Κοινοί φορτιστές για όλα τα κινητά;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής Επιτροπής… «Δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά …

Τεχνολογία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής Επιτροπής… «Δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011″.

Οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν όμως τα νέα smartphone Blackberry και iPhone και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη πολλά από τα νέα κινητά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη γκάμα φορτιστών για κινητά που δε μπορούν να εφαρμόσουν σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας εταιρείας, γεγονός που κάνει δύσκολη την ζωή των καταναλωτών.

Τέλος να σημειώσουμε πως η ιδέα του κοινού φορτιστή υπάρχει εδώ και καιρό και μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, υπέγραψαν πριν από ένα χρόνο, συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top