ΣΧΟΛΙΟ: “Τότε και τώρα”

«Τη στιγμή που έβγαζα τη συγκεκριμένη φωτογραφία για το προσωπικό μου αρχείο, φυσικά και δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι 13 χρόνια μετά θα …

Ηρακλής

«Τη στιγμή που έβγαζα τη συγκεκριμένη φωτογραφία για το προσωπικό μου αρχείο, φυσικά και δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι 13 χρόνια μετά θα σχολιάζω την επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στον Ηρακλή.

Τότε βεβαίως δεν ήμουν καν δημοσιογράφος, αλλά ως αθλητής στίβου (μήκος, 400μ, προετοιμασία για πανελλήνιες) συναντούσα σχεδόν καθημερινά τον Έλληνα τεχνικό στο Καυτανζόγλειο.

Είχε έρθει ως σημαντική μεταγραφή κατά κάποιον τρόπο στην ομάδα, καθώς προερχόταν από σπουδαία σεζόν με την Καβάλα. Τότε, που ο Παράσχος ήταν στα φόρτε του, 13 χρόνια πριν.

Τότε που ο Ηρακλής έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου. Τότε είναι που θυμάμαι έντονα τα όσα ο Παράσχος είχε «ακούσει», καθώς δεν είχε ξεκινήσει βασικό τον Κωνσταντίνου στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 2-1.

Εκείνο το ημίχρονο πραγματικά δεν ξεχνιέται, καθώς μετά το 0-0 οι περισσότεροι ετοιμαζόντουσαν για αεροδρόμιο. Το 3-0 όμως στην επανάληψη έφερε μεγάλη απογοήτευση και γκρίνια. «Το φοβήθηκε», λέγανε πολλοί τότε για τον Παράσχο.

Όπως και να έχει, ο Ηρακλής του Παράσχου προσπάθησε γενικά να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Σημασία βέβαια έχει τώρα τι θα κάνει, με τον ίδιο προπονητή, 13 χρόνια μετά.

Σίγουρα ο τότε Παράσχος με τον τώρα δεν συγκρίνονται. Βέβαια το θέμα είναι αν ο ίδιος έχει εξελιχθεί ή αν έχει μείνει στο καλό κοουτσάρισμα του παρελθόντος.

Ο Παράσχος των Καβάλα, Ηρακλή και Χαλκηδόνα είναι καλός προπονητής αναμφισβήτητα. Ο Παράσχος που αναλάμβανε ομάδες για λίγους μήνες ή ακόμα και μέρες δεν έδειξε πολλά.

Όπως και στις μεταγραφές παικτών, έτσι και τώρα το καλύτερο είναι να εξετάσουμε το τι έχει κάνει πρόσφατα και σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα. Φέτος λοιπόν ξεκίνησε ως προπονητής της Ξάνθης, όπου αντιμετώπισε τον Ηρακλή. Εδώ πάνω υπάρχει ο πρώτος προβληματισμός και εξηγώ.

Στις 6 Νοεμβρίου όπου ο Ηρακλής του Ουζουνίδη είχε μία πολύ καλή παρουσία και ο αγώνας στα Πηγάδια έληξε 2-2, ο Παράσχος είχε δηλώσει πως με το συγκεκριμένο υλικό η Ξάνθη δεν μπορεί να προχωρήσει.

Η Ξάνθη τότε βρισκόταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και πολλοί λέγανε ότι είναι υποψήφια για υποβιβασμό. Εκείνη η δήλωση ήταν και η τελευταία του Παράσχου, καθώς λύθηκε η συνεργασία μαζί του.

Αμέσως μετά η Ξάνθη χωρίς τον Παράσχο, με το ίδιο υλικό, κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό σερί και να βρεθεί ακόμα και μία ανάσα από τα πλέι-οφ, με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο.

Ο Παράσχος έκανε λόγο για κακό υλικό αλλά οι ίδιοι παίκτες πέτυχαν το σερί. Ακολούθησε για τον Παράσχο η γνωστή ιστορία με τον Πανιώνιο που κράτησε λίγες μέρες.

Εύλογα βέβαια μετά από αυτά θα ρωτήσει κάποιος φίλος του Ηρακλή το πώς ο συγκεκριμένος προπονητής μπορεί να φέρει το απαραίτητο «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα ώστε να ξεφύγει από τις περιπέτειες και τον όποιον κίνδυνο.

Οφείλουμε να καταγράψουμε τα όσα έχουν προηγηθεί και στο χέρι του είναι, μαζί με τους παίκτες φυσικά, να τα καταφέρει. Όταν είχε τεθεί για πρώτη φορά θέμα Ουζουνίδη μετά την γκρίνια του κόσμου, είχα αναφέρει πώς το θέμα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει.
Δεν ξέρω αν το «δεν υπήρχε άλλος τώρα» είναι μία πειστική απάντηση. Υπάρχει και το «είναι κατάλληλος για τέτοιες δουλειές».

Η καταγραφή για τον Γιώργο Παράσχο του τότε και του τώρα έγινε. Από το Σάββατο στις Σέρρες και μετά θα μιλάει το έργο του και θα κρίνεται βέβαια βάση του αποτελέσματος. Γιατί έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, μόνο αυτό θα πρέπει να ενδιαφέρει τους κυανόλευκους.
Αν ο Ηρακλής μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζεται για να ξεφύγει από τη ζώνη, ο Παράσχος θα έχει πετύχει…

Υ.Γ. Υγεία πάνω από όλα…».

*Το σχόλιο του Γιώργου Μαντζιούκη στο www.onsports.gr

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top