Καλαφατάκης: “Έξι νίκες για την παραμονή”

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιώργος Καλαφατάκης, μίλησε στον sport103 FM και την εκπομπή «Sport Center» για την απόκτηση του Σμους Πάρκερ, το τοπικό ντέρμπι της …

Ηρακλής

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιώργος Καλαφατάκης, μίλησε στον sport103 FM και την εκπομπή «Sport Center» για την απόκτηση του Σμους Πάρκερ, το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής στο Ιβανώφειο με τον ΠΑΟΚ αλλά και την μάχη της παραμονής.

Για την μάχη παραμονής του Ηρακλή είπε: «Η κατάσταση δεν ήταν και δεν είναι η καλύτερη δυνατή βαθμολογικά. Η ομάδα είχε μείνει πίσω μετά από τρεις κακές ήττες αλλά ήρθα γιατί θεωρώ ότι ο Ηρακλής είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι κρίμα μετά τον αγώνα της επιστροφής του στην Α1 να ξαναπέσει στην Α2. Το μπάσκετ της Α1 μπορεί να περνάει δύσκολες μέρες αλλά ο Ηρακλής ανήκει στην Α1. Ήρθα για να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί αν και μιλάμε για υπέρβαση».

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που βαθμολογικά είναι ψηλά με τον ίδιο προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι ντέρμπι και για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Σε ένα παιχνίδι που θα παίξει ρόλο ποιος θα το θέλει περισσότερο».

Για την κατάσταση του Πάρκερ και την παρουσία του κόντρα στον ΠΑΟΚ σημείωσε: «Του εξηγήσαμε τι θέλουμε και είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει παίξει στο ΝΒΑ αλλά και στην Ελλάδα. Ξέρει τι ζητάμε αυτό ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο και είναι γνώστης της κατάστασης. Θα δούμε τον βαθμό ετοιμότητάς του και έχει το ταλέντο για να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν ξέρουμε αν θα παίξει αλλά θα είναι στην ομάδα».

Για το πόσες νίκες θεωρεί ότι χρειάζονται για την επίτευξη της παραμονής σχολίασε: «Αν και συνήθως 8 νίκες αρκετές ίσως όπως βλέπω την κατάσταση να χρειαστούνε και 9 που θα είναι ένα νούμερο που θα σου δώσει ασφάλεια και σωτηρία. Θα πρέπει να κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας όπου έχουμε όμως και τον Ολυμπιακό, άρα να κάνουμε το πέντε στα πέντε, και θα κυνηγήσουμε και να κλέψουμε 1-2 νίκες εκτός έδρας».

Για το τι ζητάει από τους φιλάθλους του Ηρακλή υποστήριξε: «Ζητάω την υποστήριξή τους σε πλαίσια αθλητικά για να μην τιμωρηθούμε εν όψει τους χρειαζόμαστε. Κι όσο από τα παιδιά συγκέντρωση γιατί τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και με την έλευση του κ. Γαλανού αρχίζουνε να βελτιώνονται τα πράγματα. Εύχομαι στο τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε χαρούμενοι και να τα έχουμε καταφέρει αν και είναι πολύ δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο».

Σχετικά Άρθρα

H απάντηση της ΚΑΕ Ηρακλής στην παραποίηση της οφθαλμοφανούς αλήθειας

Μπάσκετ

Back to Top