  Mickey O’Keefe

Jack McGee …   George Ward

Σκηνοθεσία: David O. Russell


Ο Dicky Eklund (Christian Bale), κάποτε το καμάρι της πόλης του κι ένας πετυχημένος μποξέρ, είναι πια ένας παρορμητικός φαφλατάς, εθισμένος στα ναρκωτικά. Ο Ο ετεροθαλής αδελφός του, Mickey Ward (Mark Wahlberg), ένα παιδί που ζούσε πάντα στη σκιά του αδερφού του, αναζητά την επιτυχία στα ρινγκ. Η μάνα του Mickey (Melissa Leo) ως μάνατζερ και ο αδερφός του ως προπονητής, έχουν αναλάβει να κουμαντάρουν την καριέρα του. Οι κακές τους επιλογές καταστρέφουν τον Mickey αλλά και τους ίδιους. Η κοπέλα του Mickey, μια δυναμική barwoman (Amy Adams), τον προτρέπει να αποτραβηχτεί από την προβληματική του οικογένεια και να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην πυγμαχία, παίρνοντας την καριέρα του στα χέρια του.

Στη βάση της, η ταινία βασίζεται σε ένα μάλλον συνηθισμένο θέμα στον κινηματογράφο, το μποξ. Η διαφορετικότητα της ταινίας έγκειται στην πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και τα λεπτά, ευαίσθητα οικογενειακά ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινή τους ζωή. Πρόκειται στην ουσία για την ιστορία μιας οικογένειας η οποία ζει σε μια φτωχική εργατική συνοικία, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά της να περιστρέφεται γύρω από την πυγμαχία. Ολόκληρη η οικογένεια βασίζει την επιβίωσή της στις επιδόσεις του εκλεκτού της που θα σπρώξει στο ρινγκ.

Ο Mark Wahlberg ενσαρκώνει με χαρακτηριστική άνεση έναν ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα, αυτόν του μποξέρ. Είναι όμως πολύ περισσότερο low-profile από οτι συνήθως, ως ο μικρότερος αδερφός, παραμελημένος από την οικογένειά του. Η επιλογή των ηθοποιών που τον πλαισιώνουν είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Η πληθωρική Melissa Leo ως μητέρα του, είναι μια αλλοπρόσαλλη γυναίκα που αναζητά την αρπαχτή και το εύκολο χρήμα μέσω των παιδιών της. Ο Jack McGee είναι ένας πατέρας που δεν μπορεί να επιβληθεί στη γυναίκα του και πασχίζει για να καταφέρει να πει τη γνώμη του μέσα σε μια μητριαρχική οικογένεια. Η Amy Adams προσδίδει δυναμισμό στην αποφασιστική barwoman που υποδύεται. Άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια του Mickey O’Keefe, ο οποίος δεν είναι ηθοποιός αλλά κλήθηκε στην ταινία να παίξει τον …εαυτό του. Ήταν ο μέντορας του πραγματικού Mickey Ward, του μποξέρ τον οποίο ενσαρκώνει στην ταινία ο Wahlberg.

Εκείνος όμως που προσφέρει την πιο εντυπωσιακή ερμηνεία της ταινίας και αξίζει απόλυτα να ανταμειφθεί με το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, είναι ο Christian Bale. Για τις ανάγκες της ταινίας έχασε αρκετά κιλά, ενώ κατάφερε να αποδώσει άριστα έναν περίπλοκο χαρακτήρα, ο οποίος παρουσιάζεται χαρισματικός αλλά συνάμα επιπόλαιος και προβληματικός.

Καθώς το “The Fighter” είναι αναμφίβολα μια ταινία χαρακτήρων, ένα ακόμα στοιχείο που την ισχυροποιεί είναι το γεγονός ότι το σενάριό της βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο σκηνοθέτης David O. Russell επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή του στα πρόσωπα και τις επιλογές τους, παρά στο πυγμαχικό κομμάτι. Αυτή η επιλογή, με βάση μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βιογραφική ιστορία, αποδείχθηκε σοφή. Η ταινία ξεφεύγει από τα περισσότερα κλισέ των φιλμ που έχουν ως θέμα το μποξ και βάζει τον θεατή στο κέντρο μιας προβληματικής οικογένειας σε μια φτωχογειτονιά, όπου το μποξ δεν είναι επιλογή αλλά συχνά η μοναδική διέξοδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

Σχετικά Άρθρα

Back to Top