ΣΧΟΛΙΟ: “Κι αυτός, για αυτό πουλήθηκε”

“Με 12 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, μόλις μία όμως ως βασικός και με μόλις 378 λεπτά (συνολικά) συμμετοχής, πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ. Δηλαδή, αν είχε …

Ηρακλής

“Με 12 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, μόλις μία όμως ως βασικός και με μόλις 378 λεπτά (συνολικά) συμμετοχής, πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ. Δηλαδή, αν είχε παίξει παραπάνω τι θα έκανε και πού θα πήγαινε; Ή για να το θέσουμε και αλλιώς. Πόσα λεφτά θα αναγκαζόταν να δώσει η Εβερτον; Το εγχειρίδιο του μαθήματος «Απόστολος Βέλλιος» προσφέρεται για μελέτη στον Ηρακλή.

Δεν έχει πολλές μέρες που σημειώναμε… «κι αυτός, για αυτό πουλιέται». Και σημειώναμε μάλιστα ως επίδοξο αγοραστή την… όποια Μπολόνια. Δεν θα ήταν η Μπολόνια; Θα ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα από το εξωτερικό. Με παγωμένο το ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο Γιάννης Τάκης ένιωσε την ανάγκη να πει «δεν πωλείται ο Βέλλιος». Αποδείχτηκε χρονικά άστοχο.

Επαναλαμβάνουμε κάτι που σημειώναμε και μερικές μέρες πριν, στην τότε αναφορά μας. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος θέλει ή όχι να κατηγορήσει τη διοίκηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση δεν μπορεί να φύγει αυτή η στυφή γεύση του ενός ακόμη παιδιού που φεύγει, του ενός ακόμη παιδιού που δεν πρόλαβε ο Ηρακλής να το χαρεί να παίζει, του ενός ακόμη παιδιού που δεν πρόσφερε όσα θα μπορούσε αγωνιστικά, του ενός ακόμη παιδιού (στην τελική ανάγνωση, αν θέλει να το βάλει κάποιος, στυγνά, τεχνοκρατικά) που δεν έφερε τα λεφτά που θα μπορούσε να φέρει στον Ηρακλή.

Το έκαναν οι προηγούμενοι, το έκανε ο Σπανουδάκης (το χρέος δεν μειώθηκε), το έκανε ο Ρέμος (το χρέος δεν μειώθηκε), γίνεται και τώρα. Ως πότε άραγε; Πλάκα-πλάκα, ο Ηρακλής έχει αυτή τη στιγμή (μόνο από το 2007 και μετά) παίκτες σε Πρέμιερ Λιγκ, Serie A και Μπουντεσλίγκα. Κι αν σκεφτεί κάποιος πόσα χρήματα πήρε συνολικά ο σύλλογος από όλους αυτούς θα γελάσει πικρά. Αν πεις σε κάποιον ότι είχε τέτοιους παίκτες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον αυτών των συλλόγων και έχει και τα χρέη που έχει θα μείνει άναυδος. Τι λένε οι προηγούμενοι για όλα αυτά; Τίποτα… Παρά τις τακτές οχλήσεις για δημόσιες τοποθετήσεις. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των κινήσεων είναι τα χρέη. Τα ανοίγματα… Αυτοί που τα δημιουργούν, αυτούς για τους οποίους φωνάζει ο κόσμος και εξαιτίας αυτών των χρεών τα παιδιά που αναγκάζονται να πωλούνται με τον Ηρακλή να μην έχει καμία διαπραγματευτική δύναμη.

Οι νυν που κουβαλάνε τους προηγούμενους, η κυλιόμενη κατάσταση των χρεών, οι ευθύνες που είναι πάντα κάπου-κάπως-κάποτε. Να σημειώσουμε κάτι για το τέλος, επειδή υπάρχουν και τα παιχνίδια. Λιγότερο από 24 ώρες πριν από το εντός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή με την Κέρκυρα, το θέμα Βέλλιου ήταν σε πρώτο επίπεδο. Υπάρχει και το γήπεδο, το τερέν και εκεί η προσοχή δεν θα πρέπει να αποσπαστεί με τίποτα. Ας βγάλει εκεί ο Ηρακλής μια δύναμη ανάλογη της δυναμικής της ιστορίας του”.


Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top