Το σχόλιο του Παναγιώτη Διλμπέρη

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μας δίνει την δική του οπτική, για τα όσα συνέβησαν στην Καβάλα: «Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για την αναμέτρηση αυτή. Αρχικά ότι ο Ηρακλής …

Ηρακλής

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μας δίνει την δική του οπτική, για τα όσα συνέβησαν στην Καβάλα:


«Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για την αναμέτρηση αυτή. Αρχικά ότι ο Ηρακλής για 65 λεπτά δεν συμπεριφέρθηκε ως φιλοξενούμενος. Είχαμε ένα πλήρως ισορροπημένο πρώτο μέρος, με την μεγάλη φάση του Σολτάνι και μια απόλυτη υπεροχή της ομάδας από το 45΄ ως το 65΄. Σημαντική η συνεισφορά σε αυτόν τον τομέα από τους νεοαποκτηθέντες Μαχόπ και Ζερκά, που δείχνουν να προσθέτουν ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή.


Δεχόμαστε από αδράνεια, σε στατική φάση, το γκολ (πανομοιότυπη στιγμή και στο πρώτο μέρος, με την κεφαλιά του Νικουλάε). Και εκεί, που χρειαζόμαστε τη φρεσκάδα, δεν την είχαμε. Στο κρίσιμο σημείο ο Γαλλομαροκινός και ο Καμερουνέζος έπρεπε να γίνουν αλλαγή, λόγω έλλειψης δυνάμεων και ενώ τότε τους χρειαζόμασταν για να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Παράλληλα, δοκιμάζουμε να παίξουμε και πάλι με το αδιέξοδο (όπως αποδείχθηκε επανειλημμένως) σχήμα Γιάκομπ – Βέλλιου, με συνέπεια να μην είμαστε επικίνδυνοι για την ισοφάριση, να μείνουμε ανοικτοί πίσω και να επέλθει η κατάρρευση.


Συμπερασματικά, ο Ηρακλής, την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει σε ρόλο κομπάρσου την Καβάλα στο γήπεδό της, γιατί θα κινδυνεύσει να το πληρώσει, όπως και έγινε, ενώ αν ήταν επιφυλακτικός από την αρχή, θα μπορούσε να αιφνιδιάσει κάποια στιγμή τον αντίπαλο με τους ποιοτικούς παίκτες, που έβαλε στη σύνθεσή του. Επίσηςσ, με την παρουσία Μαχόπ, Ζερκά, Σολτάνι, ίσως του Ρόμπλες (και αργότερα του Επαλέ) δεν υπάρχει λόγος της μόνιμης ύπαρξης του Γιάκομπ στην ενδεκάδα, ώστε να γίνουμε πιο γρήγοροι και λιγότερο προβλέψιμοι μπροστά, ενώ, να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά, ότι δεν λειτουργεί, ούτε καν ως λύση ανάγκης το σύστημα των «δίδυμων πύργων», όπως λένε και στο μπάσκετ, με Γιάκομπ και Βέλλιο», ήταν το σχόλιο του νεαρού τεχνικού.

Σχετικά Άρθρα

Νέα επίσημη σελίδα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή στο Facebook

Ποδόσφαιρο

Back to Top