Το σχόλιο του Παναγιώτη Διλμπέρη

Τις τεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις του για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Ηρακλή με την Κέρκυρα πραγματοποίησε, μέσω της BLUEARENA, ο Παναγιώτης Διλμπέρης: «Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε …

Ηρακλής

Τις τεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις του για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Ηρακλή με την Κέρκυρα πραγματοποίησε, μέσω της BLUEARENA, ο Παναγιώτης Διλμπέρης:


«Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι ευρέως γνωστό. Ότι δηλαδή, τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή βαρύνει μια κληρονομιά, μια κουλτούρα καλού ποδοσφαίρου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτε. Ο κόσμος της ομάδας την χειροκρότησε, ουκ ολίγες φορές, χωρίς να έχει πάρει αποτέλεσμα, μόνο και μόνο επειδή απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Το φαινόμενο του να παίζουμε στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα με βαθιές μπαλιές, από την άμυνα στο Ζερκά, του οποίου, μάλιστα, η κλασική θέση του δεν είναι «φουνταριστός», κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα του Ηρακλή.


Δεύτερον, δυστυχώς, οι μαζικές αλλαγές σχήματος, που σημειώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αθρόες προσθήκες νεοφερμένων παικτών, πριν αυτοί προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που καλούνται να διαχειριστούν, επιφέρουν την τεράστια ανομοιογένεια, που επισήμανε και ο προπονητής στις δηλώσεις του. Αυτό έχει τη συνέπεια της απώλειας των τακτικών αυτοματισμών, την κακή κυκλοφορία της μπάλας και την ανάγκη να μεταβαίνει στην άμυνα ο Γκαρσία, για να «κουβαλήσει» από τόσο πίσω την μπάλα.


Τρίτη παρατήρηση, το γεγονός ότι η ομάδα βελτιώνεται και δουλεύει εξαιρετικά τον τομέα των επιθετικών στατικών φάσεων. Πάσχει στις στατικές φάσεις σε επίπεδο άμυνας, αλλά επιθετικά είναι επικίνδυνη και, όσο δεν αποδίδει παραγωγικό ποδόσφαιρο, αυτή η μέθοδος συνιστά τον μόνο ασφαλή τρόπο, προκειμένου να απειλήσει τον αντίπαλο.


Τέταρτη και τελευταία επισήμανση, αυτή, που έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση του Επαλέ. Ο Ζοέλ μας είχε «συστηθεί» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως δεξιός ακραίος μεσοεπιθετικός, αλλά την απογείωσή του την πέτυχε μέσω της δικής μας ομάδας, αγωνιζόμενος ως κλασικός επιθετικός, έχοντας έναν ακόμη δίπλα του, με περιφερειακές ικανότητες, όπως ο Ερέρα. Το να περάσει το Σάββατο στον αγώνα σε ρόλο επιτελικό και να περάσει, ταυτόχρονα, στα αριστερά ο Μαχόπ, ήταν καταλυτικό ως προς την αρνητική έκβαση. Έτσι, χάσαμε τόσο τον Επαλέ, που είναι ακόμη ανέτοιμος και αγωνίστηκε σε θέση, στην οποία δεν μπορεί να αποδώσει, όσο και τον Μαχόπ, ο οποίος δείχνει να είναι καλά προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του δεξιού μεσοεπιθετικού.


Ας ελπίσουμε η ομάδα να βρει την απαιτούμενη «χημεία», με το δεδομένο της παρουσίας των νέων παικτών και να πάρει άμεσα τα αποτελέσματα, που χρειάζεται, προκειμένου να μην μπλέξει σε δυσάρεστες περιπέτειες προς το φινάλε Σούπερ Λιγκ», ήταν η τοποθέτηση του Παναγιώτη Διλπμέρη.     

Σχετικά Άρθρα

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top